Ove godine sam, sa tatom i babom posetio Liku, mesto Bunić, njihov rodni kraj, a samim tim i video odakle mi potiču koreni.
U Buniću nisam mnogo fotografisao, ali zato na Plitvicama jesam.
Nacionalni park ''Plitvička jezera'' ili kraće-Plitvice.
Raspametio sam se. Nikada nisam video toliko zelenila i plavetnila na jednom mestu u jednom danu.
Oduevljenje je počelo već na parkingu, zato to se isti nalazi u nekoj umi.
Iao sam sa tatom. Kada se smo sili do jezera, ostao sam bez reči, iako smo bili na samom početku.
Kasnije, kako smo odlazili sve dalje i dalje i viđali sve vie vode, biljaka, insekata, riba... ali i ljudi... moje su oči postajale sve veće i veće.
Napravili smo blizu 1.000 fotografija, od kojih sam odabrao, pa recimo, najbolje, poređao ih i ubacio u slideshow .
Gledajte u ''full screen''-u.
Taj doivljaj i sedmočasovno peačenje pamtiću čitavog ivota i sigurno će Plitvice biti destinacija koju ću preporučiti svakome i neto o čemu ću sa oduevljenjem svaki put pričati.
Naravno, nije sve tako zeleno i plavo, ima tu i malo sivoga...
Ono to mi se ne sviđa jeste preveliki broj turista, bezobrazno visoka cena ulaznice, kao i to to je zabranjeno kupanje...!
Ukoliko neko ima jo fotografija sa Plitvica, moe slobodno da okači u ovoj temi...
Jako je lepo! Voda, kao na moru! Jel si uzeo malo uzorka od mahovine? Jako su lepi vodopadi.
Ma fantazija prava...
Mahovine nisam uzeo, jer nisam nikakav ranac nosio. Samo fotoaparat i novčanik
Ima nekoliko vrsta mahovina (rastu i emerzno i submerzno). Ima i algi nekih čudnih. Bublle algae, recimo...
Nijednu biljku nisam uspeo da identifikujem, ali ima biljaka koje su slične rotalama, egeriji, drezgi, kriptama... Uglavnom sam biljke i gledao
Paprati, takođe, ima jako puno, naročito u okolini vodopada. Video sam da neki akvaristi dre paprati u filterima (hang-on ili staklenim-spoljnim) i uspevaju im...
ao mi je to nisam nita odande pokupio. Drugi put ću.