Ajd da predstavim svoj kozicnjak. Pre oko 20ak dana sve formirano, za sada tu je 6 varijacija iz tri vrste, wild, snow ball, red cherry, brown-black(crne posle preslacenja braon), amano, rili a za koji dan ce u kolekciju da dodju yellow i orang sakura. Uzgoj ide ok, jedino jos cekam amano da dodje na red... Evo par fotki koje su mi uspele pa cim fotograf @Mandic bude free stavim fotografije boljeg kvaliteta... Polica mi je previse pro, ali cim budem u mogucnosti sredicu i nju
Usput, ako neko ima neke kozice koje ovde nisu navede a ima ih viska nek mi se javi, dobro placam
Uh, al' si se rairio!
Crna boja podloge je super.
Je l' si primetio moda neku promenu u boji kozica, od kad si promenio podlogu?
Čime ih hrani?
Na koliko im dri temperaturu vode?
Mnogo lepse izgledaju, boje su dosta jace... Sto se tice promene, mozda malo vise imaju izrazenije one tiger linije, one kozice koji ih imaju, da li je to do podloge i kozica, ili do mojih ociju ne znam, ali crna podloga je uradila dobar posao...
Hranim ih spirulinom svaka dva dana, i ponekad dam onu crvenu proteinski hranu, vodu menjam svakih 7 dana, a temperatura je od 22-25 stepeni, nije u svakoj pregradi ista...
Paramatre vode nisam merio sem ph koji je izmedju 7i8, ali do sada su mi se uspesno mnozile pa nemam ni potrebe da merim, kad krenem u neke ozbiljnije vode, prvo aparat za merenje pa onda koze..
Pre neki dan sam bio u poseti kod Nemanje i mogu vam reći da, osim toga to je opasno zagrizao akvarističku udicu i sa toliko elana i volje za daljim istraivanjem uao u podvodni svet kao pravi hobista, on je uspeo i da napravi pravi mali biznis sa kozicama i obezbedi sebi deparac u toku studija. Dodue, jo tu ima prostora i vremena za razvijanje i učenje, ali siguran sam da, ako ovim tempom nastavi, u nekoj bliskoj budućnosti, imaćemo jo jednog vrsnog poznavaoca kozica.
Druenje je bilo super. Nakon nekoliko sati gledanja i fotkanja akvarijuma, uz neprestano smaranje dva njegova kerčeta, skoknuli smo do Popovice, koja je u blizini, a usput smo svratili i do Ledinačkog jezera, na kojem smo nali neki Myriophyllum (mislim da je spicatum, poto ima po 4 listića na svakom ''kolenu'' ) i jo jednu biljku koju nisam identifikovao i koju ću fotografisati kad mi se upali svetlo u akvarijumu.
Hvala na lepim recima Mandicu, samo jedna mala ispravka. Jezero na kojem smo bili nije Ledinacko vec Popovicko, Ledinacko je malo podalje od Popovickog. U pitanju je vestacko jezero, koje meni vise lici na malo vecu baru. Evo i ja stavljam ispod par fotki u prilog.