14.06.2026 04:52
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Desert oasis
Aquamaniac
Formiran pre tacno 2 meseca, pa da ne davim sa fotkama od samog pocetka, evo najsvezijih.

Dimenzije:
162l
(d90xs40xv45)

Osvetljenje:
T5 3x39w + LED 10x3w

Filtracija:
Eheim 2217, 1000l/h

Podloga:
Aquaclay, minerali, treset, zavrsni sloj braon sljunak

CO2
boca, oko 2, 3bps

Dekoracija:
Seiryu stone, Sunken root, kvarcni pesak i sitni kamencici

Fauna
1. Otocinclus affinis
2. Paracheirodon axelrodi
3. Hyphessobrycon eques
4. Microrazbora sp. galaxy
5. Hasemania nana
6. Hyphessobrycon herbertaxelrodi
7. Apistogramma cacatuoides
8. Theodoxus danubialis
9. Red cherry shrimp

Flora
1. Weeping moss
2. Staurogyne sp.
3. Echinodorus tenellus "Green"
4. Gratiola viscidula
5. Lysimachia nummularia "Aurea"
6. Hedyotis salzmannii
7. Pogostemon erectus
8. Rotala rotundifolia
9. Ludwigia repens
10. Pogostemon octopus
11. Hygrophila polysperma
12. Lobelia cardinalis
13. Mini Christmas moss
14. Alternanthera mini
15. Bucephalandra
16. Anubias nana
17. Microsorum Narrow
18. Microsorum Trident

imagizer.imageshack.us/v2/1200x583q90/911/6k3wiU.jpg

imagizer.imageshack.us/v2/958x658q90/907/pmryIl.jpg

imagizer.imageshack.us/v2/1016x658q90/911/aMf7af.jpg

imagizer.imageshack.us/v2/993x658q90/907/fPGfr9.jpg

imagizer.imageshack.us/v2/993x658q90/903/oW1GQ9.jpg

imagizer.imageshack.us/v2/993x658q90/910/gjgV30.jpg

imagizer.imageshack.us/v2/993x658q90/910/DqeJ5q.jpg

imagizer.imageshack.us/v2/532x658q90/911/T67DDq.jpg

Dragan Kinez
Odlicno izgleda ovo je standardna postavka koja se cesto vidja ali bez obzira sve je lepo uredno slozeno i ukomponovano.

"Dve stvari na svetu su beskrajne. Ljudska glupost
Icethunder
Jako lepoThumb up
volim ovakve postavke(samo izgleda da moj mozak naginje sa leva na desnoSmile)
Kad se upotpuni biljna masa biće ovo jako lepa postavka,te duge grane daju neki poseban mek.
Gde si nabavio ,,Buce,, ovde kod nas ili je neka druga varijanta u pitanju?

biobiofizicar
Sto rece Dragan "klasik", ali izvrsno slozen, naravno ultra pedantan. PO meni jedna od tvojih najboljih postavki, ako ne i najbolja...
Malkice dorade harda jos nekim granama dole uz zadnje staklo ka levo i svodjenje ka napred desno uz poneku grancicu koja iskace preko belog ka napred i mislim da bi bio opako dobar...

Aquamaniac
Hvala na komentarima...ovo je tek pocetak, poradicu na jos nekim detaljima Smile.

Icethunder wrote:
Gde si nabavio ,,Buce,, ovde kod nas ili je neka druga varijanta u pitanju?

Nabavio sam ih u Hrvatskoj...koliko vidim imaju i Madjari dve vrste u ponudi, ali su dosta sitne...drugar ih uzeo i blago razocarao...

Andrej
Lepotan Applause Thumb up
Jedno pitanje...apistograme ti ne napadaju srimpove?
Jer imam u svom akvarjumu red rili, otocincluse i microdevario nana, pa gledam da bi stavijo jos neke dve vece "alfa" ribe i mnogo mi se svidjaju apistograme, ali citam na netu da jedu srimpove.

Rasta
Manijace sta da ti kazem ubo si me u zilu sa oba akvarijuma Thumb up sve si upakovao kako treba i ova alternanthera mini je bas legla Thumb up sto kaze bio mozda neka grana da iskoci preko peska i to je to...da vidimo kako ce da se razraste..mozda bih jos koju crvenu ribicu ubacio..

http://www.mojbiljniakvarijum.org/news.php
WoodyAllen
Vrhunski nema ta. Snimi kamerom pa na youtube okačiThumb up

Aquamaniac
Hvala svima Beer!

Andrej wrote:
Jedno pitanje...apistograme ti ne napadaju srimpove?

Oni su nista naspram Serpea ribica i kraljevskih neonki...vece zlotvore po kozice nisam sreo...

Aquamaniac
Srecna svima Nova godina Beer!

imagizer.imageshack.us/v2/1169x658q90/905/L082qT.jpg

Aquamaniac
Evo i lose fotke iz ovog akvarijuma...borim se sa cijanobakterijom na pesku. Prskajuci je proslog puta sa hidrogenom i Easy Carbom uspeo sam da ostetim Staurogynu koja lagano propada...
Borim se sa ovom bestijom, ali ne odustajem, uskoro cu startovati jos jedan filter, pored postojeceg Eheim 2217 planiram da pokrenem i Eheim 2213 koji cu napuniti Sera Siporaxom...razmisljam o tome da ubacim Black Molly kao odlicne algare i da aerisem akvarijum tokom noci...videcemo sta ce od svega toga uroditi plodom.
Aquamaniac attached the following image:
cijano.jpg

Icethunder
Probaj da ugasi svetlo na dva tri dana-biljke će iveti u takozvanom stanju ,,hibernacije,,proveri cirkulaciju vode kroz akvarijum i svakako ,,opusti,,ruku kod dodavanja NO3,probaj da je tretira sa blue exit easy life(trebalo bi manju tetu da pravi od H2O2)

Aquamaniac
Pre Eritromicina i bilo koje druge hemije bih pokusao na prirodan nacin da se resim cijanobakterije, da resim uzrok pojave.
Ubacio sam Black Molly koje su se odmah po ubacivanju obrusile na alge u akvaijumu. Moram da priznam da posle svakog tretmana sa hidrogenom i Easy Carbom sve ostale ribice u akvarijumu kljucaju po algama.
Treba da nabavim Sera Siporax kojim cu napuniti Eheim 2213, pa cu i njega da startujem. Podigao sam rasvetu za par cm.

Nadam se samo da pesak nije zabetoniran, pa da onemogucava cirkulaciju vode kroz podlogu, jer se cijanobakterija hvata samo na pesku. U krajnjem slucaju cu ga zameniti sa sljunkom 1-2mm slicne boje... Ne bi mi bio problem i da svake nedelje usisam pesak koji je zahvacen cijanobakterijom, pa da dodam novu kolicinu, ali mi je ostalo jos vrlo malo tog peska koji je donesen sa Tasosa...njega bih iskoristio eventualno za zavrsnu fotku.

Videcemo, izvestavacu dokle sam stigao u borbi.

Jovan
Aquamaniac wrote:
Pre Eritromicina i bilo koje druge hemije bih pokusao na prirodan nacin da se resim cijanobakterije, da resim uzrok pojave.

Ne bih da te obeshrabrujem ali sam takođe pokuao svata pre eritromicina, čak i ono Easy Life čudo (učinak 0), fotoperiod, fosfati, sto čuda i na kraju sam zveknuo eritromicin.
Sve je nestalo kao rukom za 3 dana. Nema alge već vie od mesec dana (nijedne) a cijano je pre toga prekrivala ceo akvarijum.
Biljke su "skočile na noge lagane" i sve je kako treba, neverovatno brzo ozdravljenje akvarijuma u smislu biljnog sveta.
Jasno je da nisam uklonio uzrok pojave ali sam uklonio betiju, te samim tim dao ansu biljakama da svojim halapljivim rastom same ukolone probleme, to se i dogodilo.

Znamo svi negativne strane i rizike upotrebe eritromicina, ali to se mene tiče "Eritromicinu, 'fala!"

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,469,894 jedinstvenih poseta