|
Psili amos
|
| deanjmi |
Posted on 13.11.2013 08:17
|

član
|
Evo i od mene jedan manji akvarijum da probamo.
Inace akvarijum krasi dnevnu sobu dva klinca iz Ns,pokusavam da ih zarazim sa ovom naj bitnijom sporednom stvari u zivotu .
Akvarijum je Atman cr320 sa podnim filterom(prvi put se srecem sa tim tipom filtera)videcemo kako ce da tera,ako nebude ok menjacemo sve iz pocetka pa neki HF ili unutrasnji neki manji ali otom potom.
Doneo sam vodu iz mog akvarijuma jedan deo da bi ubrzali malo proces cikliranja,pa za 10 dana prve ribice.
Podloga je prosejana neka jedinica iz dvorista na krupniju granulaciju zbog pomenutog filtera.
Od dekoracije sam koristio lava stoun i grancice donesene sa tasosa iznad jedne lepe plaze psili amos,inace je ustanovljeno da je hrast crnika.Vec je bio kod mene u akvarijumu tako da je siguran po zivi svet.
Biljcice sam malo nabrao kod mene u akvarijumu malo nane,sagitarije subulate i malih malih mikrozorumcica.
To je to zasad tri slicice odmah po postavljanju akvarijuma,voda se nije izbistrila nabrzaka uslikah a i standardno losije slike
Pozadinu sam samo zaboravio i to ce mo resiti.
Udrite sa kritikama 
deanjmi attached the following images:
Edited by deanjmi on 13.11.2013 08:23
|
| |
|
|
| biobiofizicar |
Posted on 13.11.2013 09:08
|

Administrator
|
Cemu kritika ovakvog poduhvata usmerenog ka sirenju aqua zaraze.
Drago mi je sto se Tasos siri po nasim akvarijumima. Inspirativan je i aquascaperskom oku i pun scaperskog materijala.
Bice ovo dobro, a krupnija granulacija u podlozi plus rizomske biljke na lavi (uz jos poneku posadjenu) je dobra kombinacija za ovaj tip filtracije. Ja bih mozda celu postavku zarotirao za 90 stepeni suprotno od kretanja kazaljke na satu, a sa ciljem da se zamaskira cevka i ostane iza brda lave... |
| |
|
|
| deanjmi |
Posted on 13.11.2013 09:17
|

član
|
Hvala bio bio na podrsci,hteo sam ja isprva tako i da uradim ali ja ga necu odrzavati a neznam kako ce se snaci oni kad zatreba da se malo propere cev i z pumpice i sama pumpa sve bi porusili,ovako im je dostupnije malo,a i lepse je za oko posto je pogled sa leve strane i prednje i malo sa desne.Mada sam mogao da stavim u desni cosak pumpu posto ima mogucnost biranja, .E sad sta ubaciti od ribica mozda mikro razbore ili jos nesto slicno sta mislite?
A TASOS uf mozda opet sledece leto Boze zdravlja |
| |
|
|
| biobiofizicar |
Posted on 13.11.2013 13:36
|

Administrator
|
Neka sitna riba svakako. I ribe iz porodice Borarasa su se kod mene pokazale izdrzljivo. I malo kozica , poneki algar i eto... |
| |
|
|
| deanjmi |
Posted on 13.11.2013 14:39
|

član
|
Tako nekako ce i biti sto sitnije,i povatam koze kod mene ako uspem i to je to. |
| |
|
|
| Mandic |
Posted on 13.11.2013 17:38
|

Super Administrator
|
Pre jedno godinu dana, dvoumio sam se da li da uzmem ovaj model akvarijuma ili da pravim. Ipak sam pravio, iz ekonomskih i praktičnih razloga. Vie volim da čačkam oko vode, postavke da menjam, biljke da presađujem, a primetio sam da akvarijumi koji imaju poklopac, retko se preuređuju, due traju postavke, a i nema iskakanja riba.
Dakle, sve to ima neke svoje prednosti i mane, ali s' obzirom na to da je konkretno ovaj akvarijum namenjen deci, siguran sam da će posluiti i vie nego dobro, a i ivi svet će biti bezbedniji ispod poklopca.  |
| |
|
|
| deanjmi |
Posted on 13.11.2013 21:23
|

član
|
Jeste malo nezgodno zato sto nemoze neki tepiscic praviti ali je ipak deciji pa ako se zaraze bice i veci i bolji |
| |
|
|
| kisleon |
Posted on 16.11.2013 00:20
|

Administrator
|
Liči na moju nekadanju postavku "Honey", slično je izgledao na početku. Za malu decu je moda i bolje da ima poklopac, da ne mogu stvari tek tako uleteti  |
| |
|
|
| deanjmi |
Posted on 16.11.2013 12:11
|

član
|
Pa da ko zna sta bi se tu sve naslo,sredio ga i ostavio njima na milost i nemilost,uputio roditelje sta i kako treba da rade |
| |
|
|
| deanjmi |
Posted on 16.11.2013 13:56
|

član
|
Stigla prva slika od vlasnika pre prve zamene vode,voda bistra i cista kao suza sto se kaze,nisam im zalepio pozadinu sto njima i nesmeta a i nepada napamet takav detalj,prilikom sledeceg obilaska i odlaska za Ns i to ce mo resiti i naseliti ribicama,malo sam je samo potamnio i malo kontrast sredio koliko se moze posto je sa tel slika.
deanjmi attached the following image:
|
| |
|
|
| deanjmi |
Posted on 29.12.2013 00:04
|

član
|
Uletele prve ribice posle mesec dana od formiranja ovog decijeg akvarijuma.Tu su 10x mikrorazbore,1x ancistrus,1x panda.Malo su se sakrile ali vide se malo na prvoj losoj slici posto je sa telefona ali ni sa fotoaparata mi nisu nesto bolje.A i brze su ko ce ih stici...klinci zadovoljni a i roditelji sto mi je i najbitnije da su svi zadovoljni.
deanjmi attached the following images:
|
| |
|
|
| deanjmi |
Posted on 13.07.2014 23:20
|

član
|
Bio u poseti u Novom sadu pa okinuo koju slicicu pa da se vidi kako se razvija ovaj akvarijumcic..bilo je malo problema sa algama kako kaze cale od klinaca ali sad deluje sve ok sem sto mikrozorumu propadaju listovi skoro svi ali rastu novi...ali je nana prelepa
deanjmi attached the following image:
|
| |
|