Zeleo bih da iskoristim ovaj podforum da se zahvalim firmi Arcadia, na tome sto mi je poslala dve nove neonke, umesto onih koje mi je BEX kurirska sluzba polomila.
Prica ide ovako. Pre nekoliko dana sam narucio od jednog Pet shopa iz NS-a 3 Arcadiine neonke T5. Freshwater Pro, Plant Pro i Original tropical. Ukupna vrednost 4550 din. I sutradan stignu. Ja platim kuriru, donesem kuci, otvorim i vidim:
To su Freshwater i Plant Pro. Iako su bile lepo zapakovane, dve od tri neonke su bile unistene. Kad se tad nisam slogirao nikad necu. Zovem coveka sto mi je poslao. On zove BEX. Ja zovem kurira. Kaze meni kurir, da nije poneo izvestaj o reklamaciji, i da ce doci sutra kod mene kuci da ja to ispunim. Isto kaze da to nije on polomio. Ali da se iz snimka kamera moze utvrditi ko jeste. Isto kaze da mi nece nadoknaditi stetu. Dobro je da ga nisam imao u svojoj blizini. Posaljem preko net-a jednu reklamaciju, pa drugu. Kurira sutradan nema. Ja zovem Bex. Javi se drcan zenski glas, i kaze, moze da napise reklamaciju, ali mi nece sigurno nadoknaditi stetu. Jer nesto lomljivo mora biti zapakovano u drvenu kutiju, u stiroporu, e tek onda hoce da nadoknade stetu. Ja kazem, ako je u drvenoj kutiji i stiroporu, sta ce vam nalepnice ,,Pazljivo rukovati". Ona kaze da im trebaju. Ja kazem sto primate nesto sto nije propisno zapakovano. Ona kaze da primaju. Ja kazem zasto drvena kutija, kad moze metalna, ona cuti. I na kraju ja njoj kazem da je od moje stete gori bio samo bezobrazluk njihovog kurira i njihova neprofesionalnost, i prekinem. Dobro sto ni ona nije bila u mojoj blizini. Smile
Radi potpunijeg uvida, evo i slike u cemu su mi neonke poslate. Znaci u svojim fabrickom kutijicama su umotane u novine, a zatim fiksirane u okviru ove nazovimo improvizovane kutije.
Po mojoj proceni mogle su se slomiti samo u slucaju pritiska neceg jako teskog ili neceg sto je baceno preko njih, a u prilog tome ide i cinjenica da su kutijice samih neonki bile spljostene.
Jedna je bila zdrobljena, jedna pukla a treca cela, sto znaci da pritisak nije bio ravnomeran preko celog paketa, vec delimican. Prebacivanjem iz ruke u ruku se to nije moglo desiti.
Na kraju kao sto sam i rekao od moje stete vise je boleo samo bezobrazluk kurira i devojke zaduzene za reklamaciju. Ali to je valjda politika firme.
Inace mislim da ni sam ne bih bolje zapakovao neonke.
Ni sam ne znam koliko sam akvaristicke opreme dobio i poslao putem postexpresa, jednom i sa AKS-om, a ovo je bio prvi i poslednji put sa BEX-om. Dragi moji akvaristi, ne pisem ovo da bi vas odvratio od kupovine slanjem preko kurirskih sluzbi, vec da vidite sta vam se moze desiti ako nemate srece. Na kraju sam je ipak imao dovoljno.
U medjuvremenu posiljalac mi da broj od ljubaznog coveka iz Arcadie. Tu dolazimo do moje zahvalnice. Iako to nije njhova praksa, odlucili su da mi poklone dve nove sijalice, jer se probijaju na nase trziste i zele da njihovi kupci budu zadovoljni. Ja otkacio od srece. Mislim se da li zivim u zemlji Srbiji. Sijalice su danas stigle, preko coveka koji nije kurir, vec moj poznanik.
I tako moja situacija od ocaja, ipak dodje do zadovoljstva.
Izrazavam moju zahvalnost firmi Arcadia, i gospodinu Predragu sto su mi omogucili da uzivam i dalje u ovom hobiju, dok njihove sijalice obasjavaju mog ljubimca. Bio sam ranije a i ostacu veran proizvodima ove firme. I zelim im puno uspeha u radu.