14.06.2026 10:40
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: BILJKE I ALGE » Baza biljaka
 Print Thread
Eleocharis acicularis
paleoglodit
Evo ga kako pusta runnere (Uh kako se to kaze na srpskom č Zaboravih...)
Ovo je jedna od mojih top biljaka
paleoglodit attached the following image:
e.jpg

paleoglodit
...
e5.jpg

photoivek
evo i ja da dodam da je i eni BIO jedna od omiljenih biljaka ali je moja ljubav malo oslabila jer kada se zgusne strano mnogo đubreta se u toj dungli skupi i hoće i alge da krenu da rastu... to znači da se ukoliko se jako zgusne treba malo čeće da se sifonira taj deo akvarijkuma a to je opet nezgodno ako imate puno kozica u akvarijum, koje naročito vole u eleokarisu da se skrivaju...
evo i jedna od mojih slika na kojoj jo nije bila postignuta maksimalna gustina o kojoj sam pričao...
photoivek attached the following image:
eleocharisacicularis.jpg

https://minepi.com/photoivek
kojot
uistinu,ja sam pre par meseci dobio jedan strucic Elocharisa.Onda sam skontao foru za njegovo sirenje.Skratio sam ga samo 1cm,on je krenuo da se siri svuda je pustao vrezice,onda sam kad se opet umirio skratio svaku travku za po jos 5mm,on je opet poludeo,izbijao je svuda.Sinoc kad sam rasturao aq nisam mogao da verujem kojiko ga ima.Samo je zeznuto ponovo posaditi,te sitne pelcere,te su nazalost leteli u korpu.Biljka je fantasticna!

paleoglodit
Ehh sta da se radi .... stalno mora nesto da se rinta za nestoThrough wall
Edited by paleoglodit on 18.03.2009 08:26

zander
I meni jedna od najdraih biljaka Thumb up

kojot
inace ja za sifoniranje glosso i elocharis ne koristim standardno akvarijsko crevo,vec ono iz seta za transfuziju,ciji je promer taman toliko manji da se nemoze pokupiti ni kozica ni sljunak,a ni vakum stvoren u njoj nije dovoljno veliki da podigne sljunak.jeste da duze traje,ali je :svrsishodno.:p

Kum 1229
Ja jos nemam problema sa sifoniranjem jer je elocharis dosta redak izmedju redova,ali se slazem sa kojotom da se biljka usled povremenog skracivanja podstice na bolji rast i gustinu busena sto dovodi do rezultata kod mog elocharisa. Slike pustam kada bude gusce :p

paleoglodit
Pearling
039.jpg

zander
Evo jedne slike Acicularis-a kod mene sto je rastao (emerzno).

Na inertnoj podlozi je rastao i samo par puta nadjubren tecnim djubrivima i sa malo osmocota. Rekao bi odprilike da ima jedno 45-50cm
Sada sam ga prebacio u akvarijum.
zander attached the following image:
eleocharisa.jpg

Jovan
WoooooWWW, fascinantno, izgleda k'o sitnolisni ehinodorus Grin Daj sliku iz akavrijuma i izvestavaj, bas me interesuje kako ce da se ponasa u vodi!!! Thumb up

branimir ok
Evo posle mesec dana kako to izgleda kod mene Beer zgusnuto
branimir ok attached the following image:
1_244.jpg

biobiofizicar
Bravo za eleocharis majistore.
Branimire da li si ga sisao u ovih mesec danač

paleoglodit
zander je napisao:
Evo jedne slike Acicularis-a kod mene sto je rastao (emerzno).

Na inertnoj podlozi je rastao i samo par puta nadjubren tecnim djubrivima i sa malo osmocota. Rekao bi odprilike da ima jedno 45-50cm
Sada sam ga prebacio u akvarijum.

Meni samo nije jasno kako se toliki eleocharis odrzava uspravno u emerznim uslovimaFrownShock

zander
Nisam imao bas toliko visoku posudu da moze da stoji skroz uspravno, udario je u poklopac pa se savijao na sve strane.
Probacu ovako nesto da napravim i u akvarijumskim uslovima, pa ako moze ovako da raste bice zanimljivo za zadnji plan Wink

branimir ok
biobiofizicar je napisao:

Branimire da li si ga sisao u ovih mesec danač

Nisam sad bi trebalo ali se i sad zgusnuo mogu da zamislim koliko ce da se zgusne posle sisanja .

Ja neznam sta je Zander radio sa ovim Eleocharisom .Cim si ga djubrio Through wall Kod mene je emerzno na dva cm.

Kum 1229
E zandere zandere kakve ti trave gajis Grin,odlicno izgleda u emerznoj formi Thumb up.
Branimire super napredak za mesec dana Thumb up

zander
Ne postoji, drim taj eleocharis odavno po svojim akvarijumima, pod vodom mi je ranije rastao do nekih 20cm (odprilike) maksimum.

Imam pored njega i Parvulu i Viviaparu. Jedino ova poslednja (Viviapara) potiče od Mitija ali za nju nema greke u indentifikaciji.
Dok sam Parvulu i Acicularis dobio od Octopusa. Tako da je to ta biljka 100%.

Za đubrenje nisam koristio ovo to se obično koristi u akvaristici nego neke druge stvari, ali koje ja opet koristim i za akvarijume, i uz to, rekoh već malo osmocota, koji sam samo naknadno posuo po podlozi (nisam ga gurao u podlogu)

paleoglodit
Tesko da je Zander pogresio jer je u dugoj vezi sa eleocharisom ali i meni cudno deluje ovaj primerak

Thalassoma
photoivek je napisao:
evo i ja da dodam da je i eni BIO jedna od omiljenih biljaka ali je moja ljubav malo oslabila jer kada se zgusne strano mnogo đubreta se u toj dungli skupi i hoće i alge da krenu da rastu... to znači da se ukoliko se jako zgusne treba malo čeće da se sifonira taj deo akvarijkuma a to je opet nezgodno ako imate puno kozica u akvarijum, koje naročito vole u eleokarisu da se skrivaju...

Ja sifoniranje (kod ove biljke) radim na dva nacina. Jedan je da stavim na usisivac skroz sitnu mrezicu (ako nekom treba, neka se javi, imam je dovoljno) ili jos cesce uzmem lepo, kada menjam vodu, na tom mestu sa visine sipam po travi i podignem sav mulj koji preko noci opet lepo procisti filter.
Znam da taj drugi sistem nije popularan ali kod mene "radi" posao.

www.njivice.co.rs
Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,953 jedinstvenih poseta