14.06.2026 03:42
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: OSTALO - RAZNO » Opušteno
 Print Thread
ankerski akvarijum
biobiofizicar
Sinoć u sitan noćni sat stie mi čudan SMS glas. Bih zamoljen za hitnu pomoć mojih majmunski dugih ruku i klavirski tankih prstiju. Shock Za svaki slučaj ponesoh i ronjalicu i pincohvatni metalni produetak ruke od 30cm...

Na mestu dogadjaja sačeka me nemoćni Konstriktor Coa, kako svojim kratkim bokserskim ručicama pokuava da zasadi valisneriju u akvarijum dimenzija 180x80x20cm. Samo da napomenem da je ukupna visina do dna sa gornjim drvenim ramom bila preko 100cm, a unutranje dimenzije akvarijuma 17,6cm (staklo 12mmx2). Ludački odvratne ali i izazovne dimenzije za bilo kakav scape. I da vie ne tupim: ronjalica nije pomogla, ali je metalni pincohvat doao kao pravi spas, zabava i postavljanje akvarijuma je trajalo do sitnih jutarnjih sati.

I evo fotke par minuta posle zavretka radova. Ono to me je nateralo da ih postavim je izuzetno lepo uklapanje akvarijuma u okolni enterijer...

I poto dugo kukam drugarima po Beogradu da mi je elja da učestvujem u pravljenju postavke u nekoj velikoj dimenziji Gosn Coa mi je ispunio elju da dimenzija bude i velika, a nadasve i blesavo -zanimljiva...
Zahvaljujem za lud aquascaperski provod Thumb up
biobiofizicar attached the following image:
sank1.jpg

sejn
Thumb upBeerApplause

Pejc
Applause za poduhvat. ta će tu da plivač

Coa
Veoma teak zadatak, jer se ne uklapa u ablon zvani "Daj Coi dva piva, da ti upropasti akvarijum".

Znate druze Bio da sam operisao pod underdose.

Jeste sve to lepo, ali racunica je jasna - osmeh Duleta Vujosvica na kraju utakmice koju smo sacekali u tom hotelu - NEPROCENJIVO !!!

biobiofizicar
Koliko sam shvatio predvidjeno je 100tinjak kraljevskih neonki

biobiofizicar
Iako nisam crno beli fan jesam ljubitelj narandzaste lopte u tudjoj korpi i vredelo je svakog sekunda sacekati Duletov osmeh, pre nego sto smo poceli sa radovima. Thumb up
Morao sam Gospodine Coa da Vas drzim u underdose rezimu Beer : ipak je ovo velika dubina i plasio sam se da se u onako uskom, a dubokom akvarijumu ne zaglavimo i podavimo...Grin

Radmanovac
Thumb up
Ni glupljih dimenzija akvarijuma ni uspenije odrađenog posla.
Svaka čast.

Aquamaniac
Interesantno... Podseca na neke radove Jeff Senske-a Smile.
Osecam da ce vrlo brzo litraza popijenog alkohola za ovim sankom nadmasiti litrazu samog akvarijuma Grin.

strujas
Interesantno.
kako se vrsi odrzavanje (odnosno kako je izveden poklopac)č

biobiofizicar
Gornja ploca sanka se dize posto je na sarke - sa teleskopskim drzacima i na njoj je i rasveta.
Odrzavanje nece biti lako obzirom na visinu i cinjenicu da je na mnogim mestima izmedju harda i stakla rastojanje jednako nula (tesno mi ga skroji nane.. Grin ).

marko_pa
Opraviste ga, svaka vam cast!!!

Radmanovac
http://www.euro-g...sluge.html

Ima slike akvarijuma i na sajtu hotela.

Baia
Svakoga ko naruči ovakav akvarijum ja bih, prvo, poslao mesec dana da odrava isti takav pa bih mu tek tada napravio. Nije mi jasno ta bi falilo da je akvarijum duplo plići i da zauzima sredinji deo prednje strane anka a ako gazda ba voli da se hvali kako ima aq od 1000 litara onda neka malo produi ank ili pojača debljinu anka.

Zaboravih da dodam, akvarijum vrhunski izgleda, svaka čast za majstore zasluili su bar prvi red pića na polici vie ankaBeer
Edited by Baia on 12.07.2010 19:48

Radmanovac
Baia je napisao:
Svakoga ko naruči ovakav akvarijum ja bih, prvo, poslao mesec dana da odrava isti takav pa bih mu tek tada napravio.

Samo oputeno.
Postoje ljudi koji ne razmiljaju o akvaristici na način na koji razmiljaju hobisti, te jednostavno kau ta ele i plate odravanje.
Međutim odravanje akvarijuma kota srazmerno teini i kvalitetu odravanja. Pa ko voli egzote i ekstreme mora biti svestan i cene koju treba da plati.

Sasvim je logično da 99% hobista nikada ne bi odabralo ovako ekstremne dimenzije za svog mezimca. Međutim, o ukusima je teko diskutovati.

marko_pa
Potpuno ste u pravu Radmane i Baia!!!
Imam jednu koleginicu koja hoce staklo dimenzija 150x100x20.
Tu se nadje i jedan "prepametan" kolega koji tvrdi da sve to moze od stakla
10mm jer je to "samo" 300l...
Najveci biser je sto bi zenska da ga digne na metar visinu da bude kao slika na zidu... jos bi i bilje da sadi...

Blue
@marko_pa
Ovako nestoč Through wall

marko_pa
Blue je napisao:
@marko_pa
Ovako nestoč Through wall

Da da! ta varijanta samo mnogo vece!Frown

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,469,626 jedinstvenih poseta