14.06.2026 06:06
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Moj, vas, nas MALISA
Anboy
Pozzzzdrav svima. Sta reciččč Posle toliko gledanja u vase biljne akvarijume evo i ja sam se udostojio i poceo da formiram jedan. Iskreno malo me i sramota da pored 750litara vode koliko imam u sobi da nemam ni jedan ukrasni biljni akvarijum. Znam da dosta toga nisam uradio kako treba ali imam neki dobar osecaj u vezi ovoga Grin
Dimenzije su 30d*22v*19, negde oko 11,5litara vode, filter je spoljni stakleni 4litre i u njemu neka chajniz potapajuca pumpa (ma koliki joj je protok za ovaj AQ je dovoljan). Podloga je 1cm terra magma, preko toga 3cm kvarcnog peska1-3mm i osvetljenje je stedljiva 15W mitea opet chajniz. Od bilja trenutno imam anubiju nanu i javansku mahovinu. Dodao sam i 0,2ml ECa, kako da ga doziramččč Unutra imam za sad samo tri red cherry racica, vremenom bi ubacio mozda jos 3-5 nekih manjih ribica (mozda rasbora galaxy, ako ih nadjem negde).
E sad kuci od niskorastuceg bilja imam samo jos Echinodorus tenellus (koji treba da se razmnozi), ricciju i neku cryptocorynu undulatu.
Sta mislite Vi o svemu ovomeččč Da li imate neke savete, sugestije, preporuke. Ja bi jako zeleo da ovo uspe da bude pravi mali lepotan.
Anboy attached the following image:
dsc00324_resize.jpg

Edited by Anboy on 13.04.2010 22:50

Anboy
.
Anboy attached the following image:
dsc00312_resize.jpg

kisleon
moe undulatu da stavi u desni a tenellus u levi ćoak, mada ja bi stavio samo tenellus u pozadinu i koji kamen obloen sa ricciom napred sa desne strane. sviđa mi se panj i kako si namestio mahovinu. Pozdrav Thumb up

silwert
ja tu ne bi nista dirao
samo koja kozica unutra i to je extra

drlessa
Anboy je napisao:
...mozda rasbora galaxy, ako ih nadjem negdeVi o svemu ovomeččč Da li imate neke savete, sugestije, preporuke. Ja bi jako zeleo da ovo uspe da bude pravi mali lepotan.

Vrlo dobar, čak ta vie ODLIČAN akvarijumčić...sve je ba kako treba...

Preporučujem da ubaci Galaxy, ima ih u NS po ceni od cirka 300 dinara po komadu, tu bi ti čučnule samo tako... Grin

www.xtremeaquaristika.blogspot.com
zander
Malo je prazan akvarijum pa ne znam ta da ti predloim.
Ustvari predlaem ti da manje biljaka poklanja KiLeonu i da ih vie sadi u taj akvarijum Wink

Mislim da se taj panj teko uklapa u toliki akvarijum, ali ako ba hoće sa njim da napravi neto, neki aquascape, onda ne znam, teko... U svakom slučaju ubacuj jo biljaka, HC, Ricciu, neto tako, sitno Wink

biobiofizicar
100% se slazem sa Zanderom. Potravnaj podlogu, a panj je veliki sam za sebe i ovo staklo, ali je odlican kao podloga za mahovinu i nesto sitnolisno, bas kao sto si poceo da ga pokrivas. kada se bude videlo jedno 30% panja ce da bude Thumb up
Resi problem preseka grana - deluju neprirodno - posebno onaj levi. Ili maskiraj ili lomi i pali i kidaj ivice preseka.
Nesto mi na fotki bode oci i ona idealno vertikalna svetlija tanja grana koja se proteze po sredini panja...
Edited by biobiofizicar on 14.04.2010 22:58

Anboy
E to su odgovori. Hvala vam. Panj mi je idealan i nece ici napolje nego trebalo bi nesto sa leve i desne strane zasaditi da prekriju te grane. Sta mi predlazete a da se posle uklopi sa tenellusomččč Imam i sagitarije ali neznam kako bi izgledalo da je zabodem tu kod tih granaččč Biobio tek sam sad primetio tu grancicu sto bode oci i nemam pojma zasto je svetlija Through wall

biobiofizicar
zato smo mi tu da cepidlacimo...Grin

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,286 jedinstvenih poseta