14.06.2026 05:41
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Dejan Jankovic
Dejan Jankovic
ovo je moj prvi biljni akvarijum, dimenzije 140-60-55 . Sijalice neonke 4 komada po 36 vati dve akva rele philips jedna philips master i jedna gro lux.lepo smestene u haubu. Podloga Rainforestova -osmokoti i hranljiva podloga i akvarijum nema CO-2. Prihvatam sva primedbe i sugestije .

Dejan Jankovic
Dejan Jankovic wrote:

ovo je moj prvi biljni akvarijum, dimenzije 140-60-55 . Sijalice neonke 4 komada po 36 vati dve akva rele philips jedna philips master i jedna gro lux.lepo smestene u haubu. Podloga Rainforestova -osmokoti i hranljiva podloga i akvarijum nema CO-2. Prihvatam sva primedbe i sugestije .
Dejan Jankovic attached the following images:
20140203_192936.jpg 20140118_124552.jpg 20131216_202425.jpg 20131112_131827.jpg

biobiofizicar
POzdrav i dobrodosao.
Sta reci osim akvarijum je odlican. Posebno mi se svidja prva fotka. Steta sto su fotke premale - probaj da okacis neku vecu.
Eto primera da moze i bez CO2 da se slozi dobar biljni akvarijum. Naravno mozda ces u jednom trenutku pozeleti da biljno-akvaristicku igru podignes na visi nivo za sta ce CO2 ipak biti pozeljan.

Dejan Jankovic
Hvala na komentaru , imam slike u dobroj rezoluci ali nisam uspeo da ih okacim sajt mi dozvoljava samo 300kb. Verovatno se nisam snasao najbolje moze pomoc pa cu okaciti vecu rezoluciju pozz.

biobiofizicar
Probaj da smanjis sliku na velicinu sirine oko 800 do 1000 pixela i "sejviras" je u nekom srednjem kvalitetu jpeg-a. Takva bi trebala da bude velicine oko 200k+/-, a sa druge strane dovoljno velika i jasna da mozemo da je lepo vidimo na ekranu...
PozzBeer

Dejan Jankovic
uskoro stize nova fotografija , sa dodatkom novog osvetljenja.

alekpanker
Pozdrav i pohvale sa moje strane. Akvarijum stvarno lepo izgleda posebno na prvoj slici. Postavi novu i veću fotografiju da malo paramo oči Thumb up

Dejan Jankovic
Evo nove fotografije sa dodatom jednom plavom neonkom iza haube.
Dejan Jankovic attached the following image:
gja_7331-1.jpg

Rainforest
Izvinjavam se sto se mesam, ali posto sam bio od pomoci pri uredjenju ovog akv. sredio sam i sliku da upadne u standard. Inace ja sam i dalje za stazicu u staurogini i da se pomeri polisperma sunset levo
Rainforest attached the following image:
gja_7331.jpg

http://www.rainforestsrbija.com
Dejan Jankovic
Hvala na pomoci.

Biohazard
Odlican akvarium sa dosta zdravih biljki.
Slazem se sa Rainforestom u vezi polisperme. Ovu biljki iza nje bi izvadio skroz, nekako mi se ne uklapa ovdje, a polispermu bi skroz gurnuo do kraja lijevo i onda do nje prosirio staurogynu, pa bi cak i taj putic mogao doci u obzir.
Sve pohvale za akvarium i urednost Thumb up

biobiofizicar
Sada se lepo vidi... Thumb up
Ono sto se naslucivalo na predhodnim fotkama sada je jasno kao dan. Ovo je rasni biljni akvarijum. Obzirom na dimenzije i kolicinu biljaka jasno je da je ovo vrlo dinamican sistem i da orezivanjem tu i tamo (negde i jacim trimovanjem), dodavanjem necega ili pomeranjem nekog zbuna ili biljke moze da menja izgled iz nedelje u nedelju. Kada ga ovako gledam na velikoj fotki jos mi je fascinantnije da sve ovo ovako raste bez CO2.
Meni licno stazica nije moranje, ali mi fali malo srednjeg plana iza staurogina - nesto sasvim malo da ga poveze sa gustim zelenilom iza. Mozda bi cak i njegovo orezivanje tako da nazad bude visi, a napred nizi bilo dovoljno da se dobije efekat da se uzdize ka nazad.
Koliko je stara postavka?

Dejan Jankovic
Hvala na savetima i komentarima . Malo da se predstavim akvaristikom se bavim oko trideset godina , naravno kao hobista drzao sam sve i svasta ali zadnjih deset godina sam cuvao samo Diskuse ali sam u novembru mesecu 2013 god. napravio kobnu gresku i ostao bez svih DISKUSA .Kada se vec to desilo odlucio sam da formiram nesto novo sto do sada nisam imao tako je nastao akvarijum koji sada predstavljam .Znaci formiran je polovinom novembra 2013 uz par sitnih promena i saveta sa Rainforestom .Fotografija koja je postavljena zadnja je slikana pre dva dana.

Dejan Jankovic
BIOHAZARD odgovor problem sa polispermom je sto je taj deo gde sam je posadio dosta mracan i ima senki od drugih biljaka tako da nece da raste moracu da je izvadim i posadim nesto drugo ali nemam neku ideju sta bih mogao da posadim akoi imas ideju prporuci nesto.pozzz

Dejan Jankovic
BIOBIOFIZICAR odgovor nisam baz razumeo kada si mi rekao negovo orezivanje , ne znam na sta si tacno mislio .Polispermu moram definitivno da izbacim ona tu nece da raste. pozzz.

Vlada991
Jako lepo i zdravo bilje. Nadam se da ne gresim jer odavno zelim tu biljke, da li je ovo u pitanju Vesicularia ferriei - weeping moss? Thinking

biobiofizicar
Staurogine raste kao gust zbun i pokrivac tla, ali ipak raste i u visinu, tako da je redje, ali povremeno ipak potrebno i njegovo orezivanje. Pod ovim sam mislio da se staurogini skroz uz prednje staklo orezu nize (skoro do podloge na 1cm - ostave se samo najniza 2 listica) , pa postepeno sve vise i vise u odnosu na one iza koje bih orezao na 4-5cm iznad podloge. Kada ponovo krenu i zaguste trebalo bi da se dobije efekat da se podloga uzdize ka nazad.

Dejan Jankovic
OK, sada mu je jasno pusticu je da vidim koliko ce da poraste pa cu da probam sa orezivanjem , hvala na savetu pozzThumb up

Dejan Jankovic
Vlada911 mislim da si pogresio , ali reci mi koja ti se biljka svidja pa cu da ti posaljem pelcer cim budem orezivao akvarijum.Smile

Dejan Jankovic
Na koliko vremenski je potrebno promeniti i koliko vode kod biljnog akvarijuma , posto nemam iskustva previse sa biljnim akvarijumomThinking , kao sto sam prethodno rekao ovo je moj prvi biljni akvarijum .

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,202 jedinstvenih poseta