14.06.2026 07:07
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 2

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Malo preuredjivanje
ruzicicbc
Zbog prazničnog vika vremena odlučio sam da malo sredim stanje akvarijuma jer je blago zarastao a i podloga potroena.
Posle kafice i JEDNE rakijice posao je započeo koji naravno nisam slikao jer me enče teralo da pourim , da ne prljam , rasipam vodu itd.
Sve je izletilo napolje pa generalno na čićenje hipermanganom.

Kao hranjivu podlogu sam opet zemlju za cvijeće koristio jer mi se super pokazala a preko toga granulacija 2-4 mm. Za hard je ubačeno par kamičaka ( jo tragam za boljim primercima) a panj direkt iz Save koji je naravno fino očićen okupan i otkuvan i zamalo da neudje u akvarijum.
Uh zatim je pivce je moralo da padne .
Od biljki sam vratio samo manji broj svjeih prlcera i po koju staru biljku a ostalo na poklon .
Od biljki : anubias barteri var. nana , Sagittaria Subalata , Bacopa monnieri , Valisneria , Cladophora , Java Moos , Echinodorus ( neznam koji ), HM i nekoliko " nekih " kripti.

Aod riba :skalari par, ancitrus kom. 1 , Harlequin Rasbora 7 kom i stie ih jo 10-ak kom, i 2 kom yelow molly.

Evo par sličica pa da čujem komentare tj. savjete.
ruzicicbc attached the following images:
p5061307.jpg p5061308.jpg p5061309.jpg

biobiofizicar
Opustena, lenja, praznicna atmosfera - pravo vreme za akvaristiku. KOliko vidim ovo je jedan recni podvodni prizor i kada malo zagusti ima da bude bas onako pravo prirodno. Nadam se samo da ovaj panj direktno iz Save nece pokazati svoju zlu djud. Sta god im radili i koliko god ih otkuvavali umeju ponekad da zadaju glavobolje i grdno remete stabilnost akvarijuma...

ruzicicbc
Pa nadam se da kad se sve zgusne i popuni jo kojom biljčicom da će biti onako kako zamiljam ali otom potom , nema urbe.
A to se tiče ovog savskog panja mislim da nebi trebao stvarati probleme jer sam već vie puta do sada ubacivao takve grane i panjčuge i sve je bilo dobro bar do sada.
Nadam se da me neće sada iznenaditi ta zla ćud.

Dodue radio sam neke testove i sve je ok sem ph koji je 7,5 . Neznam dali bi to moglo biti od tog panja ili je neto drugo ali sigurno ću pratiti stanje neko vrijeme i pokuati to malo sniziti.

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,491 jedinstvenih poseta