14.06.2026 05:59
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 2

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Biljni diskusarijum
edison
Konačno da predstavim novo staklo, ribu I postavku.

Akvarijum je 100cm x 45cm x 50cm
Podloga zemlja sa peskom, PPP, zavrni sloj ljunak ganulacije 1mm-3mm.

Stanje na slikama je od pre dva meseca (tad sam mislio da okačim slike), sada je sve veće i bez staghorn alge.

www.mojbiljniakvarijum.org/images/discus3.jpg

www.mojbiljniakvarijum.org/images/discus1.jpg

www.mojbiljniakvarijum.org/images/discus2.jpg

www.mojbiljniakvarijum.org
Djuraa
odlično Thumb up ...na svakoj slici aq izgleda drugačije.. Koja je temperatura vode, vidim da uzivaju i diskusi i biljke? Applause

deanjmi
Au kakav raj za oci i dusu svaka cast,sta reci osim da zelim ovakav akvarijum u kuci.Da li dodajes co2?Svaka cast jos jednom.

kojot
Svaka cast druze, odlican je Shock
Ova V.spiralis se super uklapa Applause

Kad porastem imacu i ja diskuse Grin

edison
@Djuraa
Temperaturu drim na 27,5 tako da neke biljke jedva preivljavaju.

@deanjmi
Co2 dodajem. Dodajem toliko da pozeleni drop checker.

Inače menjam stalno neto. Gledam da ugodim ribama to mi i vrate povremenim mrestovima. Krenuo sam bez diskusa ali na moju sreću sam udomio diskuse svog prethodnika.
Dosta je teko izbalansirati sve kada ribe u velikoj meri prljaju podlogu i vodu. Filter moram jednom mesečno da čistim.

biobiofizicar
Velike ribe veliki problem za odrzavanje akvarijuma- znam iz iskustva... Higijena i procedure moraju da se postuju i redovno odradjuju. Problemi ako krenu, ne naliaze postepeno, nego naglo u bumuuu.

Sta filtrira ovaj akvarijum i kako si se resio staghorna?

edison
Filter je Atman EF II.
Staghorn mi se javi kada me posle dugog leta uhvati naglo zahladnjenj, pa se neto desi valda u podlozi i onda bukne. Tako da posle toga dodam Nitravec i odravam temperaturu vode konstantnom, posle recimo 20- 30 dana počne da nestaje i nestane totalno.

Aquamaniac
Odavno nisam video dobar biljni akvarijum sa diskusima. Svidja mi se! Svako stanje bolje od prethodnog. Samo napred Thumb up!

ZoSo
Prijatelju moj dobri, zdravu floru ima, o fauni da ne pričam, dobru mainu za slikanje takođe....., daj malo detalja Photo
Ovo ovako u kompletu izgleda ba moćno, ima da sestru blizankinju tog akvarijuma pokrenem i ja, to pre Wait

Vlada991
Ovo je pravo uzivanje. Verujem da dosta vremena provodite pored akvarijuma uz neku laganu muziku... Musik Wait

Anboy
Bilje ne zelim da kometarisem jel izgleda OK.

Previse velike i divne ribe u malom akvarijumu, to je tuzno. Nemogu da verujem da sam to ja jedini prokomentarisao. Kontm da ostali nisu hteli da ti kvare dozivljaj novog akvarijuma. Ne zeli ni ja, samo sam u najboljoj nameri to prokomentarisao. Steta da tako velike i prelepe ribe guraju u tako za njih malom akvarijumu a vidi se po njima da ima i onih koje nisu srecne.

edison
Hvala svima na lepim komentarima. Staviću slike sutra.

Hteo sam da objasnim onima koji su prometili da je moda prevelik broj riba u akvarijumu. Ribu sam nasledio posle godinu dana od rafcigera, ta riba najverovatnije neće vie rasti. Sva riba je ista generacija a očigledno je da nije sva ni priblino iste veličine.
Ono to ja iz viemesečnog posmatranja mogu da zaključim je da mesta ima dovoljno, hrane i vie nego dovoljno. Pričao sam I sa poznatim uzgajivačima i svestan sam da je kvalitet nekih lo.
Sve u svemu ja uivam u ovom to imam dok mogu I to je ono to meni treba. Beer

deanjmi
Jos jednom prelep akvarijum,kad ti dosadi preuzimam ih ja vrlo radoSmile

vorens
ja kako vidim da 10 diskusa pliva na pola aq dok je druga polovina u biljkama..da ih ne mucis mozda??

edison
Diskusi se tako ponaaju. Evo snimak nasumičana sa youtube-a, ima ih koliko hoće. Prosudi sam da li ih mučim.

YouTube Video

Imače ovaj sa snimka akvarijum je 1.8m x 0.75m x 0.75m

Vlada991
Mislim da se ne muce diskusi ovde, ne znam zasto potencirate "mucenje", jaka je to rec... Edisone, moze neki video klip akvarijuma, cisto da vidimo kako se ponasaju tvoji diskusi. Uplasena i vesela riba su sasvim druga prica i lako se primeti... Smile

Slovenski1000
Edisone ako im pustas ovakvu muziku kao na snimku onda ih stvarno mucis. I treba ti ribe oduzeti zbog zestokog zlostavljanja. Through wall Beer

Dragan Kinez
Ribe deluju zdrave ja sam u nekoliko navrata pokusavao da uzgajam diskuse da bi dostigli punu velicinu neophodno je da akvarijum bude potpuno prazan da bi se lakse odrzavala higijena pored toga neophodna je adekvatna hrana a i tada nece sve narasti na maticnu velicinu i pored sve dobre volje uzgajivaca.
Svi koji su pokusali sa uzgajanjem diskusa trebalo bi da su primetili da one vole da uzimaju hranu sa dna upravo iz tog razloga uzgajivaci odrzavaju akvarijume sa diskusima praznima bez podloge.
Ne vidim na koji nacin se zapaza da su ove ribe nezadovoljne imaju boju koja im pripada u zavisnosti od pripadajuce grupe nemaju skupljena peraja nisu skrivene nego krstare po akvarijumu i to je to
Ako gledate na to da se ove ribe kod Edison-a muce onda smo svi mi mucitelji jer svi mi drzimo svoje ribe u akvarijumima to je moje misljenje.
Edited by Dragan Kinez on 20.02.2014 20:07

"Dve stvari na svetu su beskrajne. Ljudska glupost
zander
Tu ribu sam video pre nego sto je dosla kod Edisona, video sam kako se ponasala u velikom i praznom akvarijumu, bila je poplasena, i kako se ponasa sada u ovom biljnom akvarijumu, ovde je opustena totalno, lovi kozice, zavlaci se u bilje i non stop nesto lovi i trazi hranu...

Ovde kod njega ima nekoliko zaostalih i zakrzljalih riba ali to nije njegova krivica jer je takvo stanje bilo kada je dobio ribu. Mislim da bi bilo sve mnogo drugacije da je ova riba u ovom akarijumu od samog pocetka. Ne mislim samo da je to zbog biljne atmosfere nego i zbog parametara vode, niskom nivou nitrata u vodenoj koloni i 'cistoj' vodi o kojoj Edison posebno vodi racuna i meri, i svemu ostalom...

A to da se riba mozda muci No no finger Steta je samo sto nije odma imao u planu da drzi Diskuse pa da je nabavio mladu ribu i sa njom krenuo od pocetka u ovom akvarijumu. Jeste da je malo tezi posao toviti ovu ribu u biljnom akvarijumu ali ako se malo cesce zasuku rukavi moze se i to Wink

Slovenski1000
Ma ribice su skroz OK. I uslovi u kojima su. Meni licno su prelepe. Jeste da je malo guzva ali ako im pusti Deep purple i smoke on the water bice zuraja. Cry Wink

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,260 jedinstvenih poseta