|
Kocka na radnom stolu
|
| Mandic |
Posted on 01.12.2013 22:48
|

Super Administrator
|
Dolo vreme da i ovaj akvarijum rasturim i krenem iz početka...
Stara postavka ''Light in darknes'' je pretrpela dosta promena i svakojake biljke i ivuljke su se smenjivale...
Sad sam doao do treće godine studija veterine, koja je izuzetno teka i moram se tome vie posvetiti, tako da elim postavku koja će biti apsolutno nezahtevna i u kojoj neće biti čestih promena, a opet, prijatna za svakodnevno gledanje.
Biljke su strogo odabrane, dakle, anubie, kripte, mahovine, bolbitis, mikrozorumi i jo po koja biljčica...
Od riba, najstarije su Boraras naevus, koje je kisleon nabavio jo pre dve godine, a kod mene su već nekoliko meseci. Njih prosto moram prve za navedem, jer su fenomenalne i meni najdrae. Bile su tu i Boraras brigitae, ali su odnete na mrest kod oneta. dalje, tu su Poecilia wingei (stalno ima malaca, već me nerviraju), Paracheirodon simulans, Corydoras panda, kuli-kuliji, ancistrusi i jedan usamnjeni Otocinclus, kao i jedna usamnjena platika. Naravno, kozice i puevi su uvek prisutni. 
Hranljiva podloga je većim delom nova, a manjim delom stara - ''Čarobna zemlja'', u debljini od oko 2cm.
Preko je JBL Manado, nekih 4cm i preko 1cm kvarcnog peska, koji mi se sviđa, jer daje neki ''prirodni mek''.
Rasveta je ostala ista, tedljive: 1x 23W 6500K, 1x 11W 2700K
Filter je, takođe, isti: Atman HF 400
Tu je i grejač. Temperatura oko 23C
Evo i fotki 
Suvo skejpovanje uz dugačku zakrivljenu pincetu (nabavio sam je skoro i prosto ne znam kako sam do sada funcionisao bez nje )

Napunjeno:

Malo blie:

I jo nekoliko dodatnih:

I evo zbog čega se ovako zove tema:
 |
| |
|
|
| zicbon92 |
Posted on 01.12.2013 23:20
|

član
|
Je l to ona postavka od pre neki dan ili druga? Kao da sam onda video neku dzunglicu, ovo mi deluje dosta redje  |
| |
|
|
| Vlada991 |
Posted on 02.12.2013 00:30
|

član
|
Ovo sam dugo cekao. I mogu ti reci da ovo vec sada izgleda super. Manado je lego ko... Ih, jedva cekam da stigne i kod mene.
Samo napred, vise faks-manje igranja!  |
| |
|
|
| Mandic |
Posted on 02.12.2013 00:52
|

Super Administrator
|
zicbon92 wrote:
Je l to ona postavka od pre neki dan ili druga? Kao da sam onda video neku dzunglicu, ovo mi deluje dosta redje 
Ma ono nije ni bila postavka tad je sve bilo nabacano unutra i čekalo mene da počnem sa igrom.
Juče sam sve izvadio i krenuo od početka. Sreća pa su panjevi već bili natopljeni i nisam morao da čekam i da mislim ta ću od harda unutra...
Vlado  |
| |
|
|
| biobiofizicar |
Posted on 02.12.2013 07:58
|

Administrator
|
Ovo je pravo. |
| |
|
|
| zicbon92 |
Posted on 02.12.2013 12:15
|

član
|
A pa vidim ja
Super je akvarijum, narucito ono stablo sa mahovinom, deluje dosta really uzivo... |
| |
|
|
| kisleon |
Posted on 02.12.2013 15:04
|

Administrator
|
Mandiću... iznenadio si me. Ovo super izgleda! 
Jako mi se sviđa to korenje napred to svuda viri i prelazi jedno preko drugog i ono stablo sa mahovinom koje izgleda kao neko drvo iz daljine.
Ba me raduje vest da su brigitae otile kod oneta, konačno da se neko oproba i sa njima. Ja sam ih nudio jednom drugu koji mresti sve i svata ali nije hteo. Ovako ćete moda imati jeftiniju sitnu ribu za male akvarijume. |
| |
|
|
| Mandic |
Posted on 03.12.2013 14:33
|

Super Administrator
|
Grana, koja je u zadnjem desnom uglu, se potpuno neplanski tu nala. Nisam znao gde ću sa njom i bila je jo veća, ali sam je prepolovio (druga polovina je taj zeleni uz levo staklo). Čak sam mislio da je ubacim kod tanganjikanaca. Vidim da vam se sviđa, pa ću je ostaviti... A i moe posluiti kao skrovite za male koze...
Inače, taj ''glavni'' panj sam dobio od zandera pre jedno pola godine i bio je u onom većem, desnom akvarijumu, ali sam ga biljkama prekrio skroz, pa nije dolazio do izraaja. Sad ću pokuati da ga ostavim vie otvorenog. Leone, to korenje koje pominje je iz onog tvog malog akvarijuma Honey-kisleon sad tek vidim koliko je oguljena kora od strane raznoraznih ivotinja 
Sa manadom, trenutno, nisam zadovoljan, poto je lagan, pa corydorasi i ancistrusi mi čupaju biljke bez većih potekoća. Verovatno će situacija biti bolja kad malo krene korenje da raste. |
| |
|
|
| kisleon |
Posted on 03.12.2013 18:57
|

Administrator
|
Sad tek vidim po grančicama, mislio sam da je to jedan ceo koren. Super si izveo ovo... Jel se nisu dizale te grančice? Vidim da si ih vezao jedne za druge, a jel ima neto tee ispod za ta si ih vezao?
Joj, ja oboavam Corydorase ali ih ne drim ba zbog toga jer vole da kopaju, naročito oni veći kao aeneusi. Mada ne prave toliki ruvajz koliki napravi Ancistrus kad se zalepi za dno panja i kad krene repom da pravi jamu... Uvek kad sam bio do Segedina gledao sam te manje Corydorase, tamo je bilo svakakvih samo uvek su mi bili preskupi. Pandice su mi bile uvek jedne od najlepih. |
| |
|
|
| Mandic |
Posted on 03.12.2013 21:44
|

Super Administrator
|
Nisu se dizale grane, poto su bile već natopljene. Malo sam ih samo podbočio ispod velikog panja, čisto da se uklope u koncept...
To ponaanje ancistrusa i mene jako nervira, naročito sad sa ovom laganom podlogom. Kad mi se ukae prilika, izbaciću ancistruse i pandice i ubaciti otocinkluse i pygmaeus koridorase  |
| |
|
|
| Mandic |
Posted on 19.12.2013 15:24
|

Super Administrator
|
Mali update:
U Segedinu sam uzeo neritu, Ghost/Glass shrimpa i Bamboo shrimpa (kojeg nisam uspeo da fotografiem, jer se krije iza panja).
Ghost ili Glass shrimp mi je jako interesantan, naročito prilikom hranjenja. Kad bacim spirulinu ili granulu, on je ćapi, stane na neko bezbedno mesto i uiva u klopi. Zanimljivo je i to to je gotovo potpuno providan (zbog toga mu je i dat takav narodni naziv), pa kad jede ''Tetra diskus'' moe mu se videti put hrane u organizumu, pa čak i kontrakcije eludca! ...i da, veličine je nekih 4cm 
Kad dođem do boljeg aparata, biće i boljih fotki...
Do tada:
Mandic attached the following images:
Edited by Mandic on 19.12.2013 15:28
|
| |
|
|
| Mandic |
Posted on 19.12.2013 15:26
|

Super Administrator
|
...i jo malo:
|
| |
|
|
| zicbon92 |
Posted on 20.12.2013 14:48
|

član
|
Ovo sa endlerima si uhvatio trenutak svaka ti cast  |
| |
|
|
| kisleon |
Posted on 20.12.2013 21:15
|

Administrator
|
Ej super su ti ove kozice, jel su to neki njukari? Jel pokretljiviji nego red cherry?
Jel ono gibiceps? |
| |
|
|
| Mandic |
Posted on 20.12.2013 22:51
|

Super Administrator
|
Ta velika koza je kod mene tek nekih 10ak dana, tako da ne znam ba mnogo o njoj, ali u sutini, da, jeste pokretljivija od red cherry. Često je viđam u prednjem delu akvarijuma, na otvorenom. Kad nije tu, onda znam da je iza panja.
Ono jeste gibiceps tu je privremeno, zato to je dobio batine od tanganjikanaca... Nije mnogo ni velik, moda ima 6cm, tako da mi ne pravi probleme, a i nije mu mnogo tesno... Čekam da jedan lik dođe po njega i odnese ga u veći akvarijum, ali njega nema, pa nema. Sve su veće anse da će gibi otići kod nekog Novosađanina.  |
| |
|
|
| Mandic |
Posted on 28.01.2014 23:02
|

Super Administrator
|
Malo da osveim temu...
Nema mnogo novosti, ali ima fotografija. 
Gibi je naao dom kod jednog ciklidaa, a umesto njega dola su 2 Otocinclusa (ba mi se sviđaju!).
Nerita mi je utekla...
A ona velika koza (Ghost shrimp) se u poslednje vreme dosta skrivala... Pre dva dana je dola do stakla i imao sam ta da vidim-nosi jaja! U akvarijumu se nalazi skoro dva meseca i nema pripadnike svoje vrste. Tu su samo Bamboo shrimp i Neocaridina davidi... Jedino to mi pada na pamet jeste da nosi neoplođena jaja ili da je dolo do ukrtanja. 
Evo fotki koze:
|
| |
|
|
| Mandic |
Posted on 28.01.2014 23:05
|

Super Administrator
|
...i jo neke fotke:

...i momenat uhvaćen pre neki dan (ne znam ta im je bilo, svi su se popeli gore, odjednom )
Edited by Mandic on 28.01.2014 23:17
|
| |
|
|
| Vlada991 |
Posted on 29.01.2014 09:56
|

član
|
Manjak kiseonika? 
Poslacu ti par helena, nikad ih vise neces videti gore.  |
| |
|
|
| Mandic |
Posted on 29.01.2014 18:15
|

Super Administrator
|
Ne bih rekao... Mislim da je to zbog nove hrane koju sam neposredno pre fotkanja ubacio.
Moda je i zbog promene vremena/pritiska, poto se to desilo ba pre neki dan kad je krenula da pada kia, koja je prela u sneg... a ipak su oni ''meteorolozi''. 
Helene neću, zato to sad imam crne puiće. 

...a evo ga i najmlađi član u akvarijumu 
 |
| |
|
|
| Slovenski1000 |
Posted on 30.01.2014 19:01
|

član
|
E dobar ti je ovaj ukras na stolu. Mislim jos ako ti je kancelarija prolazna. Reklama nije ni potrebna. Lepooooo i kao ideja a i akvarijum.  |
| |
|