14.06.2026 09:29
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 2

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Dijagnoza ??
cikazuba
Ako neko od iskusnijih clanova moze da vidi i prepozna sta se dogadja sa rotalom i koji je nedostatak u pitanju ,konkretno mislim na listove ako mozeda se vidi na slici ,malo zute i na nekim mestima se gubi boja, da li je u pitanju nedostatak kalijuma čč
cikazuba attached the following image:
img_9027.jpg

Edited by Srafciger on 21.02.2010 09:02

Kum 1229
Kakvo ti osvetljenje i sta imas u podlozič

cikazuba
ovo mi je probni biljni aq od 30l pa nisam isao bas sve po redu kako bi trebalo zbog nedostatka znanja Smile u podlogu sam naknadno ''uspricao'' terra magmu ,zemlja za cvece ,a svetlo mi je
1x grolux 14w i 1x daylight 14w 6500 k

Kum 1229
U sustini rotala je zadovoljna ako ima hranjivu podlogu i bar 0,5W po litru,posto vidim da svetla imas dosta,jedino ostaje da joj das malo vise hranjivih materija. Kod mene rotala raste ko nenormalna bez hemije i co2,imam hranjivu podlogu i jedno 0,7W po litru i nista joj ne fali Thumb up

Aquamaniac
U sustini,Rotale nisu mnogo zahtevne biljke. Na prvi pogled mi deluje kao nedostatak kalijuma,ali opet... Meni se slicno ovome desi po orezivanju istih i po preterivanju sa EC.
Koliko je proslo od sadjenja pelcerač Mozda u pitanju period adaptacije.

cikazuba
vidis moguce je da sam i pretareao sa EC ,a od kada sam orezao i posadio proslo je sigurno dve nedelje, a opet nemam ni adekvatnu prihranu,tj koristim NPK neki mortonic koji nema bas neki savrsen odnos 19-9-2.

Aquamaniac
Normalna je stvar da po orezivanju biljka pretrpi stres koji se manifestuje ili u stagnaciji iste ili u propadanju pojedinih listova. Nemoj preterivati ili uopste koristiti EC u prvoj nedelji po orezivanju,jer time mozes unistiti mlade izdanke koji su vrlo osetljivi,a i ostetiti i onako,u tom periodu,osetljivu biljku. Meni se npr. desilo slicno,gotovo isto kao i tebi,ali tako da je dejstvo EC na biljku/pelcere slabilo sa slabljenjem protoka vode,jer sam isti sipao tacno na izlasku filtrirane vode Through wall .
Sto se tice djubriva koje dodajes...znam neke koji su sa uspehom koristili navedeni proizvod. Ipak ti predlazem da nadjes sve te elemente odvojeno,da ih smuckas prema Cakovom kalkulatoru i oprezno krenes sa dodavanjem.

cikazuba
hvala na savetima,
pokusavam vec neko vreme da pribavim sve te odvojene elemente ali ne ide mi bas od ruke,kad udjem i trazim u poljo apoteci gledaju me kao narkomana Through wall i obavezno ono
A STACE TI TO ,to ti ne treba za akvaristiku Smile

Aquamaniac
KCl mozes naci i u apoteci...pre neki dan sam ga kupio. Za nalazenje ostalih elementa ti vec ne mogu pomoci,jer sam ih dobio od nekih kolega.
Hahaha...o tome da me gledaju kao narkomana govori i primer kada sam u apoteci trazio spric za doziranje,pa su me pitali da li zelim i iglu...uvidjajni,nema sta Through wall .

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,818 jedinstvenih poseta