Zdravo!
Nova sam na forumu, pa se jos snalazim kako da pokrenem novu temu, tako da nemojte da mi zamerite ako sam na pogresnom mestu pokrenula razgovor
Ovako: pre jedno godinu dana sam kupila 3 zlatne ribice. Sve je bilo u redu, bez ikakvih problema, ni sa ribicama, ni sa akvarijumom (30l je inace), sve dok pre neki dan nisam primetila da se na glavi, samo dve zlatne ribice pojavilo nesto belo, tacnije, negde izmedju ociju i glave(STAVLJAM SLIKU DOLE). Otisla sam u akvarijum centar i objasnila im situaciju, pa cak i pokazala sliku, ali nisu bas tacno znali o cemu se radi, pa su mi dali uneverzalni lek protiv bakterija: Easy Life Multicura. Taj lek treba da se koristi 3 dana u odredjenim dozama. PROBLEM je u tome sto ja nisam primetila bas razliku, a ovo mi je treci dan da koristim lek... Covek mi je rekao u aq centru da ako im ne prodje, da prvo promenim deo vode, pa opet da pocnem sa primenom leka.
Zanima me da li je neko imao iskustva sa ovom, da kazem bolescu, ribica i ako je imao, kako je resio? Ja nisam ni cula za ovu bolest, a i trazila sam na internetu do besvesti i nema nista.
P.S. ne obazirite se na povredjeno OKO jedne od ribica, jer sam je tako i kupila.
Imao sam takav slučaj. Javlja se samo kod pajčulanki zato to su one osjetljivije od običnih karasa.
Nastaje uslijed loije kvalitete akvarijske vode. Čeće izmjene vode rijeavaju problem.