Moda me neki znaju sa drugih foruma.Zovem se Nena,iz Beograda,akvarijume imam dugo godina,naravno sa biljkama ali ne neto preterano,to deluje dunglasto ali meni ne liči ni na ta.Jedan od 50l i jedan nano od 15l.Uskoro stie i jedan veći akvarijum od 100-200l,sve zavisi od finansija i prostora.Pa kad bude stigao,ozbiljno ću se baciti na biljnu akvaristiku.Kad gledam slike iz vae galerije prosto ne mogu da sačekam da iskoristim vae ideje u tom većem akvarijumu.Opčinjena sam dobrim panjevima i Anubiama na njima ali nikako da dobijem neku ideju kako da sve to poslaem.Toliko za sada.
Veliki pozdrav za sve!
Pozdrav Nensi. Dobrodosla na forum.
U galeriji, kao sto si vec videla, nalazi se mnogo akvarijuma koji ti mogu posluziti kao inspiracija, ali kada ti stigne veliko staklo i kad sakupis neko lepo kamenje i grane, onda krece pravo uzivanje i mozganje
Svoje akvarijume nam mozes predstaviti u odeljku "Aquascaping" >>> "Uredjenje akvarijuma"
A mozda bi moglada razmislis i o nekim drugim biljkama na panjevima, recimo panjevi i na njima mahovina i microsorum (nedlee leaf, narrow ili windelov), mozda najpre narrow spram te velicine akvarijuma od 100-200 litara, i mahovine skoro pa obavezno. U podnozju panjeva anubie, one sa malo sitnijm listom, kad ih vec toliko volis Po koja niza cryptocorina i to recimo da cini sredjni plan, a napred ukoliko bude uslova neki lep tepih i u zadnji plan nesto od visljih biljaka...
Sunkenroot panjevi su jedni od najdekorativnijih, ako nadjes lepe panjeve tu je vec veliki deo posla zavrsen...