|
Kombinacija ribica
|
| monte |
Posted on 20.10.2013 10:45
|

član
|
Potrebna mi je mala pomoc oko kombinacije ribica koje planiramo da ubacimo ovih dana.
Gledali smo neke od sledecih vrsta
Gupi
Tetra flame
Tetra Neon plava, crvena, flame
Ciklid malawi S
Barbus concordia
Ksifo rubin
Mene zanima po koliko ribica iste vrste ubaciti tj. da li postoji neki min ili max, i da li mozemo kombinovati Gupi i ove razne neonke?
Akvarijum je oko 70l, Dimenzije su d80 x s29 x v35, koliko tu uopste i moze stanuti ribica a da imaju dovoljno prostora.
Pitanja su vjerovatno glupava al sta da se radi kad ne znam 
zahvaljujem
Ako sam omasio temu, molim admina da je prebaci. |
| |
|
|
| Mandic |
Posted on 20.10.2013 12:02
|

Super Administrator
|
Ko pita, ne skita. 
Ovako, na Malawi ciklide zaboravi, poto nema adekvatan akvarijum za njih. Ostale vrste koje si nabrojao, moe kombinovati. Imaj u vidu da se tetre osećaju bolje ukoliko su u jatu, odnosno kada postoji vie pripadnika iste vrste u akvarijumu (bar 5). Ksifoi i gupike su ivorotke, pa ako bude dosta biljaka pri povrini koje bi sluile kao zaklon, biće i malaca koji će se tuda motati i izbeći gladna usta odraslih riba. Barbusi umeju biti agresivni, brzi i grubi, tako da ti preporučujem njih da izbegne u ovoj prilično mirnoj kombinaciji tetri i ivorotki...
''Komunalne slube'' kao to su razni algari (u narodu poznatiji kao ''čistači stakla'' ) i Corydorasi (poznatiji kao ''čistači dna'' ) su uvek dobrodoli. |
| |
|
|
| monte |
Posted on 20.10.2013 12:16
|

član
|
Zahvaljujem na pomoci
Kupio sam pre nekih 5 dana 2 Corydorasi panda cistaca, ne znam dal je to dovoljno, kao pilot ribice i za sada su super raspolozeni samo se jurcaju.
Imam nesto manjih puzeva i ona dva veca zuta cini mi se da su to neki Brazilski.
Primjetio sam da su pocele da mi se stvaraju alge po staklu al to puzevi ne ciste, procitah da treba malo vremena dok ne narastu biljke da to nestane, svijetlo mi je upaljeno- ugaseno otprilike 12 -12h.
Koje cistace stakla uzeti?
Idem onda na kombinaciju Gupi, Tetri i Ksifo.
Da li je puno ako stavim od ove 3 vrste nekih 20tak ribica? |
| |
|
|
| Mandic |
Posted on 20.10.2013 14:45
|

Super Administrator
|
Smanji foto-period na 8-9h. Previe je 12h.
Ancistrusi su super algari.
Nemoj toliko riba u samom startu, dok je filter u fazi formiranja. Moe npr. sad 5-6 gupika, pa za dve nedelje 5-6 ksifoa ili molika i za jedno mesec dana uzme neke tetre... |
| |
|
|
| monte |
Posted on 28.10.2013 19:11
|

član
|
Evo mene opet 
Bio odsutan 5-6 dana, u medjuvremenu 2 gupike izlegle 15tak novih ribica.
Sve ribice su same presle u komore filtera i sada se tamo nalaze.
Sta raditi sa njima? Da li zahtijevaju neku posebnu paznju? |
| |
|
|
| ZoSo |
Posted on 28.10.2013 19:43
|

Administrator
|
Nita specialno, ima kupiti hranu za mlađ, ili lisnatu hranu koju ima izmrvi skroz sitno i tako ih hrani pomalo. |
| |
|