|
No Ones Land
|
| Arcus |
Posted on 27.12.2009 18:00
|

član
|
Zdravo 
Predstavljam vam svoj akvarijum,evo podataka:
Dimenzije: 60*40*27 (oko 65l)
Filtracija: TetraTec EX 1200
Rasveta: 1*24W Aquastar T5, uskoro i 24W Gro-lux
Podloga: Vulkanit, beli ljunak
Dekoracija: Mangrovi panjevi
Flora: Staurogyne sp, Eleocharis parvula, Pogostemnon helferi, Java moss, Microsorum Windelow, Microsorum sp, Valisneria nana
Fauna: Paracheirodon axelrodi, Otocinclus affinis, Red chery shrimps
(i zalutali iz drugog akvarijuma par beba ancitrusa,par rasbora i limun tetra).
Ostalo: CO2 boca i stakleni difuzor, stakleni drop cheker, Atman 300W grejač
-E.parvula i Staurogyne su tek posađeni tako da će ovaj akvarijum za 15-20 dana biti mnogo komplentiji kada se ove dve biljke razrastu.
-Desnom stranom sam mnogo zadovoljniji i nebih je dirao dok se nerazraste,za razliku od levekoja je nekako nedefinisana. Pokuaću je popraviti tako to ću vezati Bolbitis heudeltotii na ovaj levi panj,u pozadini pri dnu.
- Imam u planu staviti Blyxu japonicu napred, između ovog pica obraslog mahovinom (to lei na podlozi) i picaste grane,ispred Windelowa.
-Također bi eleo nabaviti i Flame moss-a i staviti ju na ovu najvilju granu,mislim da bi bolje sela nego java moss zbog svog interesantnog rasta prema gore.
-Razmiljao sam i o nekoj crvenkastoj biljci u pozadini ali o tom kasnije,kada se ovo novoposađeno bilje razraste i kvada vidim kud ide akvarijum. Izvnjavam se na loim slikama, neki stari Sony 7mpix "koliko para toliko i muzike" aparat. Očekujem vae predloge i komentare. Hvala 
Arcus attached the following image:
|
| |
|
|
| Arcus |
Posted on 27.12.2009 18:01
|

član
|
Sa desnog boka:
|
| |
|
|
| Arcus |
Posted on 27.12.2009 18:01
|

član
|
Desna strana
|
| |
|
|
| Arcus |
Posted on 27.12.2009 18:05
|

član
|
Leva strana
|
| |
|
|
| dexter |
Posted on 27.12.2009 19:13
|

član
|
Prvo dobro dosao na forum.
Svidja mi se tvoja zamisao centralne postavke.
Microsorum koji si privezao za panj a koji se nalazi na desnoj strani panja kada se razraste bice preveliki za to mesto.Moj predlog da ga izmestis iza panja.isto tako i windelow i on kada se raygrana ima da dodje do prednjeg stakla,a onda ti rusi koncepciju tvoje postavke.
U sustini imas dosta posla,i dosta uzivanja.
Sakri spanski zid nekom pozadinom,narusava izgled akvarijuma i odvlaci paznju.
Jos jednom dobro dosao.
Edited by dexter on 27.12.2009 19:14
|
| |
|
|
| Arcus |
Posted on 27.12.2009 20:44
|

član
|
Znam da ima jo puno posla,ali to je najveća uivancija 
ta mi predlae umesto microsoruma na onoj levoj stranič
Moda Monosolenium tenerumč Ima li neko tu biljku za prodati jako mi se sviđač Windelow ću ostaviti za sada tu di jeste,ovaj na leovj strani, a ovaj desno bih mogao zameniti... moda bi tu bolje odseo tanerum!č
Kada kupim crnu poadinu,stavljam ju! Znam da će biti bolji kontrast 
Jo neto,pogledajte drugu sliku, ovu sa desnog boka, razmiljam da uklonim mahovinu sa ove doljnje "grane" koja je ispucala i vrlo interesantno izgleda,a mahovina ju prekriva polako... |
| |
|
|
| dexter |
Posted on 27.12.2009 21:10
|

član
|
Arcus je napisao:
Znam da ima jo puno posla,ali to je najveća uivancija 
ta mi predlae umesto microsoruma na onoj levoj stranič
Moda Monosolenium tenerumč Ima li neko tu biljku za prodati jako mi se sviđač Windelow ću ostaviti za sada tu di jeste,ovaj na leovj strani, a ovaj desno bih mogao zameniti... moda bi tu bolje odseo tanerum!č
Kada kupim crnu poadinu,stavljam ju! Znam da će biti bolji kontrast 
Jo neto,pogledajte drugu sliku, ovu sa desnog boka, razmiljam da uklonim mahovinu sa ove doljnje "grane" koja je ispucala i vrlo interesantno izgleda,a mahovina ju prekriva polako...
Pusti mi adresu na PP,poslacu ti ja Monoselenium. |
| |
|
|
| Kum 1229 |
Posted on 27.12.2009 21:13
|

član
|
Svidja mi se postavka,za pocetak je sve na svom mestu. Naravno uvek moze neka korekcija ali je bitno da tebi odgovara. Cekamo dalji razvoj i nove slike uspesnog napredka  |
| |
|
|
| Aquamaniac |
Posted on 28.12.2009 14:34
|

član
|
Za pocetak sasvim dobro,kao i sama postavka,ali jedino sto mi odvlaci paznju je bela podloga...nadam se da ce je biljke prekriti,jer odaje utisak neprirodnog izgleda aq.
Poslusaj dexterov savet,te stavi neku crnu pozadinu...bice jos lepsi.
Koliko je aq star i na koji nacin ga odrzavas,djubrenje...č
Stavi u profil mesto iz kojeg nam pises . |
| |
|
|
| Arcus |
Posted on 28.12.2009 16:22
|

član
|
Aquamaniac je napisao:
Za pocetak sasvim dobro,kao i sama postavka,ali jedino sto mi odvlaci paznju je bela podloga...nadam se da ce je biljke prekriti,jer odaje utisak neprirodnog izgleda aq.
Poslusaj dexterov savet,te stavi neku crnu pozadinu...bice jos lepsi.
Koliko je aq star i na koji nacin ga odrzavas,djubrenje...č
Stavi u profil mesto iz kojeg nam pises  .
Ova postavka je od 9. meseca,tj panjevi,microsorumi i deo mahovina, dok su parvula i staurogyne doli pre par dana.
Do sada sam đubrio po pps-u (Nutrafin NPK + Profito) a od sada ću po EI. Upravo čekam da mi dođu nitrati i fosfati pa da smućkam đubrivo.
Razmiljam da nedodajem kalijum zasebno jer ga već po nekima,ima dosta u nitratimač!
Planiram da dodajem:
1ml - nitrata - 1ppm
1ml - fosfata - 0.05ppm
1ml - Profita
CO2 ima dosta, svetlo zelena boja DC-a, u njemu 4kh voda, dobro badarena...
I naravno izmena vode jednom nedeljno 50%.
ta mislite,da li će to biti dovoljno đubrenja za ovog 65litraač
Da li treba kalijumč Da li treba dodavati i gvodje (Easylife Ferro) Pie na Profitu da ima kalijuma i gvođa...dovoljnoč
|
| |
|
|
| biobiofizicar |
Posted on 28.12.2009 19:09
|

Administrator
|
Ovaj panj (sa platformama) daje mogucnost pravljenja visespratne postavke i ja bih nekako u tom smeru i razvijao ovu postavku, da ta visespratnost ostane izrazena i da potpuno ne zaraste u bilje. Prilicno redak pristup u aquasapingu, a opet interesantan. |
| |
|
|
| Aquamaniac |
Posted on 28.12.2009 21:14
|

član
|
Arcus je napisao:
Razmiljam da nedodajem kalijum zasebno jer ga već po nekima,ima dosta u nitratimač!
Planiram da dodajem:
1ml - nitrata - 1ppm
1ml - fosfata - 0.05ppm
1ml - Profita
CO2 ima dosta, svetlo zelena boja DC-a, u njemu 4kh voda, dobro badarena...
I naravno izmena vode jednom nedeljno 50%.
ta mislite,da li će to biti dovoljno đubrenja za ovog 65litraač
Da li treba kalijumč Da li treba dodavati i gvodje (Easylife Ferro) Pie na Profitu da ima kalijuma i gvođa...dovoljnoč
Pretpostavljam da ces nitrate dodavati uz pomoc kalijum nitrata/KNO3,pa ako je tako,onda kalijuma ima u KNO3,ali ne mnogo,najvise ima nitrata. Neki kalijum dodaju preko KNO3,a vecina uz to i preko K2SO4 ili KCl-a. Kalijum je vrlo bitan element,jer podstice fotosintezu/usvajanje CO2,kao i mnoge druge stvari.
Pre dodavanja,imaj u vidu da nemas mnogo biljaka u aq i da je vecina spororastuca. Nemoj odmah preterivati sa kolicinom djubriva,kreni postepeno,pokusaj da posmatras biljke,pa ces vremenom doci do prave mere. Jeste da to zavisi od vrste biljaka i efekta koji se zeli postici,ali optimalne vrednosti nitrata su od 2 do 30 ppm-a, kalijum oko 20ppm-a i fosfati od 0.5 do 2 ppm-a.
Gvozdje je takodje bitan element i tu ne bi trebao da predjes granicu od 0.5 ppm-a. Vodi racuna prilikom dodavanja,jer preterano dodavanje moze dovesti do bujanja algi. Ima onih koji gvozdje ne dodaju,tacnije,dodaju ga preko ProFita,do onih koji ga dodaju ili preko Ferra ili preko nekog drugog preparata. |
| |
|
|
| Arcus |
Posted on 30.12.2009 19:20
|

član
|
Evo doli makroelementi.
Napravio sam fosfate,sada ću i nitrate.
to se tiče kalijuma, pročitao sam da ga u EI reimu neki nedodavaju posebno, ali ja sam kupio 50g pa me zanima koliko jak rastvor da napravimč Koliko je optimalno uneti kalijuma dnevno u ovaj moj 65l aqč
Nemam iskustva sa ovim pa molim pomoć  |
| |
|
|
| Arcus |
Posted on 07.01.2010 16:33
|

član
|
Evo sadanjeg stanja. Treba pričekati da se staurogyne, eleocharis i ricca u potpunosti razrastu Najvie bih voleo videti Flame moss na ovim granama umjesto ove javanske,ali nigde ju nemogu nabaviti. |
| |
|
|
| Arcus |
Posted on 07.01.2010 16:36
|

član
|
Sadanje stanje.
Ovom setupu treba jo mesec-dva da se razrastu eleocharis,stauroyune i popune tu levu stranu,kao i ricca,i ona je tek dola.
Najvie bih voleo videti flame moss umjesto javanske,ali ju nigde nemogu nabaviti.
Kako vam se činič 
|
| |
|
|
| Arcus |
Posted on 07.01.2010 16:37
|

član
|
.
|
| |
|
|
| zander |
Posted on 07.01.2010 16:45
|

Administrator
|
Meni izgleda dosta dobro
A tek će da bude dobro kada se popuni malo akvarijum. Moda je malo mahovina krenula kutravo da raste... tj puno si je stavio u samom startu verovatnoč
Kako si namestio pajpoveč |
| |
|
|
| Arcus |
Posted on 07.01.2010 17:10
|

član
|
zander je napisao:
Meni izgleda dosta dobro
A tek će da bude dobro kada se popuni malo akvarijum. Moda je malo mahovina krenula kutravo da raste...  tj puno si je stavio u samom startu verovatnoč
Kako si namestio pajpoveč
Kada nabavim flame moss,letiće ova javanska napolje.
Drug mi u transportu polomio inflow od pajpa tamo otprilike 3-4 prorez u staklu kroz koji ulazi voda,ali sam montirao nekako,super rade Ba elegantno izgledaju,i kao da bolje usisavaju od onog standardnog usisa tetre...
Doću po jo koju!
Naručio sam preko eBay-ja star moss ali sam cuo da nije ba za pod vodu , nema veze,probaću je bilo gde stavit da vidim napreduje li.
Prvi puta kupujem preko eBay-a pa sam uzo neto najjeftinije da vidim kako to funkcionie i koliko biljke u u kojem stanju dođe. Ako sve bude dobro,ima da naručujem egzotičnog i retkog bilja za 180litraa koji je u proizvodnji...  |
| |
|
|
| zander |
Posted on 07.01.2010 18:58
|

Administrator
|
Vidim nema inflow na slici 
Sa slike mi se čini da si outflow stavio previe pozadi, pa da ne udara mlaz direktno u biljke, moda ne bi bilo loe.
Tog druga ću da častim a mi se vidimo ponovo 
Kad stignu biljke sa ebaya javljaj kako si zadovoljan i ja bi neto naručivao... |
| |
|
|
| Arcus |
Posted on 07.01.2010 19:29
|

član
|
Inflow nije neupotrebljiv, spojio sam ga i preko mesta puknuća stavio komad creva 1cm koji je seo naknap i dri to. Ajde i ti polomi neki outflow pa da uparim pajpove 
Inflow je skroz levo,nisam ga izvadio,ali se nevidi 
Vidićemo ta će biti sa eBay-jem, mnogi su mi rekli da su kupovali bez problema,vrlo povoljno... Iz Malezije i Tajvana, odakle su najveći prodavači jeftinog bilja sa eBay-a, treba uzimati microsorume,mahovine,anubijase, bolbitise...ostalo iz Nemačke, jer neće preiveti toliki put u koverti
Edited by Arcus on 07.01.2010 19:30
|
| |
|