14.06.2026 04:52
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Mistique Green
tripko
Kao prvo srecna nova godina i sve najbolje u 2010.
Drugo zeleo bih da se zahvalim, Srafcigeru, Sparti, Dusanu79 i drugim na biljkama ;o)
Akvarijum: 70x30x40 65L vode kad se oduzme podloga
Rasveta: 4xT8 18w phillips aquarel, 865,765, osram lumilux
Podloga: JBL, sljunak, crni sljunak
Filter: spoljni stakleni sa pumpom atman at-303 /600l/h/
Flora: Hemianthus callitrichoides, Glossostigma,Hemianthus micranthemoides, Rotala rotundifolia, Microsorum pteropus "Philippine", Anubias nana, Anubias nana petit, Pogostemon helferi, Najas, Heteranthera zosterifolia, Hydrophila polysperma, Lisimachia nummularia Aurea, Proserpinaca palustris, Eleocharis parvula. Riccia
CO2 Boca 5L, mehur dva u sekundi, jbl drop cheker, diy reaktor sistem dva sprica. Djubrenje trenutno Profito 2ml x3 nedeljne.

Neke biljke su unutra trenutno dok ne vidim sta cu sa njima a neke jos treba da nadjem kao npr Blyxa i jos Eleocharis parvule ili nesto slicno. Ali ima se vremena.
Sve je pocelo pre eto godinu dana i izgledalo je ovako
/kliknite na sliku da bi je videli u vecem rezimu/
img.photobucket.com/albums/v648/tripko/th_IMG_5550-1.jpg img.photobucket.com/albums/v648/tripko/th_IMG_5525.jpg img.photobucket.com/albums/v648/tripko/th_DSC00022a.jpg OCAJ ZIVI

A sada izgleda ovako, i ima tu jos posla oko uredjenja, slike su uslikane pre nego sto sam pustio CO2 bocu, sada je situacija bolja i biljke oporavljaju. Drvo se jos uvek nije natopio vodom pa ce aq pretrpeti izmene a vec sad imam neke ideje gde cu i sta od biljaka.

img.photobucket.com/albums/v648/tripko/akvarijum/th_IMG_1231.jpg img.photobucket.com/albums/v648/tripko/akvarijum/th_IMG_1214.jpg img.photobucket.com/albums/v648/tripko/akvarijum/th_IMG_1234.jpg img.photobucket.com/albums/v648/tripko/akvarijum/th_IMG_1235.jpg img.photobucket.com/albums/v648/tripko/akvarijum/th_IMG_1236.jpg img.photobucket.com/albums/v648/tripko/akvarijum/th_IMG_1238.jpg img.photobucket.com/albums/v648/tripko/akvarijum/th_IMG_1241.jpg

krcko
Thumb up Pozdrav

http://www.adsrs.org/
Santorini
Lepo,lepo....
Da se sve razbuja u novoj godiniBeer

zander
Sviđa mi se ovo kako si postavio Thumb up
img.photobucket.com/albums/v648/tripko/akvarijum/IMG_1214.jpg

tripko
Hvala na pohvalama, ali ovde ima jos posla. A posto drvo se jos uvek nije natopilo vodom tako da nanu i Microsorum nisam vezao.
Plan je sledeci, srednji plan, znaci izmedju drveta i kamenja bih tebala blyxa da dodje od desnog ugla pa sve skoro do levog u luku pored kamenja. Skroz levo bih trebala ide Eleocharis parvula koje imam veoma malo valjda ce se prosiriti. Trenutno se dvoumim za prednji plan glossa je pocela da veoma lepo napreduje za nedelju dana izbacuje nove pelcere i siri se i stime bas zadovoljan, dok HC mi se vise svidja kao biljka prvog plana pa sam ih ostavio da se obe prime i prosire pa kasnije cemo videti. Takodje sam razmiljao o mahovini sta sa njom dal da je vezujem za grane drveta ili ne, mada ovako bez mahovine prirodnije izgleda.
Mnogo ideja a malo prostora za realizaciju svega 30 cm sirine sto je jako malo i dosta me ogranicava. Razmiljam se dal Heteranthera zosterifolia ide odmah iza korena kao srednji plan pa onda rotala kao zadnji pa da sve to lepo trimujem,ili da ostane ovako a da Aurea je trenutno izmedju njih ali se ne vidi jel ima svega tri pelcera. I Polisperma mi je lepa biljka a dali je na pravom mestu to je isto piranje ;o)
Ovo je pocetak i na novom setup_u ocu da naucim o djubrenju, co2, makro i mikro elementima, jel cu tek neke stvari cu nauciti tek mi prodju kroz ruke.
A ako bog da za koju godinu bice jedan od 300L a izgledace ovako
img.photobucket.com/albums/v648/tripko/akvarijum/nemanja-01.jpg A tek za njega kakve planove imam uf.

Poz

Santorini
Sta se desavačč
Moze li neka novija slikačč

tripko
Ubacio sam Blyxu, HC sporo napreduje a i koncasta ju je napala, Glossa se super siri kao i pogestemon. Jedino me brine alga na anubiusu ko da je zelena tackasta po listovima.
Evo slika
img.photobucket.com/albums/v648/tripko/akvarijum/IMG_1429.jpg
img.photobucket.com/albums/v648/tripko/akvarijum/IMG_1416.jpg
img.photobucket.com/albums/v648/tripko/akvarijum/IMG_1428.jpg
img.photobucket.com/albums/v648/tripko/akvarijum/IMG_1432.jpg
Edited by tripko on 24.01.2010 20:45

tripko
Evo sta mi je na anubii
img.photobucket.com/albums/v648/tripko/akvarijum/IMG_1349.jpg
Edited by tripko on 24.01.2010 21:20

biobiofizicar
jeste.
Puno svetla. Vidis kako su delovi donjih listova koji su u senci gornjih u zasencenim delovima bez alge. Nakaci na panj iznad anubije neki "sunconran". Ja za tu svrhu koristim hrastic ili drezgu.

tripko
Imas pravo biobiofizicar. jako svetlo co2 a i manjak PO4. Ii moracu sa neonkama da se pozabavim. Ocu da probam osram floru da vidim kakve cu sa njom rezultate da dobijem, a mozda da cak jednu isljucim. Na kraju ce morati nesto da dodje preko kao suncobran kao sto ti rece, daj mi imena tih biljaka ne znam sve po nadimcima ;o), sam tu mislio pre da stavim zbunj Microsorum pteropus ''Narrow'' ali se plazim da mi saktrije sve sto je iza. ili da cak spustim jos nize anubiu a narrow donje tu negde iznad nje.
"Svaki dan u svakom pogledu sve vise napredujem"Beer
Edited by tripko on 24.01.2010 22:10

biobiofizicar
Hrastic je: Hygrophila difformis
Ja ga i nesadim kada pravim suncobran samo otkinem vrh i udenem u raslju korena. Onda pusta i adventivne korenove, a i to moze izgledati vrlo interesantno.
Drezga je: Ceratophyllum demersum . Plivajuca biljka zakacim je na povrsini iznad dela aq gde hocu ladovinu.
Obe se brzorastuce, nezahtevne... kidas, modeliras,....

Neki put upletem i najas gvadalupensis u nanu. Isto nezahtevna, brzorastuca travuljina, ali izgleda interesantno. Postupak isti. kidas, modeliras, a ona raste kao blesava.... samo sto je tanjih listova...

Poz
Edited by biobiofizicar on 24.01.2010 23:27

zdaki
A da stavis mahovinu na granu iznadč Fino izgleda, samo sa hc ima da ti porastu rogovi ako joj ne pogodis sve uslove. Grin Kod mene podivlja, pa stagnira, pa opet podivlja Grin Glossa raste ko blesava i seckaj je na pelcer dva da se siri i pravi tepih. Grm ko grm, zgusti i ja bi' ostavio manje biljaka. Mozda cak i celu jednu. Npr veliki grm rotale i ovamo anubia i narrow. A i dobra ti je ideja da spustis malo anubiju. I Spustaj ovo crveno kamenje u podlogu, mnogo strci Grin Pozz i budi zahvalan na tih 30. Ja imam 24 sa sve staklom pa se ne bunim hahahha

makete.iz.rs
Aquamaniac
Svidja mi se postavka...obecava Thumb up. Aq ce biti jos lepsi kada se bilje razraste i uzbuna,tako da samo napred Wink.
I meni se slicno desava sa nanom,ali mislim da nije samo do svetla,jer sam vidjao nane bez bilo kakve alge i pod MH rasvetom... Nadji neko trajno resenje kojim ces je zakloniti...

tripko
Drago mi je da vam se svidja. Sobzirom da jos uvek ucim nije lose za drugi ozbiljniji setup.
Videcemo za tu nanu nesto iznad moram da stavim pa da vidim kakve ce to rezultate da da.

drlessa
jako lepo si ti to ukombinovao...svaka čast.... Applause Applause Applause

www.xtremeaquaristika.blogspot.com
sejn
Lepo!

hakuna
Odlicno izgleda Thumb up

tripko
evo proslo je dosta meseci od zadnjih slika, pa rekao da vas obradujem malo sa novim slicicama. Nista posebno se nije desilo. aq se redovno djurim, co2 radi non stop. Eto skoro sam ubacio otoa, i da HC cuba mi mnogo raste u visinu a to je zbog slabog svetla, a trebaloj je bas dosta vremena tj meseci da primi i pocne da se siri a sad za mesec dana boom raste u visinu ko HM.
img.photobucket.com/albums/v648/tripko/akvarijum/th_DSC00180.jpg img.photobucket.com/albums/v648/tripko/akvarijum/th_DSC00183.jpg img.photobucket.com/albums/v648/tripko/akvarijum/th_DSC00162.jpg img.photobucket.com/albums/v648/tripko/akvarijum/th_DSC00144.jpg img.photobucket.com/albums/v648/tripko/akvarijum/th_DSC00143.jpg img.photobucket.com/albums/v648/tripko/akvarijum/th_DSC00139.jpg img.photobucket.com/albums/v648/tripko/akvarijum/th_DSC00137.jpg img.photobucket.com/albums/v648/tripko/akvarijum/th_DSC00133.jpg img.photobucket.com/albums/v648/tripko/akvarijum/th_DSC00131.jpg img.photobucket.com/albums/v648/tripko/akvarijum/th_DSC00130.jpg
Edited by tripko on 11.07.2010 21:31

kojot
Lepo se to razrasloApplauseApplauseApplause

Nekako mi samo Microsorum bode oci, mozda da ga gurnes samo da viri iza graneSmile

Miti
a da malo podsisas taj HC, nemoj da pocne da ti truli i da se odvaja od podloge

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,469,891 jedinstvenih poseta