14.06.2026 10:40
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: STANOVNICI BILJNIH AKVARIJUMA » Ribe
 Print Thread
Kuli kuli
Kum 1229
Posedujem 7 kom. ovih vrlo interesantnih komunalaca,i prezadovoljan sam sa njima. Obicno kruze price da se tako sakriju da ih neki akvaristi vide jednom u pola godine,sto kod mene nije slucaj. Treba imati na umu da su ovo jatne ribice,i da u slucaju da su same dolazi do sakrivanja. Kod mene oni redovno dolaze na hranu,ciste podlogu,zavlace se po biljkama itd. Odgovara im sva vrsta hrane i jos plus jedu ostatke razno raznih truleza po akvarijumu. Sto se tice razmnozavanja i nema nekih podataka zabelezenih u akvarijumskim uslovima ali nije iskljucena mogucnost. Mogu da narastu do 12 cm,a odgovara im temperatura do 28 C. Moze se kombinovati gotovo sa svim vrstama ribica,upravo iz razloga sto su miroljubive. Preporucio bi ih svakom. Ako neko ima nesto da doda sto sam izostavio ili ne znam za te informacije,obavezno neka doda posto me interesuje Thumb up

Kum 1229
1
Kum 1229 attached the following image:
1_142.jpg

Kum 1229
2
Kum 1229 attached the following image:
2_99.jpg

Kum 1229
Bice i boljih slika,posto ih je tesko nahvatati da miruju Cool

Miti
Veoma zanimljiv stvor, pripada porodici kolousta,kazu da mogu da se izmreste u akvarijumu imitiranjem kisne sezone. Kod nas moze iz porodice kolousta da se nadje "zmijuljica"kao klinac sam ih imao. Kulikuli jedino moze da predstavi problem da se uhvati kada se rastura aq.

biobiofizicar
Slazem se u svemu sa Kumom sve do tople preporuke da ih imate.
Malo treba povesti racuna kod ubacivanja (navodim licno lose iskustvo) ali oni koji se adaptiraju su i ziva zabava (kada ih je vise) i jako korisni, a dovoljno mali da ne prekopavaju....
Cesto su u nekom gustisu na "tajnom zadatku", ali takodje i cesto predstavljaju glavnu zabavu za moje oci svojom igrom direkt ispred prednjeg stakla...

Moja licna ocena za ovu ribu u biljnom akvarijumu je ODLICAN 5Thumb up

Rasta
Imao sam je kao klinac i jednostavno sam morao da je nabavim kad sam ponovo krenuo u akvaristicke vode...imam 3 komada vec 2 godine..iako se stalno kriju vrlo cesto izlaze napolje da jedu i promuvaju se malo...najcesce izlaze nocu kad se svetla ugase Cool najzanimljivije su klincima kad gledaju akvarijum Grin obicno su zuto-crne ali ja imam jednu jarko narandzastu sa crnim...kao sto kaze Miiti tesko se hvata, ali sa 2 mrezice nije problem...preporucujem kao komunalca Thumb up

http://www.mojbiljniakvarijum.org/news.php
dushan92
Ja sam imao dva kulija,ali su mi uginula posle 2 dana.Nisam ja kriv,moj buraz ih je bacio u vodu a samo sto sam ih doneo.Nisam imao vremena da ih zagledjujem mnogo,pa bi' postavio par pitanja...
1. Da li mogu praviti problem sa npr. glossom,tj da li je iskopavaju č
2. Da li diraju kozice č
Beer
Edited by dushan92 on 22.11.2009 22:36

Kum 1229
Kozice ne diraju posto ih i ja imam u kombinaciji,a kada sam sadio marsileu nisu mi pravili nikakav problem,ne znam kako je sa glossom,ali mislim da nema neke velike razlike...

Rasta
meni sto su pravili probelm samo sa ricciom i to ne uvek...kada se riccia razraste na kamenu, posto vole da se zavlace i provlace to su radile i oko nje dok je nisu otkacile....mada da sam mozda cesce sisao ne bi doslo do toga...

http://www.mojbiljniakvarijum.org/news.php
fax
kulike su pravi cistaci, sve sto neuspeju preko dana da mi ociste pande, kuliji sve to nocu lepo proberu... i citao sam da negovorim sad na kom sajtu da je jedan clan imao mrest u aq...bio je primetio kako zelena ikra pliva u vodi i kako su se okupile ribice da to u slasti jedu... kolko me secanje sluzi, mislim da je cak i uspeo par mladunaca da spasi...

a sto se tice koza, nece dirati, dobrice su, jedino nekad prave problem sa biljem...glosu mi nisu dirali, al sam ko i vlad zato imao problema sa ricijom...al verovatno da sam je ja redovno sisao da neb uspele da je otkace...

sve u svemu takodje bi i ja predlozio svima ovu ribicu u svom aq...Thumb up

photoivek
Kum 1229 je napisao:
Kozice ne diraju posto ih i ja imam u kombinaciji,a kada sam sadio marsileu nisu mi pravili nikakav problem,ne znam kako je sa glossom,ali mislim da nema neke velike razlike...

pa sa glosom moe samo jo lake da bude jer brzo raste i bre se hvata za podlogu...

https://minepi.com/photoivek
Shone Pa
img3.imageshack.us/img3/6132/dscf4151.jpg

sve dok ih dzungla nije sakrila , vidjao sam ih na klopi i znao sam gde su

biobiofizicar
Definitivno riba mraka
i najdubljih budaka.

Pre vie od godinu dana mislio sam da sam ostao bez njih u akvarijumu, kad ono proletos dok sam malo intezivnije sredjivao akvarijum pojavie se niotkuda na par sekundi i utekoe. I tako prodje skoro novih 6 meseci i jopet dok sam sifonirao promače mi jedan ispred očiju.

Obrni okreni videsmo se mi dvaput ove godine, a ivimo na istoj gajbi.Surprized

Jel su duhovi
jel su kuliji...

I don't know

biobiofizicar
Čisto da odri tradiciju i pokae mi da je jos uvek iv jutros u svitanje pojavi se opet na minut dva pa uteče u budake tamne.
I tako: nije prolo ni puna 4 meseca Wait od naeg prolog vidjenja...
Ba je neto začestio sa pojavljivanjima...Thinking
Moda se ove godine vidimo i tri puta...Nooo

bobi
I ja neznam dali gi imam a kaj goran pliant na predno stakloGrin

Mandic
''Tačkasti kuli''
fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/1065023_10201045956222583_1654889342_o.jpg

Mandic
Cat
Mandic attached the following images:
dsc_0105.jpg dsc_0103.jpg

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,953 jedinstvenih poseta