14.06.2026 05:40
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Green Quarry
redzinald
Da predstavim novu postavku...

Dimenzije 100*45*40(visina)
Filtracija unutrasnji filter sa zazorom u kome rade dve pumpe od 800l/h i 350l/h
Rasveta T8 fluo cevi 180w ( od 4000-10000 K )
Podloga kvarcni pesak 1mm granulacije
Hranjljiva podloga beli treset, osmocot i tera magna ostala iz prosle postavke
CO2 DIY varijanta kvasac secer iz dve boce
Djubrenje po EI sistemu sa DIY makroelementima i easylife profito
redzinald attached the following image:
hr_aqua.jpg

redzinald
Sadasnje stanje akvarijuma...
akv_12072014.jpg

biobiofizicar
Lepo i lagano se ovo uoblicuje. Klasicno centralno postavljeno sa dosta prostora za ribe. Nadam se da ces u nekoj kasnijoj fazi dati neku malo interesantniju formu centralnom zbunu u zadnjem planu i oplemeniti postavku jos ponekom grupacijom biljaka ili interesantnog oblika lista ili koloritno razlicitim od postojecih.

redzinald
Evo posle duzeg vremena da malo obnovim temu, dosta sam promenio u odnosu na startnu postavu... Nisam ni imao mnogo vremena da se bavim sa ovom postavom ali sam zadovoljan kako se odrzalo... Biljke su zdrave i bez algi, glosa lepo napravila tepih taman da popunjavam ove rupe i malo zakomplikujem sve ovo
2982014.jpg

biobiofizicar
Odlican je. Pravi hobisticki klasik. Kada imas ovako dobar tepih uzivanje je setati kamenje, korenje i rizomske biljke po njemu. To je kao povremeno razmestanje namestaja u sobi, da bi se osvezio izgled....

redzinald
Hvala na pohvalama za akvarijum bioBeer To si u potpunosti u pravu kad ovako zdravo napreduje lako izmestanjem biljaka dobijam novi scape i novu postavku... malo cu se poigrati sa hardom i biljkama mozda ispadne od ovoga neka ozbiljnija postavka...

redzinald
Evo malo sam prepakovao bilje i to sad izgleda ovako...
03092014_mba.jpg

Rasta
lepo lepo Thumb up malo mi setaju oci na sve strane hehe...crvene biljke..belo kamenje..ne mogu da se odlucim gde da gledam hehe..salim se, bas zdravo izgleda sve i verujem da ces se jos igrati sa postavkom do neke konacne forme..

PS: molim te napisi sta sve imas od ribica ovde Rofl

http://www.mojbiljniakvarijum.org/news.php
redzinald
Rasta wrote:

PS: molim te napisi sta sve imas od ribica ovde Rofl

Od ribica nema sta nema Grin mrzime da hvatam a i zao mi je neznam gde cu ih ... Planiram jato rodostamusa od jedno 40-tak komada i to je to ... Kad slikam za finalnu ja komandujem neonke napred ostali u sumuGrin

redzinald
Evo mali update posle mesec dana, za sada ide sve kako treba sto se tice biljaka... Zanima me koliko sam promasio sto se tice nekog aquascape-a...?
mojbiljni_0610.jpg

biobiofizicar
Zasto mislis da si promasio sto se tice aquascapea. Pa razni su stilovi i nacini uredjivanja akvarijuma.
Ti imas izuzetno lep polaz i za jako dobar scape u ovom akvarijumu, a vec je izvrsno uredjen sa biljkama koje izgledaju jako dobro.
Ako trazis da ti zameramo Grin recimo da je pozadina koliko vidim nesto na pola i nedefinisano, a u samom akvarijumu mali izdvojeni zbunici alternatere na travnjaku, pa mozda i onaj najveci nisu idealno pozicionirani (ali ovaj veliki moze i da ostane tu uz neke dorade srednjeg plana oko njega. Pozabavio bih se malo i prednjim coskovima i bokovima, srednjim planom ispod levog i desnog zbuna, eventualno dodao jos po koju grancicu... Kamenja u liniji razdvajanja ili jos ili izvaditi - ovako je nekako na pola tu i tamo po kamicak... Travnjak jeste malo ravniji bez dubine, ali to moze popraviti par dobro postavljenih kamenova na njemu ili nekoliko dobro usmerenih grancica koje u donjoj zoni izlaze iz levog i desnog zbuna i prostiru se povrh travnjaka.
Sve je tu malo igranja i eto necega sto je i za takmicenja...

redzinald
Hvala bio na savetima i detaljnoj analizi Beer Evo malo sam se poigrao i probao da nesto izvedem...Dodao sam jos koju granu i kamenje koje se nalazilo ispod mikrozoruma izbacio da se vidi...Dodacu jos koju granu i privezati malo mahovine na njih a alternateru sam za sada izvadio i u dilemi sam da li da je vracam uopste ili ako je vratim gde bi se ona mogla naci... Kako bi izgledalo da pustim jedan putic ka zadnjem staklu ?
1010.jpg

Edited by redzinald on 10.10.2014 19:38

redzinald
Ovo je poslednja fotografija Green Quarry postavke koja je rasformirana... Sad kad gledam slike u ovoj temi ja sam od formiranja izvukao tri cetiri postavaSmile
moj_biljni_stari.jpg

biobiofizicar
Sa ovim punjenjem akvarijuma sasvim si se lepo prosetao kroz par vrlo interesantnih postavki... Thumb up

Sta si uradio sa tepihom pred ovo zadnje slikanje - gde nestade?

redzinald
Hvala Bio, Tepih sam Pred zadnje slikanje povadio. Malo sam bio lenj oko trimovanja glose pa je pocela da truli tj onaj prvi sloj nje.

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,197 jedinstvenih poseta