|
Dennerle kristal i JBL Manado.
|
| ambis |
Posted on 17.09.2013 12:15
|

član
|
Pozz svima.Dali bi bilo pametno pomesati ove dve povrsinske podloge?Ja imam 25 kg Manada ali ce mi trebati jos za veliki akvarijum pa sta vi ljudi mislite o tome da nabavim Dennerle kristal i pomesam ih,ili da jednostavno dokupim Manada? |
| |
|
|
| ambis |
Posted on 17.09.2013 12:17
|

član
|
Da napomenem ja vec imam Dennerle deponit mix i JBL aquabasis plus kao hranljivu podlogu, jos nista nisam postavio vec sam nabavljao I dovlacio svega kao hrcak |
| |
|
|
| ZoSo |
Posted on 17.09.2013 21:04
|

Administrator
|
Nije mi u potpunosti jasna tvoja dilema!?
Jel misli zbog estetike ili neto drugo, mislim da je skroz svejedno za koju varijantu će se opredeliti, ja bi u svakom slučaju izabrao onu jeftiniju....... |
| |
|
|
| ambis |
Posted on 17.09.2013 21:54
|

član
|
Pa ovako nije to dilema vise eksperiment,hteo sam da pokusam sa te dve podloge Kupio sam JBL aquabasis plus i Dennerle deponit mix da ih pomesam i ubacim kao hranljivu poidlogu.A za povrsinski sloj imam pakovanje Manada od 25 l,e sad posto su dimenzije akvarijuma 149x50x60 trebace mi jos.Ja sam video u Aquashopu kvarcni pesak Dennerle kristal pa sam onako hteo da isprobam da pokusam da ih pomesam izmiksujem.Jer sam citao dosta o Manadu svi kazu da mu je jedina mana sto je lagan a ako pomesam sa Dennerleom mozda poboljsam podlogu.Eto ako sada shvatate Pa moje pitanje iskusnijim akvaristima dali bi to uopste moglo da se pokusa da ne bude problema?Ako nista onda samo dokupim jos manada i kraj price. |
| |
|
|
| biobiofizicar |
Posted on 18.09.2013 10:02
|

Administrator
|
Obzirom da govoris o miksovanju zavrsnog sloja Manado lagan, krupniji i braon, i kvarcni pesak tezak, sitniji i beo javljaju se 2 pitanja u vezi ovakvog miksa.
Prvo je estetski momenat miksovanja belo-braon.....
Nisam probao i neznam kako se uklapa, ali probaj u nekom cosku akvarijuma.
Drugi problem je odrzivost takvog sloja i mogucnost da vremenom dodje do separacije usled propadanja tezih i sitnijih cestica izmedju laksih i krupnijih....
Porazmisli i o ovome... |
| |
|
|
| ambis |
Posted on 18.09.2013 11:50
|

član
|
E vidis ja to nisam tako razmisljao bas sam seprtlja Znaci moze da se iskomplikuje Kazete da bi se Manado vremenom podigao jer je laksi a pesak ostajao dole.To mi opet isto kao da nisam miksovao.Pokusacu na nekom manjem akvarijumu da ih pomesam pa da vidim posle duzeg vremena sta ce se desiti. |
| |
|
|
| biobiofizicar |
Posted on 19.09.2013 01:14
|

Administrator
|
Zivi svet i cirkulacija vode i puzevi malezijci (ako ih ima u akvarijumu) neprestano pomeraju podlogu. I kozica bez problema prekotrlja kamen pola svoje velicine, a recimo moja Suncanica bez problema pomera i kamenje velicine pesnice, a sa dva pokreta repa u podlozi iskopa rupu sve do dna akvarijuma... Naravno ovo su drasticni primeri, ali to je neminovnost u akvarijumu. Mozda nije vidljivo na oko, ali par nedelja i vec je primetna separacija i raslojavanje u gornjem sloju podloge, posebno ako su miksovane granule sa velikom razlikom u velicini i velikom razlikom u specificnoj tezini, kako si ti planirao da odradis.... |
| |
|
|
| ambis |
Posted on 19.09.2013 23:53
|

član
|
Ufff ako je tako onda od toga posla nema nista Pokusacu samo sa Manadom valjda ce biti sve ok Hvala vam super ste me uputili bar sam naucio nesto korisno |
| |
|