14.06.2026 03:43
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: AQUASCAPING » Aquascaping
 Print Thread
Ruska takmicenja
biobiofizicar
www.mojbiljniakvarijum.org/images/news/rusi.jpg

Evo malo vie podataka o 3 interesantna Ruska talmičenja koja se deavaju u narednim mesecima.

Sva tri takmičenja su otvorena i za učesnike sa ex-yu prostora.
Nagrade su primamljive, organizatori finalistima plaćaju delimično ili u celosti putne trokove i obezbedjuju smetaj. Finalne ceremonije proglaenja pobednika, kao i zavrna takmičenja finalista u slaganju nanića i biotopa se deavaju u drugoj polovini Novembra 2013 i podeeni su tako da budu u vreme odravanja smotre "Dani visoke akvaristike" u Moskvi i najvećeg zoo sajma u Rusiji: Zoosfera - u Sankt Petersburgu.

Svako od ova 3 takmičenja ima neke svoje specifične zahteve, a o svemu se detaljnije moete informisati na sajtu:

http://all4aquari.../en/events

Generalno trae jednu ili vie fotki akvarijuma, obavezno da su originali direktno iz fotoaparata (bez ikakvog editovanja i cropovanja u kompjuterski editorima), negde treba i jedna fotka akvarijuma sa autorom na njoj.

Na ovom sajtu moete pogledati i kako je sve to izgledalo predhodnih godina. Puno lepih deavanja u kratkom roku i sve to iz malo drugačijeg - slovenskog ugla posmatranja na biljnu akvaristiku u odnosu na klasične svetske aquascaperske trendove.

Meni je posebno interesantna ova biotopska priča za nas MBAovce popularizatore Eleoharis Palustrisa.Wink Skoknemo do bara sa čerencem i grabuljama, malo navatamo i naberemo i spakujemo u staklo nae lokalno podvodno blago... Grin Naravno da mogu da se prave i ostali biotopi, ali ovo sa lokalnim biotopom je nekako meni ba ono pravo....

I da ne zaboravim kranje rokove za prijavljivanje:

1. Konkurs dizajna biljnih akvarijuma istočne evrope 2013 , krajnji rok za prijavljivanje je 30.09.2013.

2. Konkurs biotopoa-JBL 2013 , krajnji rok za prijavljivanje je 10.10.2013.

3. Konkurs Dennerle nano cube 2013 , krajnji rok za prijavljivanje je 30.09.2013.
Edited by biobiofizicar on 19.08.2013 17:43

zander
krajnji rok za prijavljivanje je 30.09.2013

Prijavljujem se tamo negde pred kraj, samo se nadam da necu zaboraviti da posaljem...
Nadam se samo da imaju neke kvalitetnije sudije na ovom takmičenju Wink

zander
Vidi ovaj neki na... CoolBeerApplause

http://all4aquari...2013/judge

all4aquarium.ru/sites/default/files/images/Bosko2.jpg

Bosko Jovanovic (Serbia)

Administrator of the website Mojbiljniakvarijum (MBA), which is dedicated to aquatic plants. Former Secretary General of the Serbian Aquaristic Society. He studied biophysics at the Moscow State Lomonosov University. As a scientist he worked at Belgrade University, The Institute for Multidisciplinary Research, Life and Environmental Sciences departments. Aquaristics and aquascaping is his hobby.

Pepi21
Poznat mi je odnekud, tko je taj?GrinGrinGrin

biobiofizicar
Dobro, dobro... Taj sam - kad sam bio "lep i mlad".....No noGrin

Fotka sa svetskog prvenstva u raftingu u Banjaluci od pre par godina... Tada sam jo veslao i jahao po vodama i talasima, a sad vodu drim u staklu, a zube u čai....Lips sealed

to se tiče poziva u iri to ide malo na račun preporuke, malo na račun poznanstava i veza, malo na račun toga to sam ruski djak kao i nekih mojih bivih zasluga, a moda i jakooo malo na račun sadanjih...

Kada su već ljubazno pozvali - ja prihvatio - čisto da se malo oprobam i u tome....Facepalm

ZliBrka
Cestitam!

Siguran sam da ces biti "na visini zadatka". Mislim da je ovo pocetak tvoje blistave akva-sudacke karijere! Thumb up

deanjmi
Svaka cast gosn biob bio bidi pravedan Beer

Biohazard
Biobio cestitike i od mene. Svaka cast, pa ako bog da, da te vidimo i rame uz rame sa ovim japancima Thumb up

Slovenski1000
E Biobio sad ni po babi nit po stricevima. Ali ni po onog dede. Vec kako valja. Cestitke u svakom slucaju. Beer

biobiofizicar
Ma lako je za mene. Nego ajde vi lepo spremajte akvarijume i saljite, pa da mi ovde vama imamo priliku da cestitamo na uspesima. Beer
Koliko sam ukapirao ovo takmicenje je pribliznije nasem senzibilitetu nego striktnom dalekoazijskom nature stilu uredjenja, tako da ima prilike da nesto evropejskija biljnoakvaristicka prica prodje zapazeno...

biobiofizicar
Samo da podsetim da ima jos nesto manje od tri nedelje da upicanite svoje biljne lepotane i posaljete na Contest...

all4aquarium.ru/sites/default/files/images/International_aquacontest_up_2013_1_eng.jpg

all4aquarium.ru/sites/default/files/images/International_aquacontest_2013_5_111_eng.jpg

biobiofizicar
Vreme je za zadnju minku, čićenje stakla, zamenu vode, pucanje fotki i slanje...Beer

Biohazard
Poslao sam jos prije 20-tak dana. THX BioBio Beer

Moke
Ma ija sam poslao ali nikakva odgovora u vidu nekog povratnog odgovora...sad dne znam jeli prosla prijava ili nije...DejmBeer

Biohazard
Ja dobio.

From:
all4aquarium <>

to me:
Hello, thanks for participating! Your entry is accepted!

biobiofizicar
Potvrda prijave treba da vam stigne na email u roku od 3 dana.

Ako ne stigne posaljite zahtev na email:

.

krcko
Photo Pozdrav

http://www.adsrs.org/
Moke
biobiofizicar wrote:

Potvrda prijave treba da vam stigne na email u roku od 3 dana.

Ako ne stigne posaljite zahtev na email:

.

Thumb up

biobiofizicar
Prijavljivanje je zavrseno.
Svi prispeli radovi objavljeni su na sajtu takmicenja.
Evo i linka:

http://all4aquari...13/entries

Ko se registruje moze i da glasa, a ti glasovi se sabiraju za specijalnu nagradu za najbolji akvarijum po misljenju publike.

Pogledajte, uzivajte, glasajte ima odlicnih radova...
Beer

Mandic
Vie me je ovde akvarijuma oduevilo, nego tamo u top 26...

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,469,628 jedinstvenih poseta