14.06.2026 05:01
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 3

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: USLOVI U BILJNOM AKVARIJUMU » Prihrana
 Print Thread
Ph reagens
Anubius
Napravio sam DIY drop checker i uskoro cu i 4kh rastvor sad mi je potreban Brom timol plavo ili neki ph reagens recite mi koji jos moze da se koristi i najbitnije gde to moze da se nabavi?Smile

biobiofizicar
Ja sam svojevremeno koristio neki od onih tecnih akvaristickih koji imaju da se kupe u akva radnjama. U tom slucaju koristis kolornu skalu koju dobijas uz reagens da bi odredio pH.
Ili
Ako imas nekoga u nekoj labaratoriji mozes da zamolis za par kapi...

kojot
Imam ja da ti poaljem brom timol.
Secret

daweed
KOJOTEEEE Smile Pa gde si ti... Verovao ili ne večeras smo te ogovarali Smile Pričali smo neto o rosi, doao do podataka o ph, kh, gh dotične a onda je miti rekao da se seća da je neko pominjao da je rosa kh 4.2.. Da bi na kraju iskopali da si to bio ti na aqua artu... Smile

Izlagao si narod za sve pare :P Grin

http://daweedaqua.tk
Vlada991
Ja sam istu informaciju dobio pre nekih mesec dana. Koristim ROSA vodu za DC. Ne znam koliko je tacno sad to sve... U pocetku je plav, nakon par sati predje u svetlo zelenu boju.

Dragan Kinez
Pa ukoliko ti pređe u svetlo zelenu boju onda će videti po ribama da neto nije u redu, ako ne primećuje nita po ribama onda ti verovatno ne pokazuje dobro koncentraciju CO2 u vodi
.

"Dve stvari na svetu su beskrajne. Ljudska glupost
Vlada991
Po uputstvu sa kutije reagensa, zeleno i svetlo zelena boja ukazuju na normalan nivo CO2 u vodi. Kod mene je trenutno zeleno-svetlo zelena boja, ne primecujem promene u ponasanju kod riba i koza...

Zuta boja oznacava preterano visok nivo CO2 u vodi.

Dragan Kinez
Moj drop checker Sera pokazuje plavo nizak nivo CO2 tamno zelena dobar nivo CO2 svetlo zeleno previsok nivo CO2, ako se ne varam kod vecine drop checkera odnosno reagensi koji se koriste u njima tako pokazuje ali ne kazem da ima izuzetak zato me je malo zacudilo kada si napisao da je kod tebe svetlo zeleno.

"Dve stvari na svetu su beskrajne. Ljudska glupost
Anubius
U prodaji sam nasao Sera Ph tester oko 500 din i Sera co2 tester 1000 din je da li moze da se napravi sa ovim obicnim ph testerom sa otopinom od 4Kh ili mora ovaj od 1000 din?

daweed
ROSA voda
parametri

(GH): 1,60 dH
(KH): 1,70 dH
(SH): 0 dH
pH : 7,7.

Ne koristite rosu za DC

http://daweedaqua.tk
Vlada991
Sa poledjine reagens pakovanja. Jesam li nesto pogresio? :/

1. korak: sipati 5 kapi u DC.
2. korak: Refill aquarium water to the level line. - Da li sam pogresno protumacio ovaj deo?
Vlada991 attached the following image:
10887700_605393902895059_746772762_n.jpg

alhambra
Ja imam isti DC i sipao sam 5 kapi al boja je bila previse tamna i nije se nikako mijenjala. Pa sam drugi put stavio 4 kapi i poceo se ponasati normalno.

Zuta boja je u jutro i traje sve do paljenja svjetla, zelena se pocinje polako pojavljivati sat vremena poslije paljenja svjetla.
alhambra attached the following images:
img_20141225_104920_copy.jpg img_20141224_212313_copy_1.jpg

kojot
@daweed- obzirom da su lagali mene i ja sam lagao Vas. Meni je to Dex rekao, a ja preneo dalje...

Vlada991
biobiofizicar wrote:

Ja sam svojevremeno koristio neki od onih tecnih akvaristickih koji imaju da se kupe u akva radnjama. U tom slucaju koristis kolornu skalu koju dobijas uz reagens da bi odredio pH.
Ili
Ako imas nekoga u nekoj labaratoriji mozes da zamolis za par kapi...

Da li neko moze da objasni razliku izmedju tecnih akvaristickih i Brom timol? Smile

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,469,950 jedinstvenih poseta