Ovako.. Imam u planu neki skejp da uradim,da se maksimalno posvetim oko njega, sakupio sam materijal( okamenjeno drvo) i od njega planiram neki ovakav skejp sa minimalizmom biljaka jer me kamenje svojim reljefom odusevljava,sad samo da ga namestim u dobar polozaj
od biljaka planiram nesto niskorastuce- cuba,eleocharis sp. mini ili cak bolje par vrsta mahovina samo cisto da ima neceg zivog a da ne remeti skejp...
Planiram u akvarijumu od 65 x 25 x 35 od toga je 10 cm unutrasnji prelivni pa bih onda imao 55 cm duzine za skejp osim ako ne napravim neki drugi aq..
Sve kritike su uveliko pozeljne i dobrodosle jer kao sto kaze ''sensai biobio'' vise para ociju bolje vide
Kamenje jeste fenomenalno,meni se licno ova prva slika svidja i pretezno mi lezi za oko ako je kamenje postavljeno vertikalno bas kao na toj slici, odmah zamisljam kozicu na njemu . Samo polako, natenane
haah da da kozica na vrhu kao Simba na onoj steni i meni se vise svidja ali ovo je sklapano u 10 min a tec cu ga sklapati i namestati dok ne dobijem zeljeni polozaj.Verovatno budu samo kozice - i po neka amano ako nabavim da cisti algu i neke minijaturne ribice cisto da prate skejp
Interesantno kamenje sa kojim se moze napraviti dosta. Potrebno je samo ispostovati strukturu i pravce kamena. Steta za neke lomljene vrhove i svetle lomove koji se vide... Kamen treba tako sloziti da se pod vodom ublazi njihovo bljestavilo i maskiraju nagli prekidi koje izazivaju ovi lomovi u odnosu na uzduznu srafuru kamena
Evo konacno napravljen,nije onako kako sam zamisljao ali opet je nekako smisljeno..
Od biljaka sam ubacio:
1.Bacopa monnieri
2.Bacopa Australis
3.Valisneria Spiralis
4.Eleocharis sp.mini
5.Lilaeopsis Brasiliensis
6.Bluxa Japonica
7.Althernatera reidneckii mini
8.Micranthemum sp. Monte Carlo
9.HM
10.Heteranthera Zosterifolia
11.Ceratopteris thalictroides
12.Hottonia Palustris
13.Pistia Stratiotes i Ceratophilum su propratne zbog algi...