U jednom od belocrkvanskih jezera pojavile su se slatkovodne meduze. Takva pojava je prava retkost. Ima ih u Brazilu i Beloj Crkvi, Kako bih potkrepio ovu moju tvrdnju postavljam fotografiju. Fotografija je autorska. Fotografisao je ronilac iz KPA ''Jezero'' u Beloj Crkvi. Pogledajte.
Oho. Zanimljivo! Kolike su? Mogu li se uhvatiti?
Znam za jednog coveka koji je hvatao dunavske meduze i drzao ih u akvarijumu koji je osvetljen nekim plavim led diodama. Fantastican prizor. Pokusacu da nadjem snimak toga.
Na drugom forumu isto potvrđuju da ih ima i na Adi. Prečnika su recimo 2cm. Mogu se uhvatiti i rukom, jer uopte ne are. Takođe, uglavnom ljudi kau da ih skoro nemoguće drati u akvarijumu. Ba bih voleo da nekako dođemo do tog snimka, i vidimo kako ih čovek gaji.
Znači ima ih svuda, cool...
Mandiću, mislim da si mi ti pričao o tome već jednom. ivim blizu schwarzwalda mislim da je tu Dunav samo potočić i da je brz, mislim da meduze ive u mirnijim vodama. Ako budem iao na neko oblinje jezerce, ba ću da obratim panju, interesantno bi bilo imati je u akvarijumu makar na par dana, za koju fotku Edited by kisleon on 15.08.2013 23:36
Znači ima ih svuda, cool...
Mandiću, mislim da si mi ti pričao o tome već jednom. ivim blizu schwarzwalda mislim da je tu Dunav samo potočić i da je brz, mislim da meduze ive u mirnijim vodama. Ako budem iao na neko oblinje jezerce, ba ću da obratim panju, interesantno bi bilo imati je u akvarijumu makar na par dana, za koju fotku
I ja mislim da sam ti pričao o tome
Ako bude iao, napravi lepo reportau sa izvora Dunava, pa da vidimo kako izgleda kad je bistar
Evo ga video koji sam spominjao:
YouTube Video
Čovek ih ''gaji'' tako to ih menja na svakih mesec dana (dok je sezona, tj. dok ih ima u Dunavu)...