14.06.2026 04:52
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: AQUASCAPING » Aquascaping
 Print Thread
Zoranov kutak
ZoranC
Dugo pratim forum i mogu reci da je jedan od najboljih koje sam do sada pratio, inace od skoro sam se i registrovao...
Prvo da se predstavim, ja sam Zoran iz Zemuna.
Prvo cu postaviti fotografije mog prvog akvarijuma koji je rasformiran u septembru posle godinu dana.

Akvarijum od 225l dimenzija 100 (sirina)* 45 (visina)* 50 (dubina)
Silikon crni soudal
Staklo 10mm
Filter (kanister ef 4 atman)
Grejac atman 200w
Panjevi Red Moor Wood 3 komada
Boca CO2,difuzor, drop
Manometar biom
Osvetljenje Arcadia 4*-39w t5
Podlog crni kvarc od 2-4mm

i46.tinypic.com/30u71n6.jpg

i50.tinypic.com/307xpc7.jpg

Posle mesec dana
i48.tinypic.com/281x500.jpg

i46.tinypic.com/30j1i1h.jpg

i47.tinypic.com/5txqgx.jpg

Onda je akvarijum napala braon alga i mnogo bilja je propalo
i45.tinypic.com/2qjfv43.jpg

Malo kada se oporavio
i38.tinypic.com/6941s5.jpg

i36.tinypic.com/2litthx.jpg

I ovo je poslednja fotografija te postavke
i40.tinypic.com/72526c.jpg

biobiofizicar
POzdrav Zoki i hvala za pohvale foruma. Drago nam je ako smo minulim radom i pisanjem na forumu na bilo koji nacin pomogli da ti akvarijum izgleda ovako dobro.
Lepo tebi ide ovo sa podvodnim basticama. Dobra, litraza, dobra oprema, a vidim na predhodnim fotkama da je u proteklom periodu kroz akvarijum prodefilovalo i dosta biljnih vrsta koje zahtevaju i brige i znanja da izgledaju tako zdravo i bujno.

Eto u mesecu koji je posvecen akvarijumima prvencima na forumu, jos jedan rasni novitet - tvojih ruku delo... Thumb up

Obzirom da je ovo stara postavka, ocekujemu uskoro i predstavljanje nove spakovane u ovo "stakalce"...
Beer

ZoranC
Hvala biobiofizicar na lepim recima i drago mi je da vam se svideo moj prvenac...
Inace na samom pocetku sam sam prihranjivao biljke po nekoj mojoj racunici i imao malo problema sa algama, a posle mi je dosta pomogao tusta oko prihrane....

ZoranC
U novoj postavci staklo i oprema je ista.
Prvo sam stavio easy start saku osmokota (6meseci) i preko toga treset by tusta ukupno 5l i to je iznosilo 1,5cm.
Kvarc crni iz akvarijum centra koji sam vec koristio samo dobro ispran, takodje i grane iz prosle postavke.

Ovako je to izgledalo na samom pocetku posle punjenja vode.
i39.tinypic.com/9rkdn6.jpg

Posle par dana ovako je izgledao
i41.tinypic.com/6zvjtv.jpg

Nakon tih prvih dana javlja se problem sa skramom po povrsini koji sam pokusavao sa ubrusima da resim i na kraju se trud isplatio.
Ne dugo zatim mi je crkao difuzor i ostao sam bez CO2 na recimo 2 nedelje, tada se javlja drugi problem crna cupava, koja se tolikom brzinom sirila da je zahvatila panjeve u velikoj kolicini, a takodje je krenula na mahovinu i mikrozorume.
To se stabilizovalo sa vracanjem CO2 (atomizer je ovog puta u pitanju) i redovnim prskanjem po samim algama easy carbom i hidrogenom 12% po 3x10ml na svakih pola sata mozda i malo duze.
Ujedno u to vreme se pojavila i braon alga koja je normalna za novo formirane akvarijume koja je posle nekih dve nedelje mozda malo vise nestala sama od sebe.

Odredjeni period akvarijum je lepo napredovao poceo sam i sa prihranom kroz vodenu kolonu i izgledao je ovako.
i40.tinypic.com/2ujovib.jpg

Ali posle recimo 3-4 meseca od formiranja akvarijuma, opet se vratila braon alga koja je na microsorum windelov,HM,HC, mahovini i anubi.I od tada ne mogu da je se rasim
Sada to ovako izgleda:
i60.tinypic.com/10xyfjt.jpg

Na fotografiji se ne vidi ali kada se priblizim na metar od stakla vidi se alga, inace sve biljke normalno rastu.
Inace dodem diy mikro i makro
KNO3-20ppm
K2SO4-17ppm
KH2PO4-1ppm
CSM+B-0,5ppm

ZoranC
Pokusao sam algu da iskorenim sa cescim menjanjem vode, nije dalo rezultate.
Sada cu da probam da ne menjam vodu tj da preskocim menjanje vode da vidim dali ce se nesto desiti.
Malo sam vas udavio, ali moram malo da se jadam.....

ZoranC
PH-7
KH-15
GH-20

ZoranC
Posle duge borbe sa braon algom pocinje da se vraca u zivot .Evo nove fotografije i sadasnjeg stanja akvarijuma.

i61.tinypic.com/2j4wyv6.jpg

HORUS
Moda ne bi bilo loe da iz ovog zelenila izlazi neka grana.

ZoranC
Ima tu malo grancica koje se ne vide posto je fotografisano sa vece razdaljine, mada ne bi lose izgledala i neka veca

deanjmi
Lepo izgleda brdo od biljcica a i dolina je lepo sredjena,sve u svemu meni je super.

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,469,891 jedinstvenih poseta