Pre par meseci sam uzeo neku hranljivu podlogu italijanskog proizvodjaca
Prodac...
Kupio sam 2 dzaka od po 1.5 kg Fondo Vivo podloge i jedan dzak (kesu) Humu Plus...
Posto formiram nov akvarijum opredelio sam se za sledeci raspored podloge od dole ka gore...
Dakle skroz dole cu staviti malu kolicinu treseta (nekog holandskog), na njega prodac humu plus, treci red fondo vivo i na kraju sljunak frakcije oko 3 mm.Ispravite me ako gresim!
E sada kad sve to odradim, sipam vodu da li odmah taj dan da ubacim i biljke ili da sacekam par danačPlaniram da mi foto perion za pocetak bude 5 sati prve nedelje i onda svake sledece da povecavam za sat vremena, da bih sprecio pojavu algi (nadam se).I tu me ispravite ako gresim...
Napominjem da cu najverovatnije cekati da se aq sam isciklira, tj. necu ubacivati vodu iz drugog aq...
Evo i jedne slike...levo je humu plus a desno fondo vivo...
Unapred Hvala.
Pozdrav Panterone !
Znam za Prodac i ja sam se svojevremeno raspitivao i mnogi imaju solidna iskustva sa njom
Ja bi ti jedino savetovao da hranjivi sloj odvoji sa nekom mreom od gornjeg sloja ! Ja sam to uradio sa mreom za komarce , ali ipak mislim da je ona mrea to zidari koriste za fasadu najbolje reenje !
Samo da napomenem da bi trebao smanjiti sliku na 640x480 , da bi bila preglednija i po pravilima
Slobodno slikaj deavanja , pa da ti moemo pomoći sa savetima .