Pozdrav,
Mozda nekome pomognem, ako zeli jeftino LED osvjetljenje za nezahtjevne akvarijume.
Dugo sam se dvoumio da li da uzmem, ali posto imam shrimpove i mahovinu nisam nesto gladan za svjetloscu pa sam odlucio da probam
Narucio sam 48 LED Clip svjetlo za 9,99$ i mogu reci da sam preeezadovoljan
Ima 2 moda, bijeli LED sa 12 plavih i drugi mod je samo 12 plavih kao moonlight
Video kako to izgleda: YouTube Video
Spec:
Power consumption:3W
Dimension: 178*42*12mm
Recommended Tank Size:30-60cm
Power Plug: US/UK/AU/EU Plug (No plug adaptor need)
Input voltage: AC 110-240V
Power Cord: 120cm
Weight:270g
Feature:
A New generation LED Clip Lamp with 3 working Mode
Really High Bright.
36 pcs White Light LED+12 Blue Light LED High Bright and longlifetime.
2 Working Modes: Blue Light only or Blue+ White Light
It can be used for water plant and daily lighting.
Flexible lamp arm, Easy to rotate at any angle to put the light where you need.
khm.. ipak nije dovoljno ovakav "setup" da raste ista ozbiljno u akvarijumu
Tako da sam izvukao veliko oruje i stavio 10W Led Reflektor, 6500K i 800lumen Neka igre pocnu! YouTube Video
Objavim update za mjesec, da li sam uzgojio alge ili bujnije bilje
Ja sam do skoro iznad akvarijuma 40x40x32cm koristio led reflektor 10w, u tom akvarijumu cuvam Gaovcice (Rhodeus sericeus amarus) koje planiram da pustim na prolece nazad u kanal iz koje sam ih uzeo kao mladj i da radim neko preuredjenje u njemu, od biljaka koje duze vreme tu rastu imam samo cryptocoryne wendtii brown, ona je gusta i kompaktna na mestima ispod reflektora ali reflektor ne pokriva ceo akvarijum pa sam pre neki dan kupio jedan od 20w(ako nista drugo iskoristicu ga u druge svrhe)..
Kao sto kazes, ovaj od 20w vuce na zuckasto 6400k pa sam mu stavio plavkastu najlon kesu da bi korigovao zutilo(koje nije strasno), koliko vidim biljke su pocele da perlaju bez co2, ubacio sam neke i viskove biljaka iz drugog akvarijuma pa cu videti kako ce funkcionisati.