Veceras sam tek saznao o kojoj je biljci rec. Drzao sam je neka dva meseca mozda i nikako da pretrazim koji je naziv biljke...
Kod ove biljke se medju akvaristima odomacio naziv Rotala indica, a tacan naziv mislim da je Ammannia bonsai.
Biljka je po meni dosta zahtevna, sporog je rasta i to bi jedino znao da kazem o njoj. Nije mi do sada propadala ali je bilo perioda da malo uspori sa rastom... Zanimljiva biljka, nadam se da ce biti i boljih slika kasnije...
O ovoj biljci je ista priča kao i za mnogo toga u Akvaristici, pokrtenog od prodavaca. Ime biljke je bilo adekvatno" Ammannia bonsai " a, onda je u prodaji dobila ime Rotala indica. I danas je na netu moemo naći sa tim imenom.
Verovatno si do sada video da joj treba minimalno 0,5W svetla, kao i to da hoće 6-14ppm( mg/l ) CO2.
Ima ovde opirnije kako je do svega toga dolo: http://www.flowgr...ala-indica Pozdrav
U prosloj postavci sam je gajio...meni vrlo interesantna biljka,pleni izgledom.
Zahtevna,sporog rasta,mada ima periode kada raste brze nego sto nas navikne,a ima perioda i kada se pri vrhu zakovrdza i odatle ponovo krene sa rastom...
Super je za male postavke, meni se svidela i gledacu da je imam stalno u akvarijumu. Mnoge vrste izbacim ili zagubim ali one koje mi se bas svidjaju ostavljam, ova biljka ce da bude medju njima definitivno... Za holandski akvarijum, u prvoj postavi, prvi plan...