14.06.2026 13:14
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
· juwel rio 240 [346]
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: USLOVI U BILJNOM AKVARIJUMU » Rasveta
 Print Thread
Cube
aquablue
Drugari da li ce biti dovoljno osvetljenje na akvarijumu sa 2x 12w stedljive 6500k
Akvarijum je 30x30x30.
Podloga kvarcni pesak 4-5cm
Od bilja rotala, sesiflora, limun, valisnerija, anubija barteri i petite.

Mandic
Može, može Thumb up
Imao sam akvarijum istih dimenzija, evo ga LINK

aquablue
Sta ti se bolje pokazalo? Led reflektor ili stedljive?

Rasta
Mandicu prsle su slike u tvojoj temi Through wall

http://www.mojbiljniakvarijum.org/news.php
Mandic
Blue, sa stedljivim sijalicama su mi bolje i lepse biljke bile, a sa led reflektorom je bio mnogo lepsi opsti utisak kad se pogleda akvarijum,
dok su biljke uglavnom kilavile (sve sem nezahtevnih, tipa mahovine, anubie, kripte, itd.). U sustini, sada bih se sigurno odlucio za led, bio to reflektor ili neki DIY sa odabranim diodama.

Rasta, video sam bas juce... To me PhotoBucket primorava da platim account, kako bih mogao da sharujem fotke na tzv. ''3rd party'' sajtove, u koje spada i forum. Red card
Sve bi to bilo OK da traze neku razumnu cenu, ali bas 399.99 dolara da im dam neeeecu Angry
Izgleda da cu morati sve da prebacujem na komp, pa direktno da aplaudujem na forum. Typing

aquablue
Zeznuo sam prvu postavku sa led rasvetom. Kupio sam neku neonku od 4w sto se pokazalo kao PROMASAJ godine.
Diatom je bukvalno pojeo akvarijum. Hedva sam spasio neke pelcere. Sledece nedelje cu da se pozabavim haubom. Ne znam dal da radim preko ceog akvarijuma ili da uzmem cev fi125 pa da secem na pola.

Mandic
Diatoma se jako često pojavljuje u low light akvarijumima, baš kao što je kod tebe bio slučaj sa ta 4W na 20ak litara...
Što se tiče samog izgleda haube, to je sve stvar izbora i sve ima svoje prednosti i mane. S' jedne strane, kod zatvorenog akvarijuma nema isparavanja i čestog dolivanja vode, kao ni onog belog traga od tvrde vode, ali zato ima pregrevanja (koje se možda može regulisati kulerima, skraćenim foto-periodom, nekim rupama na haubi, klima uređajem itd.), dok sa druge strane over-tank rasveta ume jako lepo da izgleda, ali treba dolivati vodu, naročito kod tako malih akvarijuma.

Neko je ovde jednom napisao da postavljanjem haube od gore, mi faktički zatvaramo celu jednu dragocenu i potpuno drugačiju stranicu akvarijuma. Pa eto, izbor je na tebi. Smile

aquablue
Nije mi problem toliko hladjenje, imam montiran kuler od kompa, a plus ne planiram ribice da drzim. Uglavnom ce tu biti komunalci (1oto, par dunavskih nerita i par amano i sakura kozica)

Nikad me nisu toliko zanimali biljni akvarijumi, bukvalno sam drzao biljke samo zato sto moram i to je uglavnom bila kripta jer mogu da je zabodem u zid pored akvarijuma inopet ce da raste 😂😄.
Par meseci sam planirao sta cu i kako cu dok se ciklirao akvarijum. Na kraju uzmem da citam ovaj forum i pomrsili ste mi planove 😀 Tako da cu za sada ove biljke sto imam zadrzati a onda lagano dodavati malo zahtevnije.
Kako da resim pitanje co2 a da nije kvasac-secer ili limuntus-soda.
Ne znam gde da nadjme male co2 boce od 2kg?

Mandic
aquablue wrote:

Kako da resim pitanje co2 a da nije kvasac-secer ili limuntus-soda.
Ne znam gde da nadje male co2 boce od 2kg?

Boce, kao i sve ostalo što je potreno za ubacivanje CO2 u akvarijum, imaš u svim bolje snabdevenim specijalizovanim radnjama za akvaristiku.
U Zoo Marketu imaš čak i neke male zamenske bočice od tipa pola kilograma, što može biti sasvim dovoljno i zgodno za tako mali akvarijum. Thumb up
https://www.youtu...veogxWFrcE

aquablue
Upravo sam video isti taj fazon samo Tropikin.
Hvala na savetima

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,471,170 jedinstvenih poseta