|
Konsenzus
|
| Coa |
Posted on 25.12.2009 22:15
|

član
|
Evo ovako. Ja ne volim forume koja imaju neka posebna pravila, to me nekako odmah natera da se sprdam na takvim forumima Sta da radim kad sam covek sa prenaglasenom liberalnom komponentom. 
U tom kontekstu mi se ne dopadaju zabrane ili ogranicenja bilo kog tipa, osim zabrana koje se odnose na vredjanje.
Naravno ja razumem da sam previse liberalan i ne ocekujem da ovaj forum bude kao recimo piroman.rs ili kao sto su nekada bili ciklidi.org, koji jesu po mom ukusu, sto je potpuno nebitno.
Ovde nema pisanih pravila, sto mi se jako dopada ,ali mi se ne dopada da budem obavesten na PP o ogranicenjima koja ne vaze na nivou celog sajta. Konkretno to se odnosi na fotografije, gde su mi postovi prepravljanji smanjivanjem fotografija na 640pixela. Ja se ne bunim sto vidim da se sad ne prepravljaju fotografije od 1000 pixela, zbog cega mi je izuzetno drago. Ali bih onda zamolio da mi se ne prepravljau postovi smanjivanjem fotografija koje ja stavim u originalu.
Dakle, ja sam krajnje opusten lik, koji ovde dolazi zbog razbibrige, ne dolazim da bih se sad raspravljao sa nekim ili potezao bilo kakve diskusije, jer van svake zajebancije koju forsiram, nisam ni najmanje zaludan covek. Tako da je poenta ovog pisma da se admini usaglase medju sobom, a usput i da ih pohvalim za prilicno liberalan koncept sajta. 
Pozdrav. |
| |
|
|
| photoivek |
Posted on 25.12.2009 22:48
|

član
|
Coa je napisao:
Ovde nema pisanih pravila, sto mi se jako dopada  ,ali mi se ne dopada da budem obavesten na PP o ogranicenjima koja ne vaze na nivou celog sajta. Konkretno to se odnosi na fotografije, gde su mi postovi prepravljanji smanjivanjem fotografija na 640pixela. Ja se ne bunim sto vidim da se sad ne prepravljaju fotografije od 1000 pixela, zbog cega mi je izuzetno drago. Ali bih onda zamolio da mi se ne prepravljau postovi smanjivanjem fotografija koje ja stavim u originalu.
irina 640px je zgodna zbog ljudi koji nemaju iroke monitore, kao ja ili moda ti....
ne prepravlja se svaka jer jednostavno ne stie svaka da bude ispravljena.
obavetenja si na pp dobio zao to si nakon izmenjene poruke da odgovara irini ponovo vratio na staru....
treba da se ubaci skripta koja će automatski smanjivati slike i onda će svima biti isto! |
| |
|
|
| zander |
Posted on 25.12.2009 22:52
|

Administrator
|
Predoziraće nam forum sa velikim slikama. ta da ti kaem, od sada stavljaj ove od 640 piksela, moda krenemo i te da smanjujemo... 
ta će nam pravila... ja sad ako ih napiem ti će sutra postavljeti slike akvarijuma naopačke i to po pravilima foruma ne postoji i ta da ti radimo...
Ovako lepo, zna kolike se fotografije postavljaju na sajt, vidi da i drugi ne preteruju sa veličinama i to je to... Jel treba da se zamaramo sa tim stvarima. Ako bude trebalo, dobiće ponudu da nam napie pravila. Jer tebi ta moe da padne na pamet po pitanju sprdnje, to samo ti pravilima valda moe i da ograniči  |
| |
|
|
| Coa |
Posted on 25.12.2009 23:11
|

član
|
Vrlo mudar post druze Zandere, najmudrije od svega je da ja napisem pravila za sajt. Oduvek sam to zeleo.   
Ne slazem se za ogranicenja velicine slika u pixelima, pogotovo ako tema nije ''zajednicka'' (zajednicka tema> npr. 10 clanova poseduje ribu Apistogramma bitaeniata Mamuri, pa svako stavlja svoju sliku).
Ako je tema nazovi tvoja, gde ti predstavljas svoj akvarijum, onda je ti organizuj kako oces, budi urednik svoje teme, pa ako oces da se stranica tvoje teme razvlaci ti je brale razvuci. Ako je neko zainteresovan za tvoju temu, nece mu smetati sto je stranica razvucena.
Dovoljno si ucinio sto si puko pare na akvarijum, platio net, uclanio se ovde, izgubio dane, mesece, godine citajuci i uceci i slazuci taj akvarijum. Malo je nelagodno da tu sad dobijes neka ogranicenja. 
Dakle to je moje misljenje i potpuno je neobavezujuce kao i akcije od prodaje drzavnih preduzeca.  |
| |
|
|
| photoivek |
Posted on 25.12.2009 23:38
|

član
|
Coa je napisao:
Ne slazem se za ogranicenja velicine slika u pixelima, pogotovo ako tema nije ''zajednicka'' (zajednicka tema> npr. 10 clanova poseduje ribu Apistogramma bitaeniata Mamuri, pa svako stavlja svoju sliku).
uvek je moe linkovati ka većoj....
znači mala slika od 640 px ti je ustvari link ka većoj i problem reen....
nema potrebe raspravljati se oko gluposti!
da ja znam odavno bi ubacio skriptu koja će ograničiti veličine slika.... |
| |
|
|
| Coa |
Posted on 26.12.2009 00:14
|

član
|
Ne znam kako to ide, zasto se ne pojavljuje manja slika nego link. Gde ovde gresimč Da bi se videlo sta sam kucao stavljao sam Space posle uglaste zagrade. Bez Space-a ne izlazi slika nego link
[ url=http://www.aquarium.rs/images/proba.jpg][ img] http://www.aquari...proba1.jpg [ img][/url]
Kad skinem Space dobijem ovo.
[img] http://www.aquari...proba1.jpg [ img] |
| |
|
|
| photoivek |
Posted on 26.12.2009 06:56
|

član
|
ne znam kako si to uspeo kada meni radi....

evo ga moj kod samo sa dve obične zagrade umesto uglastih...
(url=http://www.aquarium.rs/images/proba.jpg](img]http://www.aquarium.rs/images/proba1.jpg[/img][/url] |
| |
|
|
| Srafciger |
Posted on 26.12.2009 11:07
|

član
|
Coa, fali ti / na pocetku drugog "img" i nemoj stavljati nikakve razmake isprad i iza zagrada i ispred i iza linkova.
Edited by Srafciger on 26.12.2009 11:09
|
| |
|
|
| photoivek |
Posted on 26.12.2009 12:13
|

član
|
Srafciger je napisao:
Coa, fali ti / na pocetku drugog "img".
e to je to!
jo ja blenem u kod kao kreten i ne primećujem ta nevalja i krenem kliktanjem da uradim kako mislim da treba i opet gledam oba koda, poredim i ne vidim tu mali sitnicu..... |
| |
|
|
| Coa |
Posted on 26.12.2009 14:50
|

član
|
Fasciniran sam svojom retardiranoscu    
Edited by Coa on 26.12.2009 14:50
|
| |