14.06.2026 09:29
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 2

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Crno kamenje
HORUS
Kamenje koje sam letos skupio u reci Joanici.
HORUS attached the following image:
p1010121.jpg

zander
Ovo je odlicno, ako mozes da mi nabavis par ovakvih kamicaka spreman sam da platim posteno ili cak da menjam za one moje breze Grin

Zezam se, ali stvarno mi se sviđa ovaj kamen, dobar ulov Thumb up

HORUS
Ma, najveći problem kako da ti to prebacim do Novog Sada. Pota ne dolazi u obzir. Teki su k'o tuč. Platio bi vie za potu nego za kamen. Smile U pitanju je neka vrlo kompaktna i teka stena. Rekao bih da je metamorfna po poreklu. CaCO3 nema ni u tragovima. Imam neto i crvenih, ali ih nema ovoliko. E, da vidi kako su se tast i tata smejali kada sam gomilu raznoraznog kamenja natovario u auto. ta da radim? Lala fasciniran kamenjem. Smile

Mandic
Aj' sad nas obraduj sa novom postavkom, ovim kamenjem i onim silnim panjevima Smile
Ti si, bee, ako se ne varam, uzeo onaj Ivekom akvarijum? ta bi sa tim?

HORUS
Aha, taj sam. Grin Čekaj malo dok mi ne dosadi tek formirana ova postavka. Taj akvarijum stoji. Zna kako, moram da pripremim postolje, haubu...Čeka neke bolje dane da zablista novim sjajem. E, pogledajte ovaj sediment, na koga je uticala selektivna erozija. Pogodan je za one akvaskejperske kanjone. Smile
HORUS attached the following image:
p1010121_1.jpg

Slovenski1000
Pa to sad dodje stvarno kao blago. Kod nas cena za kg 80/90 dinara, a ovo stvarno lepo izgleda. Horus sada biti bilo vreme za jedan iwagumi. :beer Thumb up

HORUS
Moram prvo da ovladam mađijom gajenja biljaka prednjeg plana (parvula, gloso...) Sutra mi stie gloso, makro i mikro. Za iwagumi je neophodno to iskustvo. Potom, čudni su putevi Gospodnji. Slae se Slovenski?

branimir ok
Kamen je granitnog porekla ja nikako da stanem da proberem neki za sebe a puno sam puta tu prolazio.

HORUS
Jesi li siguran? Karakteristika granita je da je sačinjen od tri vrste zrnaca (crne, sive i bele), koje je velikim pritiskom sjedinjeno u jedinstvenu masu. Ovo kamenje je potpuno jednobojno. Vie mi liči na diorit ili gabro, koji su naravno uglačani fluvijalnom erozijom. Mada, nisam ba neki stručnjak. I don't know

branimir ok
Ceo Kopaonik je bogat Pescarom i Granitom i zeolitom konkretno na toj strani prema Jocanickoj banji se nalazi kamenolom gde je eksploatisan granit ali je bio loseg kvaliteta pa su ga koristili samo za puteve postoji jedan kamenolom i sa Bruske strane koji radi .Diorit i gabro je kamen sa Jastrebca inace su ovo zrnaste stene i lako se trose barem iz mog iskustva .

HORUS
Izgleda da si u pravu. Cunjao sam malo. Najverovatnije je u pitanju crni granit. To je onda odlična stvar.

Slovenski1000
Svi smo mi nekad suoceni sa neuspehom, nemoj se tako lako predavati. Izvini sto nisam pre pisao posao Angry Zagrizi ako treba i iwagumi. Videces neko novo iskustvo, a bas je neki izazov. Preporuka za sve. Beer

HORUS
Fajter sam ja, samo to prvo mora da se pripremi za fajt. Cool Ti si mi onda dao parvulu, ali mi je propala, jer nisam imao CO2. Podloga mi je takođe bila nedovoljno kvalitetna. E, sada sam odradio kondicione pripreme za fajt. Grin Ovih dana sam zasadio gloso, i za sada gura dobro. Videćemo kako će se stvari odvijati. Jo neto, tek sam skoro formirao novu postavku, pa rekoh bar malčice da mi dosadi.

kisleon
Ovo kamenje je super! Interesantnog je oblika i dobra je boja Thumb up . Kad god idem da se proetam ovom prirodom ovde, sve je belo, najverovatnije svo kamenje je krečnjačkog porekla, a i dalje gledam kamenje jer se tu lako moe naći fosil morskog pua ili nečeg drugog, bar za policu da imam kamen ako ga već ne mogu turiti u akvarijum.

Slovenski1000
Glosu sam sinoc, jednu punu saku sa korenom cupao parvuli pravio mesta. Da si rekao da ti treba, pao bi kao prosli puta dil. Sad gde je tu je. Through wall Beer

HORUS
kisleon@ A, moe i za kupus. hi hi hi
Slovenski@ Joooojjjjjj, pa to mi to radi?! Smile

Slovenski1000
Odrao sam je do sljunka. Bila vec 4cm debela pa sam se bojao da ce da pokrene nesto sto nevolim da vidim u akvarijumu. Pocela da ide preko kamenja kao loza. Za mesc dana bice je ponovo. Thumb up Beer

HORUS
Ček, ček, da te pitam...rainforest mi reče da je skratim na nekih 4cm pri sađenju. Sada vidim da je krenula da izbacuje nove listove. Da li je vreme da je skratim blie podloi, jer nju zapravo treba da ''zalepim'' za podlogu?

Slovenski1000
Ako na glosu mislis,,,,,, ja je zasadim, pustim je malo da se razraste i onda je osisam, te ona krene da raste tik uz podlogu. Ako i onda nastavi da se razvija prema gore,,,, treba joj vise svetla.

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,818 jedinstvenih poseta