14.06.2026 11:58
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: OPŠTE AKVARISTIČKE TEME » Forum za početnike
 Print Thread
akvarijum 12l
valtersrbija
Kako da napravim tepih od eleocharis parvule sp mini ?osmolot, hranljiva,kvarcni slkunak,osvetljenje 8w t5 mini armatura,planiram dodavanje makro i mikro elemenata cim saznam kako(cim)da ih stavim,9 h fotoperiod co2 dodajem svaki 2. Dan
valtersrbija attached the following images:
imag0172-1.jpg imag0171-1.jpg imag0170-1.jpg

biobiofizicar
Za pocetak ove guste zbunove koji su stigli u saksijcama treba podeliti na manje i ravnomerno posaditi po celoj povrsini dna. Ovi zbunovi mogu slobodno da se podele na 5 do 10 manjih zbunica svakim pa da se ravnomerno posade....
Eleoharis voli hranjivu podlogu i CO2.

zicbon92
Dodao bih jos samo da kad podelis te zbunice treba da ih i osisas...

deanjmi
I mislim da taj mini co2 mozes izbaciti druze to je bezveze,bolje smuckaj secer kvasac,kad je vec skupo svima nama boca itd...

valtersrbija
Rasadio sam biljku na manje delove po celom akvarijumu a za co2 cu videti sutra sta cu.

kisleon
Voda mi deluje mutno, koliko često menja vodu? Koliko je stara postavka?
Svetlo mi deluje kao da je slabo.

Green samurai
Bilo bi svetlo jače da ima odsijavač.Međutim,pitanje je koja je ovo neonka.Moda ona daje ućkasto svetlo,pa se čini da je voda mutna.
Deanjmi zato bi ećer i kvasac bili bolji od onog ruskog sistema ubacivanja CO2?Ako se izuzme to to za ruski sistem mora svakog dana da ponovi postupak.Po meni,mnogo je bolje da pronađe način da mehurići CO2 putuju to due kroz vodu,nego da razmilja o ećeru i kvascu.
Pozdrav

deanjmi
Pa zato sto se mora svaki dan praviti a i video sam sam tj pricali neki koji su probali da im DC nije nikad u zeleno non stop plavo

Green samurai
Hvala na odgovoru.
Ali i tu ima poneko ali.Naime video sam jednom,a čuo vie puta o tome kako su ljudi umalo poubijali ribice ovim ruskim sistemom.Ne znam za DC,ali ovi ljudi su imali i previe CO2 u nekom momentu.Mada i tu mislim da ima kvaka,jer bar jedan slučaj(moj) se odnosi na to kada sam ostavio flaicu da duva u toku noći,a istovremeno su i biljke disale,a rezultet su bezbojne ribe rano ujutru i brza izmena vode...i uz puno sreće bez rtava.
E sad i bez DC-a vidim da biljke vrlo lepo reaguju na dodavanje CO2 na ovaj način,a čisto sumnjam da bi na 50l koliko ima akvarijum u koji dodajem CO2 na ovaj način boja u DC-u bila promenjena.
Sada i ako jo hoće da duva(Smile) sistem vadim 2 sata pre gaenja svetla.
A usput i nije mnogo teko da se pomea malo limuntusa i sode bikarbone svaki dan,ili da se spremi vie flaica.
Usput ne treba zaboraviti da je Valterov akvarijum zapremine 12 l.
E sad,ja bih najradije,govorim za sebe,nabavio onaj akvili mali sistem za CO2.Ali to će malo popričekati,kako stvari stoje.
Pozdrav

valtersrbija
Postavka je stara oko nedelju dana,8w bela neonka

valtersrbija
Ovako sada izgleda.
valtersrbija attached the following images:
imag0174-1.jpg imag0173-1.jpg

kisleon
Eleocharisu treba vremena da se aklimatizuje, ali kad krene onda se lepo iri.

valtersrbija
Ok,koliko je to otprilike vremena,jel neophodan co2?

Slovenski1000
Pozdrav. Citao sam tekst, pa reko neku da napisem. Prvo eleocharis voli kako dobru podlogu tako voli i svetlo, jako od min.0,7Wl a voli i CO2. Sad iz gornjeg teksta ne znam koliko iskustva imas sa biljnim akvarijuma? To je sporo rastuca biljka, ako krene da se siri treba joj oko 90 dana za prvo trimovanje a bude to i nekad duze. Procitaj ima na forumu dosta podataka o njemu. Inace veoma lep tepih pravi.
Srecno, mislim da ce ti trebati.

valtersrbija
Jos da stavum co2 i da cekam

branimir ok
Ja ne vidim nista od stanovnika ovde u 12litara znaci moze CO2 desava se da se biljka ne prilagodi u pocetku i pocne da propada .Moj ti je savet da ove zbunice razdelis u dosta grupica jer ce ovako samo da propadne .A i nema gde da pusta ranere ovako zgusnut .Vodu izbistri neznam kakav je filter .Moj ti je savet ako je podloga dobra da ne tyrpas nista od prehrane preko vode ,razlog je mali akvarium ne trpi ni najmanju nestabilnost.Uz puno srece tepih bi trebao da imas za mesec i po dana .

valtersrbija
Rasadio sam eleocharis na manje delove kao sto se vidi na slici iznad,trebam da dodam jos neki filter materijal u filter,co2 trebam da napravim ono sa kvasvem

valtersrbija
Jel mi treba neki grejac(koji),temperatura je 21,22 a ponekad i 18.

valtersrbija
Kupio sam grejac i sad ne mnam da li mogu da ga celog potopim zajedno sa delom kabla,kupio sam i keramik rings kako se one stavljaju?

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,471,071 jedinstvenih poseta