Vojlovica je jedna mala rijeka na kojoj sam prove najljepe trenutke ljetnih ferija, kod bake na selu. Zanimljiva je po tome to je to moj skriveni kutak prirode i ljudi osim mene nema. Tu ganjam klenove i potočnu pastrvu UL priborom za varaličarenje, naravno sve je C&R. Prohodna je samo kroz vodu te tu nalazim i zanimljivo korijenje , granje i ostali hardscae materijal koji skladitim na tavan...
Naravno isti se nalazi i u akvariju.
Evo mali i slika vojlovice prije predstavljanja akvarija...
Staklo: 60x32x33v optiwhite
Rasvjeta: LED diy kit
Filtracija: JBL cristalprofi e900 GL
CO2: Boca, nemam bc pa onda gađam vrijednosti dok dc ne pozeleuti.
Podloga: Aquasoil 9l
Biljke: anubias nana petite, bolbitis heudelotii mini, eleocharis acicularis, fissidens fontanus, HC, S
staurogyne sp.
Imati skoro samo svoj vodeni raj u prirodi, neogranicen staklom, mislim da je san svakoga od nas, pa kada je jos povezan sa uspomenama iz detinjstva.... eh.....
Sto se tice akvarijuma: donja polovina je fantasticno resena i ostaje samo pitanje kako resiti i gornju koja je za sada praznjikave i u kojoj dominiraju ogoljene vertikale. Kada rukom prekrijem gornji deo fotke ono sto ostaje da se vidi ostavlja bez daha
Imam tamo i prijatelja Gezu kojeg viđam često zadnjih par godina, ove godine ga/ju nisam jo sreo.
YouTube Video
Zadnji plan akvarija je nedorečen. Bilo bi bolje to su mi i sugerirali da podignem korijenje jo vilje tj da pad bude veći. Ovo je maksimalno to sam mogao jer onda korijenje nebi pratilo liniju padine nego bi bilo u zraku. Bilo mi ga je ao polomiti pa to korigirat.
Za zadnji plan je bila predviđena vivipara ali neozbiljnosću jednog shopa čekam ju mjesec i pol dana pa sam odustao od njih.
Geza ima da pojede svu ribu - nemoj ga pustati u akvarijum.
Sto se tice akvarijuma ako zadnji plan ne stigne da se razvije do nekog imaginarnog roka za zavrsnu takmicarsku fotku spustanje nivoa vode u akvarijumu bi takodje moglo da odradi dobar posao za zavrsno fotkanje....