14.06.2026 09:50
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: OPŠTE AKVARISTIČKE TEME » Ostale akvarističke teme
 Print Thread
POMOS,STEKER,VODA,STRUJA,POZAR
bobi
kapelo voda od akvarium na steker,sreca bev tuka ,zasmelcuva se zapali pozadinata izbi pozar,crkna osigurac. prasanje kako da go isusam nepristupacniot steker za da stavam ossigurac i da uklucam sve

bobi
ma sam ako ne si pomognes,izgina

zander
Ja sam nekoliko puta probao da prevedem sve sto ti pises preko google translate i nikad mi nije uspevalo.
Ne znam kako to drugim clanovima polazi za rukom...

Zato i ne znam sta da ti napisem I don't know

boban
He he pa sta tu imas da prevodis, kao da covek prica kineski Smile

Kaze lepo da je kapljala voda na utikac, doslo do varnicemja, upali se neka pozadina i izbi osigurac. Sve u svemu voda i struja napravili cirkus.
Pita covek kako da osusi nepristpacan utikac.

Ja licno bih ukljucio jednu vazdusnu pumpu i usmerio vazduh u utikac. Usisivac isto tako moze da koristi posebno ako je moguce da se izduvni topli vazduh koristi za susenje a uvek je moguce.

Mandic
Ja sam uspeo da prevedem Smile
kapnula je voda iz akvarijuma u utičnicu, pretpostavljam u produni kabel koji se nalazi blizu akvarijuma (a ne teker, jer je teker=prekidačWink i izbio je poar, a uz njega i osigurač.
Savet ti je dao boban, a moe i fen da se iskoristi.
Jo jedan savet jeste da skloni kablove od akvarijuma, a naročito produne kablove (sa utičnicama, je l' te) i tako će smanjiti mogućnost ponovnog kontakta vode i struje.

Inače, meni stoje 2 produna između dva akvarijuma i samo čekam kad će neto da me strefi GrinThrough wallThrough wallThrough wall genije Cool

boban
teker nije prekidač neko utikač, utičnica ili tekdozna. Mnogi stariji ljudi to i dan danas koriste i sećam se tog termina izuzetno dobro kao moda i jedinog izraza za utikač - utičnicu. Sada ne mogu da se setim da li je izraz teker korićen i za prekidač mada mislim da je korićen. Sve u svemu to ne menja nista jer i produni kabel ima teker.
Nemci to koriste za soket, utikač-utičnica a odatle je ta reč i usvojena.

Vidis na fen sam potpuno zaboravio i to je moda i najbolje orudje za ovaj posao.

Sto se tice produznog kabla nista te ne sprecava da ih stavs u neku plasticnu kutiju sa poklopcem pa neka voda curi koliko hoce.

bobi
Makedonski u google translate nemoguca misija. Fen si zavrsi rabota go isusi stekerot a utikacot od produzniot kabel koj ne bese isklucen so godini se zapali. Iskustvoto e neopisivo dali da gasis ili da begas. Sleden pat stavam stekeri nad akvarium

bobi
Pozadina u plamen amano ce poludi koga ce mu pustam takva slika

biobiofizicar
E ta sa pozadinom u plamenu obavezno da ide na IAPLC2013.ShockGrin

Slicno i mene strefilo juce - samo u varijanti potopna pumpa za zalivanje i bunar. Voda i struja djavolja rabota i kad-tad vatromet je zagarantovan...

Sto se tice kablova oko akvarijuma ona prica sa petljom i da kabl ide prvo na dole, pa na gore kako bi se eventualna voda slivala o kablu samo do najnize tacke, a ne i do stekera je mudra stvar. Pisali smo vec negde o tome. Ako nadjem link postavicu i ovde. Naravno da je mudro zastititi i odmaknuti stekere i razvodne uticnice od direktne linije padanja vode kada se radi oko i u akvarijumu.

Nije pitanje: da`l ce, vec kad ce ako se ne preduzmu sve mere opreza... Potreban je samo dovoljno dug akvaristicki staz, opustanje i puno stakala, tehnike i litara i struja i voda ce kad tad zaigarti i u vasem domu...No no finger

Mandic
boban wrote:

teker nije prekidač neko utikač, utičnica ili tekdozna.

to bi rek'o Đoka Balaević: ''Ako su lagali mene i ja sada laem vas'' Smile

ZoSo
Mandic wrote:

boban wrote:

teker nije prekidač neko utikač, utičnica ili tekdozna.

to bi rek'o Đoka Balaević: ''Ako su lagali mene i ja sada laem vas'' Smile

Ne razumem, mislim da je Boban tačno napisao..., ili ti cilja na neto drugo I don't know

Mandic
Htedoh reći, ako su mene učili pogreno, onda sam i ja napisao ono iznad pogreno Smile

ZoSo
Aaa, sad mi je jasno Thumb up , moda si trebao onda sam sebe citirati, pa bi mi odma' bilo jasno......
Inače ja i dan danas za utičnicu kaem teker, mislim da je to kod nas u Vojvodini dosta čest izraz Smile

bobi
ostatoci od opozarena pozadina
bobi attached the following image:
dscn8137.jpg

bobi
utikac
bobi attached the following images:
dscn8145.jpg dscn8144.jpg

bobi
utikac i steker
bobi attached the following image:
dscn8147.jpg

bobi
bobi wrote:

utikac i steker
tolku debel kabel koj funcioniral so godini napravi kratok spoj

krcko
Hm, kod mene uobičajeno kau, govori Srpski da te ceo svet razume, dakle pojmovi su" utikač ", muki deo, " utičnica ", enski deo( sex na sve strane ). Kada radite oko akvarijuma i u njemu, isključite sve to moe da napravi probleme, pogotovu to su Vam ruke mokre. Pozdrav

http://www.adsrs.org/
Slovenski1000
Hmm. Sve je dobro sto se dobro zavrsi. Moglo je mnogo gore da bude. Koliko vidim fala Bogu ovo ce lako da se sanira. Opreza nikad dosta a i onda se desi nesto ne predvidjeno.

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,894 jedinstvenih poseta