14.06.2026 06:14
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: OPŠTE AKVARISTIČKE TEME » Forum za početnike
 Print Thread
Potrena pomoc za akvarijum od 12 litara
frenki
kupio sam akvarijum od 12 l imam 2 gupi musku i zensku,1 moli zenku mahovinu i neku malu biljku u casici.kupi su mi se dvaput mrestile 6. maja i 15. juna,drzim ih odvojene u dve posude.

kad mogu da ih prebacim u akvarijum?
koje jos mogu da kupim ribice za akvarijum(manje jatne)neku kozicu,koji cistac?
koje biljke mogu da stavim?

Promenjen naslov teme
Edited by Administrator on 17.07.2013 19:49

biobiofizicar
Sta drzis u odvojenim posudama? Izmrescenu mladj ili odrasle.

To je mali akvarijum - ubaci malo nezahtevnih biljaka za pocetak (kripticu, anubiju). Ako nemas podlogu stavi neku - za pocetak inertnu.

Polako citaj stare teme po forumu - stecices uvid i dobiti ideje. Nista nije u akvaristici na brzinu, a kod tebe (koliko vidim iz tvoga pisanja) i nema nista ultra hitno i opasno da se desava.
Samo polako i uzivaj.

frenki
biobiofizicar wrote:

Sta drzis u odvojenim posudama? Izmrescenu mladj ili odrasle.

To je mali akvarijum - ubaci malo nezahtevnih biljaka za pocetak (kripticu, anubiju). Ako nemas podlogu stavi neku - za pocetak inertnu.

Polako citaj stare teme po forumu - stecices uvid i dobiti ideje. Nista nije u akvaristici na brzinu, a kod tebe (koliko vidim iz tvoga pisanja) i nema nista ultra hitno i opasno da se desava.
Samo polako i uzivaj.

frenki
odvojeno drzim bebe gupike daj neku sliku tih biljaka koje mogu da stavim,kakva je ta podliga?Grin

vuja
nije bas dobro da ih drzis tako u posudama tj.dali su ti posude u akvarijumu ili ih drzis negde pored? Najbolje je da imaju stalnu filtraciju i sto cesce da ih hranis da bi sto pre porasle. Jel su ti to prve ribice koje su ti se izmrestile? Za podlogu koristi neku zemlju i pesak,jedan sloj sipas naprimer treset(zemlja za cvece ima po apoteke) i preko tog jedan sloj peska. Pa posadis bilo koju biljku i ima da poludi i naravno osvetljenje je bitno. No no finger

frenki
posude su pored akvarijuma to su mi prve ribice,ok hvala samo mi jos kazi koje jos ribice mogu da stavimWink

vuja
kozicu ces moci tek kad ti se lepo ubilji akvarijum. Sto se tice ribica mozes i koridorase (oklopni somic) jedno 4,5 kom. jednog ancitrosa,platike su isto za zajednicki akvarijum uglavnom trazi pitomije ribice,obavezno prenego sto kupis neku ribu pogledaj da je zdrava da ne uneses neku bolest i nebi bilo lose da procitas negde kakve je naravi i td. Sto se tice bebe gupike mozda je bolje da ih drzis u neke kotilice u akvarijumu jer ce mnogo brze da porastu.

frenki
kako da znam koja je bolesna?

frenki
mozes li da mi das slike tih ribica plz?Frown

vuja
bolesna riba se vidi po mnogo sto sta naprimer ne pliva pravo vec nekako pokoseno ili ne reaguje na lupanje u staklo,nece da bezi ma vidi se razlika. A slike mozes sam da nadjes ja sam ti reko nekoliko vrste samo otkucaj na google i izbacice ti vec nesto. A mozes i zebrice da cuvas. Samo,mislim da ces da imas pune ruke posla i sa tim gupikama obavezno im menjaj vodu redovno i za sad nemoj da kupujes druge ribe. Pokusaj da im napravis neku mrestilicu i da ih prebacis u akvarijum u te cinije nemaju kiseonik a i voda se brzo prlja,muce se ribice.

krcko
Onako kao to predlae Biofizičar. Nita od riba ne treba vie da dodaje, 12l je isuvie mali prostor. Izgled i opis biljaka pogledaj ovde http://www.mojbil...ants14.php
Pozdrav

http://www.adsrs.org/
vuja
stavi neku fotku od tvog akvarijuma.Photo

frenki
Ok hvala al neznam da stavim fotke

kisleon
Tu gde pie tekst za post ima dugme "preview reply", pa kod menija attachment ima browse, pie da sliku mora smanjiti na 300kb itd...

frenki
Tnx.

frenki
Akvarijumu

frenki
Kako da smanjim fotografije

kisleon
To moe bilo kakvim programom za gledanje ili preradu fotki. Negde među menijima nađe "resize image" ili tako neto pa tu se poigra sa smanjivanjem.

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,376 jedinstvenih poseta