14.06.2026 09:29
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 2

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: OSTALO - RAZNO » Opušteno
 Print Thread
Poplava
Mandic
Ovu temu ćemo koristiti za informacije o trenutnim poplavama irom naeg regiona.

Ne znam kakvo je stanje na mestima gde se stavljaju dakovi, ali znam da se u Novom Sadu, u Gradskom zelenilu (kod okretnice na Novom Naselju) organizuje punjenje dakova i slanje na kritična mesta. Ko ide, neka ponese gumene čizme, lopatu i kabanicu.

Moete pomoći i na drugi način, tako to ćete otići na jedno od mesta na kojima se prikupljanju neophodne stvari za one kojima su najpotrebnije.
Raspored lokacija za prikupljanje pomoći

Ovo su mesta gde se moe odneti prikupljena pomoć irom Srbije. DONIRAJTE PAMETNO!
Svuda i u svim prihvatilitima su prioritet mlečne formule, kaice, oprema za bebe... Takodje - pelene za odrasle, uloci, tamponi, asepsol, vlane maramice.
GAREDEROBA: Prioritet su čist donji ve i čarape!!! Sve ostalo se uvek brzo skupi, ovoga uvek fali. Nije sramota dati noene čarape, bitno je da su čiste i suve.
BEBE: Bebe ne smeju da gladuju! Ko ima novca da kupi neto, neka kupuje bebama kaice, formulu, mleko u prahu, pelene i ostale higijenske proizvode.
HRANA: Ono to moe da stoji! Konzervirano, u tetrapaku, flairano, dugotrajno, sa duim rokom upotrebe, da moe da se konzumira bez termičke obrade! Ne troite novac na grickalice, razmiljajte o količinama!
HIGIJENA: Vlane maramice, gel za suvo pranje ruku, asepsol, toalet papiri, uloci i tamponi!!! U ovim uslovima u kolektivnim centrima nema mogućnosti da se ljudi kupaju, treba biti praktičan.
Sve to donirate je dobrodolo! Ovo su samo male smernice za one koji imaju volje da pomognu u robi.

Otvoreni su i namenski računi za pomoć ugroenima, kao i sms humanitarni broj. Prazna poruka na 1003. Na taj način donirate 100 dinara.

Ovim putem elim jo da uputim podrku naim akvaristima i njima dragim osobama, kako bi izdrali ovo i neka znaju da ima dobrih ljudi koji će im pomoći!

HORUS
Da li neko ima imnformaciju o Aquamaniac-u? On je iz Obrenovca.

simici789
Ja procitakla desno na chatu Smile

charuga77
17.05.2014 22:07
Sad mi je akvamanijak odgovorio da je oko 20h evakuisan iz Obrenovca i da je dobro!

HORUS
Bogu hvala. Smile

zander
YouTube Video

daweed
Paraćin
daweed attached the following images:
10352601_840076999353999_1457008628945471574_n.jpg 10313047_677290589004750_5140604130156003322_n.jpg

http://daweedaqua.tk
daweed
scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/t31.0-8/1614162_677041772362965_1095288258508931542_o.jpg

branimir ok
Snimak Veroljub Milovanovic VEVE iz Krusevca .Selo Obrez kod Varvarina I Krusevac .
YouTube Video

Krusevac
YouTube Video

Mandic
Preporuke Instituta za javno zdravlje Srbije za stanovnitvo u toku poplavnog talasa i nakon povlačenja vode: LINK

CTale
Molim vas da irite ovaj video po drutvenim mreama, aljite prijateljima u inostranstvo. Na klipu se nalaze informacije o donacijama Crvenom krstu i zvanični PayPal nalog Ministarstva finansija:

YouTube Video

daweed
Evo i jedne slike od mene.... irite

d7qgkg.dm1.livefilestore.com/y2pHkWky_CTjaCHfw175XnrPJYKcGM43elk6ilwvDx5iE12fhew-0PZm2ZoL--PURT9CvaRcSfnSAGdds96s6TRAAmofjFaBMOPL1IbwWWz4uo/SUPPORT+AND+SOLIDARITY.jpg

Aquamaniac
Samo da se javim da sam dobro,kod rodjaka sam blizu Beograda,pa odatle pratimo dalje vesti i ono najbitnije,kada cemo moci da se vratimo u grad.
Da mi je neko pricao,ne bih mu verovao da ce se ovo dogoditi u 21. veku,iako je 1981. godine,po pricama,situacija bila mnogo bolja. Postoje razno-razne teorije zavere zbog cega se ovo dogodilo i kako je sve to moglo mnogo bolje da se organizuje i spasu ljudski zivoti,ali da ne zamaramo mozak... Pola stvari koje se pricaju po televiziji treba prihvatiti sa rezervom,pogotovu o broju ljudskih zrtava...
Sto se akvaristike tice,dosta opreme koje sam sakupljao sve ove godine i jedan akvarijum je jos uvek pod vodom u podrumu,a veliki je vec skoro nedelju dana bez svetla i filtracije,no,sta je,tu je,idemo dalje,bitno je da smo izvukliu zivu glavu.
Hvala svim dobrim ljudima koji su me zvali i nudili pomoc i podrska onima koji se bore sa poplavama.

biobiofizicar
Bogu hvala da si OK, a za akvaristiku cemo lako kada sve ovo prodje - akvaristicko donatorstvo bar nikada nije bilo problem...

Aquamaniac
U pravu si Thumb up

Baia
Iako zaista nije vreme da se bavimo akvaristikom ipak moram da kazem da su akvarijumi prvo na sta sam obratio paznju kada je opasnost prola i kada su mi najblizi zbrinuti. Mozda nije red da to pisem ovde ali sam bio presrecan kada sam video da mi i polsle deset dana bez struje i vode nije uginuo ni jedan RCS niti bilo koja druga kozica, ribe su sve na broju, jedino ce osetljivije biljke imati posledica ali to je zaista zanemarljivo... Tako da Losmi glavu gore, sve cemo to mi ponovo podici na noge. Bitno je da smo svi zivi i zdravi!!!

deanjmi
Pozdrav momci i od mene za obrenovac i sve poplavljene delove SRBIJE nase napacene.Svaka cast volonterima ovakvo zajednistvo nam treba uvek i svagda.

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,818 jedinstvenih poseta