14.06.2026 04:52
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: USLOVI U BILJNOM AKVARIJUMU » Rasveta
 Print Thread
Reflektujuca folija
isnogood
Reflektujucu foliju za vase haube i haubice mozete naci ovde.

krcko
Hvala , to vremenom spale neonke toplotom , da ne bi bilo nedoumica oko ove tvrdnje , imam Fabrički akvarijum Italijanskog proizvođača Ferplast i poklopac je kompletno obloen belom reflektujućom folijom , koja je posle četiri godine počela lagano da se i raspada . Pozdrav

http://www.adsrs.org/
Santorini
Samo da dodam malo je off-topic ali na tom mestu cene su cesto nabudzene i to bas bas

zander
Sparta je napisao:
Samo da dodam malo je off-topic ali na tom mestu cene su cesto nabudzene i to bas bas

Jel ima neki drugi link gde bi mogle da se nabave jeftiniječ Slobodno...

daweed
Gde se uopste mogu kupiti folije gde to da trazim u pn-u i meni to treba... Kad smo vec kod ovog sajta zanimljive su one glinene kuglice od 300 din i perlit od 50 din... To ce vala da se uzme za sledeci put...

http://daweedaqua.tk
SnikS
Ima i u farbarama aluminijumske folije sirine 50 mm kao one za krecenje,evo vec godinu dana stoje i trpe vlagu a ne ljuste se niti se raspadaju a cena je smesna svega 120 din.

krcko
SnikS je napisao:
Ima i u farbarama aluminijumske folije sirine 50 mm kao one za krecenje,evo vec godinu dana stoje i trpe vlagu a ne ljuste se niti se raspadaju a cena je smesna svega 120 din.

č 50mm=5cm , ili je neka greka u jedinicama mere . ta raditi sa tako uzanom folijom č Pozdrav

http://www.adsrs.org/
zander
Pa lepi jednu do druge, ja obično koristim tu foliju to kae Sniks. I zadovoljan sam, nema nita da pocrni i slično, ali nisam znao da se kupuje po farbarama Wink
Edited by zander on 12.11.2009 16:08

SnikS
Da 5 cm,kao sto je vec rekao zander lepis je jednu do druge na krov,a ja sam je u Al nasao u farbari.Beer

biobiofizicar
A jesu li samolepljive (kao one papirne trake za krecenje) ili ih lepis nekim lepkomč

Radmanovac
daweed je napisao:
... i perlit od 50 din...

Za 2 litra perlita, to i nije tako mala cena, ali je u svakom slučaju jeftinije nego serina perlon vata.

Ja sam svojevremeno koristio aluminijumsku foliju za krovnu izolaciju. To je prodavano u rolnama metar irine i debljine lima od nekih 0,2mm.
Cene se ne sećam, ali znam da nije prodavano na metar, već na kilogram.

zander
biobiofizicar je napisao:
A jesu li samolepljive (kao one papirne trake za krecenje) ili ih lepis nekim lepkomč

Da, samolepljive su.

Santorini
80 litara perlita kosta 1300 rsd(dzak) na trzistu

Mogu da se upotrebe i stamparske alu. folije(iskoristene-sa jedne strane matrica druga bude cista i sjajna.velicina zavisi od koristenih masina itd.)

Shone Pa
ja na jednom imam tu stamparsku ali sam je dobio svu oksidiralu , malo sam je izgrebao sa zicom koja se upotrebljava u kuhinji

za sad radi ali nisam siguran koliki je efekat - mada sam licno video foliju koju spominje Alexandar - to je strasno dobra stvar ,nego ima jednu manu - Nigde vise nisam video i naso da kukpim,skinem....i jos stosta mi je padalo napamet , xexe

daweed
Ja uzeo danas ovu aluminijumsku samolepljivu. 150 din 10 ili 15 metara ne znaju tacno duzinu... u farbari. Hvala SniksThumb upThumb up

Kad vec pricamo o folijama i trakama. Hocu da zamaskiram stiropor dole i gore nekom crnom trakom... Gde to naci i sta uzeti...
Edited by daweed on 13.11.2009 19:29

biobiofizicar
ja uzeo najobicniji crni izolir. Malo ga nategnes kada lepis po kantovima, ako je stiropor deblji moze i u dva paralelna sloja da malo prepusti i na ravne povrsine sa ivica (kada nategnes, on ce automatski da se savija) dobro drzi super izgleda....

daweed
To je kao onaj americki izolir sivi samo crne boječ To sam vidjao ako na to mislis 450 din jedno pakovanje

biobiofizicar
Stvarno neznam za americki. To je obicna izolir traka. Nekad bila samo crna ja je izvadio iz alata i oblepio stiropor. Sad ih prave i zutu i zelenu i plavu i belu.... Koriste ih elektricari za izolovanje spojeva zica sto znaci odes u bilo koju eletro radnju i treba da imaju.... 450din mi deluje jako mnogo... Pogledao sam na netu cene sve preko 50din za kolut je skupo...Za razliku od selotejpa ovo je rastegljivo i bolje drzi kada se pri lepljenju malo rastegne po duzini...

Kucaj u googlu izolir traka i pogledaj slike i bice ti jasno...Wink
Edited by biobiofizicar on 13.11.2009 22:48

Santorini
Americka traka je iskljucivo sive boje.Kod nas ima samo Grcke kao zamena(duplo redja potka i daleko losija) a izolir traka je glatka,sirine 1.5cm valjda si nekad radio sa el.zicamaSad

daweed
"To je KAO onaj americki izolir sivi samo crne boječ"

Sparta sta nisi razumeo u reci KAOč Tako da nemas potrebe da mi pricas o poreklu trake koja se prodaje kod nas. Sigurno nisam mislio da su ih uvozili iz Michigena. I nisam do sada nikad radio sa elektricnim zicamaShock nego sa bakarnim zicama koje su oblozene gumom i plastikom. A i tada se trudim da ih zamenim ili koristim buxne oblozene plastikom. Jer je losa provodljivost i moze doci do topljenja zice a naravno i trake. Tako da stvarno ne vidim u cemu si mi pomogao osim sto si se napravio pametan i pohvalio da si radio sa ELEKTRICNIM zicama.

Elem, Bio mnogo mi je ono uska traka, bas uska trebao bih lepiti u tri, cetiri reda a i lose lepi stiropor (probao sam) zato mi to uopste nije ni palo na pamet, jer je nemoguce, a ovo drugo mi je preskupo (a sirine je 5 cm ja mislim)... Sirine je kao ona nasa braon traka za kutije. Gore ispod poklopca sam lepio nju, kao i ti ali stiropor ni da omirise, stvarno ne znam kako si ono zalepio za stiroporShockShockShock... Razmisljam se uzeti one samolepljive papire koji se prodaju na kvadrat..
Edited by daweed on 14.11.2009 04:45

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,469,891 jedinstvenih poseta