|
Crvi za ishranu?
|
| paleoglodit |
Posted on 07.12.2009 13:33
|

član
|
E ljudi tamo gde gajim emerzno mahovinu zapatili mi se crvi koji znam da su od onih muica sto vole vlagu a crne su i lice na srce.
Mislim da isnogood zna o kojim se musicama radi a nadam se i vi. Ako uspem uslikacu i musicu. I crvi su skoro crne boje
Sad je pitanje da li mogu ove crve da dajem ribama kao hranuč
Evo kako gajim mahovinu. Tacna u tacni pa se voda preliva iz vece tacne u manju i tako se teze isusi. U vecoj tacni za saksije su crvi.
|
| |
|
|
| paleoglodit |
Posted on 07.12.2009 13:34
|

član
|
evo
|
| |
|
|
| sejn |
Posted on 07.12.2009 13:59
|

član
|
Mozes jedno dve nedelje onda uzmi "Orvazil" pa probaj da spasis ribu
Salim se,ali to je jako rizicno ja se stim nebi igrao.Sve jedno ih neces uvek imati pa se nemoj i sto malo crva zezati. |
| |
|
|
| Dusan79 |
Posted on 07.12.2009 14:16
|

član
|
Nadam se da mi neces zameriti, da ne bi otvarao novu temu! Zanima me cime uopste hranite ribiceč Imam ideju da mrestim crne neonke, pa sam citao da je "neophodna ziva hrana, e sad pominju se neki crvici i larve komaraca, a osim ove pojacane ishrane pred mrest, zanima me i inace cime hranite ribeč Neonkice, razbore, i ostale biljne lepotice!
Ove srcolike musice imam i ja sa vremena na vreme u kupatilu, e sad nisam ih raskrinkao gde se mnoze!
 |
| |
|
|
| Santorini |
Posted on 07.12.2009 17:00
|

član
|
Paleo mislis na "crnu tresetnu musicu"č
Njeni crvi se hrane korenom tvoje gajene biljke i prava su napast.Pripazi da ne krene da se topi.
A sto se tice hrane po meni je crv crv,jedu ih i u divljini ribe |
| |
|
|
| paleoglodit |
Posted on 07.12.2009 17:33
|

član
|
Sparta ne znam kako se zove ta muva ali sam je opisao pa ako mislis da je to ta... Jel stvarno mislis da ce mi srediti mahovinuč Ja je imam povremeno u kupatilu i pitao sam se odakle a onda sam ustanovio da izlazi iz slivnika od bidea koji ne radi jer curi cev. Tako je tu voda ustajala i mirna. Povremeno sipam hlor i one nestanu. Mislim da su se tu kotile. Ako jesu sta su onda jeleč Imale su samo sapun i vodu na raspolaganju....
Ako imas neki link ili nezto o njoj da vidim posalji.
sejn je napisao:
Mozes jedno dve nedelje onda uzmi "Orvazil" pa probaj da spasis ribu 
Salim se,ali to je jako rizicno ja se stim nebi igrao.Sve jedno ih neces uvek imati pa se nemoj i sto malo crva zezati. 
Mislis da se mogu zaraziti nekim protozoama i tako toč Ali kako onda gaje larve komaraca u buretu na otvorenom č Zar to nije isti rizikč
Edited by paleoglodit on 07.12.2009 17:40
|
| |
|
|
| Santorini |
Posted on 07.12.2009 19:05
|

član
|
Nemam sad ideju gde da ti nadjem link.Ta musica je uobicajena u svim tamnim tresetima i kad je puno vlazno pojave se i crvi.
Mislim da mahovina nema jak koren i ne moze joj puno nauditi ali mnogim emerznim vrstama moze.
Uslikaj musicu kad stignes |
| |
|
|
| sejn |
Posted on 07.12.2009 23:01
|

član
|
I meni su govorili stalno da je bezopasno dok sam cuvao diskuse,onda su krenuli problemi sa crevnim parazitima.Jedino sigurno od zive hrane su enhitreje beli crvi sve ostalo je rizik.
Sto se tice larvi komaraca one imaju fazu ciscenja,ali neznam kako to rade. |
| |
|