14.06.2026 10:40
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
5,5 litara
katjusa
Ovo je na mali aq za naeg sina Blaa, postavka je od početka ove godine.
Aquabox 18,5x18,5x18,5cm
Podloga Seachem flourite black sand, kamen Stonewood, svetlo original 1x5W i Arcadia Arc Pod 11W, filter Aquatic Nature Flow 60.
U aq so kozice Crystal Red i vie vrsta mahovine.
Imali smo problema sa temperaturom u prolom mesecu, tako da su zamene vode bile svaki drugi dan, ali neke od mahovina onih visokih temperatura nisu najbolje podnosile. Ovih dana dobila sam neto malo Star moss i Fissidens zippelianus i kad porastu biće nekih promena.

www.shrani.si/f/G/x1/PMsZOvf/dsc4004.jpg

Pozdrav

kojot
Opasan Malisa.
Mozes li mi reci koja je to vrsta kamena.Vidjam ga kod Okta,sad i kod tebe i izgleda odlicno.
Mozda malo ta silna mahovina umanjuje lepotu kamena,kako bi bilo neki HC staviti na tu levu ravnu stenuč
Samo zamisljam.

katjusa
Evo link do nekoliko podataka o ovome kamnu (ne znam, da li Octo koristi istoga)
HCč Od fertilizera u ovaj aq ne dodavam nita, pa ne znam Frown
Pozdrav

kojot
Hvala!
Stvarno izgleda fenomenalno:p

krcko
Bla je to lepo osmislio , slaem se sa komijom Kojot-y da bi mogao malo vie osloboditi za pogled delove okamenjenog drveta . Pozdrav

http://www.adsrs.org/
daweed
Kamen je prelep, stvarno me odusevljava... Gde li to mi mozemo nacičččSad
I ja bih malo oslobodio kamnje... Inace akvarijumcic je prelep.

http://daweedaqua.tk
sejn
Jako lep malisa,a kamenje je extra!Thumb up

biobiofizicar
Jako lep aq (kao i svi vasi aq).Thumb up
Obzirom na visinu hardscapea ja bi se jos malo mangupirao izbacijo vode iz gornje cetvrtine, smanjio mu efektivnu kolicinu vode na cca 4lit, zalepio crnu neprovidnu masku na taj ispraznjeni deo i tu sakrio rasvetu...., ali obzirom da aq cuci u decijoj sobi mozda je bolje da je struja podalje od vode....Lecture
Sad jos jedared pogledah dimenzije i bas lupam. Cetvrtina od 18 je 4,5cm. Kako sakriti rasvetu u tako malom prostoru....Through wall

Nego Katjusa ajd otvorite posebnu temu sa naslovom Svi nasi akvarijumi ili svi nasi aktivni akvarijumi. Malo sam se zabrojao u broju staklenaca koji krase vas dom....Wink a da ih ima ima ih ohohoo....

katjusa
Hvala svima i u imenu Blaa. Oslobodit cemo ovo kamenje, moda i danas.
Biobio, moda neke ledice, ali za sad ostane ovako, već imamo puno problema, jer nam svetlo stalno die temperaturu.
Malo sam se zabrojao u broju staklenaca koji krase vas dom....smiley a da ih ima ima ih ohohoo....

Ima jih 6 Smile
Pozdrav

katjusa
Interesuje me vase mnenje.

www.shrani.si/f/h/X9/4WCKJu1W/dsc2642.jpg

Da izvadim Elatine hydropiper (mozda samo onaj desni dio) ili neč

Pozdrav i hvala

godzzila
Bogami jako lepo !!! Ovi mali aq izgledaju predivno !!! Poceo sam i ja da formiram male aq cisto za ukras !!! A kumu sam za rodjus poklonio sijalicu od 200w ( malo je veca , povadio iz nje sve ) dodao podlogu , ubacio malo mahovine i dve kozice !!! Izgledalo je extra !!! Nisam imao aparrat da slikam ali imam u planu jos jedan slican poklon pa cu gledati da uslikam !!!

krcko
Dugo ga nije bilo. Početna postavka na mene ostavlja prijatniji utisak. Spartanski detalji grubosti i golotinje harda na prvoj slici, u kombinaciji sa ogoljenom podlogom ističu lepotu prizora. Pozdrav

http://www.adsrs.org/
paleoglodit
Ja je ne bih vadio za sada(Elatine hydropiper). Sacekaj malo da vidis kako ce ici.
Meni se druga postavka takodje svidja (bar na poslednjoij slici).

Aquamaniac
Lepo izgleda Applause Thumb up. Dalo mi je ideju da se u slobodno vreme pozabavim sa mojim nanom od 2l Smile.
Po meni,Elatine hydropiper treba da ostane tu gde jeste,samo jos malo da se zgusne. Daje lep kontrast ostalom bilju.
Da li je mozda poslat na Foros Acuario Plantadoč

katjusa
Hvala vama Beer
Aquamaniac je napisao:
Dalo mi je ideju da se u slobodno vreme pozabavim sa mojim nanom od 2l Smile

Tako se radi Wink

Aquamaniac je napisao:
Da li je mozda poslat na Foros Acuario Plantadoč

Jeste i nadam se, da nisam jedina Wink
Pozdrav

zander
Mislim da si jedina, bar nisam cuo da je neko nesto poslao Sad

Za postavku; gledao sam je par minuta i nemam neku jaku zamerku, mislim da ces solidno da prodjes na 'Foros Acuario Plantado'

Ne znam kakvi ce da budu kriterijumi na sudjenju i kakvi ce biti akvarijumi, ali moooozda bi bolje izgledao bez Elatine hydropiper u prvom planu, mozda zbog velikog kontrasta u odnosu na mahovine, ne znam.
Moze biti da je jedno od resenja ubacivanje E.Hydopiper ponegde i u zadnji plan, ali ipak posalji ti to ovako kako je na slici Thumb up

paleoglodit
zander je napisao:
Moze biti da je jedno od resenja ubacivanje E.Hydopiper ponegde i u zadnji plan, ali ipak posalji ti to ovako kako je na slici Thumb up

Da moda da malo proara sa E.Hydopiper.....

katjusa
Pa sadila sam je i malo po puticu, ali ona je ipak prevelika.
Ova je fotka, koju sam poslala

www.shrani.si/f/d/f1/4ODl2NZH/katjusa1.jpg

Diego je napisao, da je ovaj mini kontest "just for fun" i u svrhu suradnje, promocije i druzenja biljnih akvarista, nista ozbiljno Wink
I da, akvarijum se zove El olvidado Smile
Svaka 2-3 dana zamenim 2litara vode sa vodom iz 360 l akvarijuma.
Cao
Katjusa

valisnerija
ApplauseApplauseApplause

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,953 jedinstvenih poseta