|
Ovo je jako lepo slozeno. Valjda ce ostati ovako izrazajno strukturom, reljefom i bojom, a ako na kamenje i legne neka patina nece biti strasno. Za sada je centralno i levo previse belo tako da mu malo prirodne patine i nece biti na odmet. Ono desno je bas pravo. Osvetljenje tu takodje moze imati veliku ulogu u buducnosti ove biljkama minimalisticke postavke....
Hvala Bio, planiram ići jo sa puno vie detalja, erozije stijena i grmova od mahovine u prednjem planu.
Dosta posla sam si natovario, ali koliko sad vidim situaciju najbitnije mi je da uspijem iskontrolirati alge po kamenju.
Već sam pisao na drugom forumu kako planiram doskočiti poslu čićenja micanjem sve mahovine sa stijena, no o tome u sljedećem postu. 
Kai mi, kako si rasvetu odradio? Moe li i fotka iste?
Iskustva sa tim vidom osvetljenja ima, pa bi i po koja reč iz prve ruke dobro dola.
Rasvjeta je brzinski sklepani DIY uradak koji je ispao neto dugotrajniji nego to sam mislio da će biti.
Rieč je o 35 led čipova od 3W , 6500 K (105 W max snage) namjeteno na tri grane.
Preko dimmera reguliram jačinu osvjetljenja, za sad radi na kojih 50%.
Trenutno slaem drugu , napredniju varijantu koja će zamjeniti ovu rasvjetu.

Vidim da koristi staklene prelivne cevi. Moe li mi reći koliko često čisti usisnu cev, odnosno kojom se brzinom prlja?
Da, uzeo ih jako povoljno na eBay-u, čistim ih jednom mjesečno (cca svakih 5 tjedana) s tim da izlaznu granu mogu čistiti montiranu na crijevu dok usisnu moram svaki put skidati... isplati se svake pare i truda.  |