14.06.2026 06:06
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
109 litara - Zander
zander
Stara postavka od 110litara, ali da ne bi smisljao ime, smajnicu ga za jedan litar u naslovu Smile

Ostalo je sve isto, podloga (zemlja,sljunak), rasveta 3xT5, voda iz cesme, CO2 iz boce...

Danas sam rasturio staru postavku, izvadio panjeve, malo ih istusirao, isprao, biljke pocupao, bacio, ostavio sam samo napred Eleocharis parvulu i u pozadini E.Palustris, njega sam jedan deo pocupao, drugi deo sam osisao do podloge i panjeve slozio malo drugacije...
Podloga je malo izsifonirana i to je to za danas. Verovatno ce biti jos nekih sitnih izmena ali to drugom prilikom...

lh3.googleusercontent.com/-mv4m-C6shN0/UmrUdtk9T0I/AAAAAAAABgc/gMG1fgwGR3g/w800-h543-no/2.jpg

lh3.googleusercontent.com/-Mmrj4AlT-Oo/UmrUdowQEGI/AAAAAAAABgg/2yaHa3sjVgg/w800-h533-no/3.jpg

Pogled sa boka gde se vidi zadnji plan i Eleocharis palustris, koji ce mi praviti zavesu dok se predstava sa ovim akvarijumom ne zavrsi Mutt

lh5.googleusercontent.com/-oxGB-RUevZs/UmrUcrJq-xI/AAAAAAAABgQ/2neKAttyPo8/w800-h533-no/1.jpg

Bye

biobiofizicar
Ovo pocelo da lici na one Oliverove dinosauruse i azdaje. Rofl
Ovaj tvoj T-Rex bas zinuo i lovi ribe u letu. Grin
Eto ti i naslova: T-Rex
Dok izgleda jos ovako - pucaj zavsnu i salji na neko takmicenje...Photo
Beer

zander
T-Rex Smile
zander attached the following image:
trex.jpg

HORUS
Bacio biljke?! Shock A meni za članove akvarističke sekcije treba k'o lebac. Sad

zander
To nije bilo u kvalitetu za slanje, jer je akvarijum bio malo zapusten, biljke su se izmesale i bukvalno sam ih jednom rukom iscupao, druga ruka mi je nesto povređena pa sam se jedva i latio ovog posla oko akvarijuma.. Inace bi ih stavio u oglase Smile

HORUS
Vai se. Imam polaznike sekcije, u koli u kojoj radim, koji prosto vape za nekim biljčicama. Ja sam im obezbedio akvarijume i opremu. Izvini za of topic.

Mandic
biobiofizicar wrote:

I meni je ovo prvo palo na pamet Grin
Interesantna postavka, svakako.

Ta kripta, je l' ona to je bila i ranije tu ili je to ona od mene?

zander
To je ona od Katjuse sto smo dobili prosli put. Ne znam tacan naziv, mada sam imao kartoncic na kojem je pisao naziv (ako se dobro secam mislim da je -Cryptocoryne petchii pink, iz Anubiasa)

Mandic
A kako sad izgleda ona kripta koju sam ti dao?
To bi trebala da je ista vrsta, samo to je prola kroz različite akvarijume i uslove u kojima je menjala oblike (bila je i visoka i niska i sa irokim ''krecavim'' listovima i sa uskim glatkim...) Nije ni ličila na tu koja je se vidi na fotografiji.

Kripte me sve vie fasciniraju sa tim svojim menjanjem oblika...

zander
Ne znam ni ta kako se zove. Ta je Crypta bila ranije kod Panca u akvarijumu.
Ta se Crypta zove Palustris Smile jer sve sto ne znas kako se zove, das mu samo ime Palustris Wink

edit: Jel ima neko Echinodorus tennelus, trebao bi mi za ovaj akvarijum?
Edited by zander on 26.10.2013 13:28

Dragan Kinez
Ako ti nije hitno ja sam trenutno van kuce mogu ti je poslati posle utorka

"Dve stvari na svetu su beskrajne. Ljudska glupost
branimir ok
Odflicno bice dobar ako ga ne zapustis .Kako ti napreduje ova Parvula ?
Imam i ja E Tennelus ako ti treba .

zander
Moze, moze, dogovoricu se sa Draganom Thumb up

Parvula tu stoji dosta dugo, bila je skroz u senci, ali i ovako mislim da bi joj bilo potrebno jos malo svetla jer bukvalno prima svetlo samo od jedne T5 sijalice.

Sada mi je ostala praznina izmedju nje i panja, sa slike se to bas i ne vidi, a tu sam mislio da ubacim E.tennelus. Pre ovih radova nisam menjao vodu jedno mesec dana, niti sam ista dodavao od djubriva, onaj M.mattagrosense je usitnio i pocrveneo kao da je rotala wallichi... Smile

zander
Pogled sa strane, evo kako Eleocharis palustris krece da raste, nadam se da ce lepo izgledati zavesa u zadnjem planu... Wink
zander attached the following image:
4_172.jpg

Icethunder
biobiofizicar wrote:

Ovaj tvoj T-Rex bas zinuo i lovi ribe u letu. Grin
Eto ti i naslova: T-Rex
Dok izgleda jos ovako - pucaj zavsnu i salji na neko takmicenje...Photo
Beer
Nasmeja me bas.Svarno lici i jako neobicno,dobro izgledaThumb up

monte
Gdje moze da se nabavi ta pozadinska trava i ova mahovina na panju?

www.fotonegativ.com
zander
Donecu na okupljanje Thumb up

deanjmi
Moram samo da pohvalim i ovaj akvarijum koji sam juce video uzivo i gazdu isto na velikodusnom poklonuBeer.I video da se nesto krcka novo.Hvala Bane jos jednomBeer

kisleon
Mandic wrote:

Ta kripta, je l' ona to je bila i ranije tu ili je to ona od mene?

Mislim da je to Crypta iz Katjuinog "Incontrolable" tamo sam je spazio, ono to sam ja imao to je patchii običan, a ova Crypta je druga sorta, mnogo je ira i malo svetlija, ne znam dali moe toliko da promeni oblik. A ono to sam mislio da je Elatine triandra, to se ne računa, bila je iz emerznog uzgoja Smile

Ej stvarno izgleda kao pravi T-Rex, ha ha ha! Mogao bi tu sliku da postavi na njegovu FB grupu da mu pokae kakvo ti čudovite ima u akvarijumu, ima da bude zavidan dok ne napravi ceo Jurasic Park u akvarijumu.

WoodyAllen
Koliko wati imaju t5 neonke?

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,293 jedinstvenih poseta