14.06.2026 05:41
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Al je lep ovaj svet i jaslice
simici789
Citam po forumu vec skoro 2 godine, ali, posto znam da nisam ni blizu akvarijumima koje prestavljate, nisam se usudila da i ja predstavim nase akvaijume. Pa, razmisljam, ako su lepi meni, mozda i nisu toliko losi Smile.
Moj je akvarijum (Al je lep ovaj svet )160l, 90*40*45, staklo 10-ak bez ojacanja. Atman EF-2 i Hang on 600, podloga JBL Aquabasis i kvarcni pesak preko. Juwel High-Lite 35W Day Light i Nature i u uglovima dve Philips 24W Tornado 6500. Formiran je u Novembru 2012. Prihrana EasyLife povremena, kada se meni ucini da biljke pate. CO2 DIY sam probala kada sam ga formirala i odustala zbog buma algi - vreovatno gresim, ali obicno to nadomescujem delimicno Carbom. Od biljnog sveta - svasta Smile od ribica jos crnje i gore - 2x svasta.
Ima stanovnika koji nas prate od 30l malog pre nesto vise od 2 godine, pa 80l malo veceg, pa ovog (tu stajemo).
Cerkine "jaslice" - lovili smo bebe platika iz naseg, pa nismo imali gde sa njima, pa smo oformili malecki, pa su onda dosle i sakura kozice, pa CPO rakovi, pa odose bebe u veliki, a dosli gupikani. Malo smo rascupali sve (da i ribe imaju mesta) pa je sada jedna strana "presecena" i stavili kucicu za rakonje - mahovina tek treba da je pokrije.
simici789 attached the following images:
2014-02-_026.jpg 2014-02-_037.jpg 2014-02-_020.jpg 2014-02-_001.jpg p1010026_2.jpg

Vlada991
Dobro ti nama dosla, nemoj se ustrucavati da redovno postavljas slike napretka akvarijuma i ukljucivanja u diskusije na forumu. Smile

Jako lepa sumica, koliko vidim biljke su lepe i zdrave, sto je za svaku pohvalu. Platike su se bas lepo uklopile, zbog njihovih boja zelenilo biljaka je jos izrazenije.

Samo napred, i jos jednom, dobro dosla. Smile

Coa
Oduevljava me kad vidim platike i botije u akvarijumu, extra iybor riba za ovakvu postavku ! Nadam se da moja omiljena riba botija ima svoje drutvo, kao i da ne prave probleme echinodorusu i drugim biljčicama. Smile

biobiofizicar
Pozdrav i sa moje strane.
Sto se mene tice ovo su odlicni akvarijumi. Koliko vidim tu je zdrava biljna masa, a makaze uvek mogu da rade cim se odvazis. I meni se svidja kontrast koji daju crvene platike u velikom akvarijumu.

simici789
Hvala Vam na dobrodoslici,
ma bicu ja i dosadna sad kad sam se odvazila Smile.
Coa, ima ona drustvo - malo ali odabrano 3 Zlice od Opaka - Grdana, Kruela i Odela. Za sve novo bilje - k'o Skadar na Bojani - sto ja danju zasadim, one nocom rascupaju, ali su zato... sta da pricam uvek im je sve oprosteno. Posto ima tu i malo "nezgodnijih" stanovnika - nanacara, do skoro apistograma, altispinoze, skalari, ne daju im da se mnogo "razmahnu" nema tuca - odmah ulecu - samo red, rad i disciplina.
Biobio - ovo su sveze "osisani" akvarijumi Wink , nisam se usudila da ih slikam kad su udzunglani.
Inace, samo da vam se svima zahvalim, citajuci vasa iskustva i tekstove, ja sam sebi pruzila zadovoljstvo uzivanja u mojim akvarijumima, a posto citam i dalje, bice to jos bolje - sve sto miogu od vasih majstorija da prenesem u moj ukrasni (ne bih rekla biljni, jer je prvenstveno prilagodjen ribama i jer je tesko stici vase majstorstvo)

simici789
Hvala,
da mi je neko rekao da ce i nas akvarijum da zasluzi mesto na pocetnoj MBA, ja bi mu rekla....Grin
E, sad moramo da "se jos vise trudimo da opravdamo ukazano poverenje" Applause

biobiofizicar
Mene je ovaj akvarijum kupio izborom riba i razdraganoću kojom zrači. Odličan je kontrast crne pozadine i zelenila sa jedne strane i sa druge crvenih riba i crvenih vrhova ludwigia koji proviruju iz zelenia.
Jedino mi prednji levi ćoak malo prazan. Tu bih neto ugurao da popuni prostor ispod echinodorusa.

Sve u svemu: rasni hobistički akvarijum - varijanta oputencijaGrin

Evo malo sam za potrebe naslovne sredjivao vau fotku u PSu, pa da je okačim i ovde.
Beer
biobiofizicar attached the following image:
n-simic.jpg

simici789
Hvala Bio,
evo kako je sve pocelo - prvi akvarijum, formiran kao pre 30-35 godina kada sam ja imala prvo staklence (uz uredno pranje jednom mesecno svega i kompletnu zamenu vode i...) . Onda sam pronasla internet Smile i videla vase akvarijume i pomislila "Eh kako je ovo lepo". Pa smo pokusali da "upristojimo" mali akvarijum -
simici789 attached the following image:
p1010022_renamed_4679.jpg

simici789
Onda sam za rodjendan dobila od tatinog prijatelja stari u funkciji 20-ak godina 80l , pa su se svi preselili Smile
p1010044_renamed_23136.jpg

simici789
Ovde su bile emerzne biljke, bez hranjive podloge, 4 stedne Philips, sta je prezivelo, raste i danas... Pa ubedila muza da ce ovaj da pusti negde vodu na parkert jer je star , a tatu da ce muz da me ubije, i dobila pravi, pa mi jos i haubu napravili Smile
Ovako je zamisljen
p1010016.jpg

simici789
Tada je dodavan DIY CO2, ali su alge podivljale posle jedno 2 meseca - raznih vrsta+mutna voda-preduzeli "radikalne" mere - totalno zamracivanje 4 dana, dodali kanister, pa smanjili hranu, izbacili CO2, uveli pauyu u fotoperiodu - nesto je upalilo ili od svega po malo, sada samo malo kuburimo sa crnom i ponekad zelemnom tackastom - kada ja resim da ribe treba bolje hraniti Wink
Ovako je izgledao prosle godine kada se malo "razrastao"
2013-01-sara_089.jpg

kisleon
Lep akvarijum, sa zdravim lepim biljkama, dobrodola! I moj je tako nekako svakako izgledao dok nisam naleteo na ovaj forum.

Slovenski1000
Prvo da pozdravim Simice. Pa jedna konstatacija: ko se jednom ovde zatekne na netu zakaci neki virus i nema mu spasa. Posle se em vraca na sajt em mu u jednoj ruci makaze a u drugoj pinceta. Nemoj da se plasis nema leka od ove boljke. I don't know

simici789
Hvala na lepoj dobrodoslici, vidim ja to sa virusom, nema leka Smile

simici789
Rascupasmo letos ceo akvarijum, pa tek sada pocinje da lici na nesto Wink. Biljke su se skuvale u koritu na terasi dok smo sredjivali akvarijum, tako da od ionako skromnih ostataka ostade nista Smile. E, sada se to nista razraslo i bolje deluje.
Jedino patim za platikama - od Februara smo muku mucili sa zivorotkama - posle 2 godine naisla neka "posast", tako da su sada kod cerkice samo 2 za "pelcer"
simici789 attached the following images:
2014-09-akv_010.jpg 2014-09-akv_009.jpg 2014-09-akv_003.jpg

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,208 jedinstvenih poseta