14.06.2026 13:12
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 2

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
· juwel rio 240 [346]
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Shone Pa
Shone Pa
Akvarijum dimenzija : 130 x 40 x 50 H
Filter : spoljni stakleni pokrece fontanska 800 l/h
Svetlo : T8 , 120 cm , Sylvania Grolux, Osram 840 i Philips 865 , 10 sati dnevno
Temp : 24'C
KH : 8
pH : 7,5
Podloga : Amazonia AquaSoil
CO2 : neprekidno 1 bps iz boce , rastvara fontanska pumpa , DC svetlo zelen

Prehrana : odokativno po nahodjenju , makro i mikro, urea,kasikom

Ribe : otocinklusi , mikrorazbore, furcate , stukice , rodostomusi
Ostali stanovnici : amano i sakura red kozice , par komada ramshorn puzeva

Biljke : kripta braon ( ne upisah na vreme naziv ,a demencija je cudo ) , kripta wendtii green , staurogyne , blyxa , marsilea , glosa , e.quadrikostatus , e.vezuvius , r.rotundifolia , h.corymbosa compact , hidrocotile verticilata , eleocharisa tri vrste , h.pinatifida i kripta pontedirifolia

Akvarijum je formiran prosle godine u januaru i pretrpeo je mnoge transformacije zbog prirode moga posla i nemogucnosti da ga odrzavam kako je u pocetku zamisljen.
Sada je maksimalno pojednostavljen i usporen bas kako meni odgovara.
U dogledno vreme hocu da ubacim ili komad Lave velike cija bi visina isla preko 35 cm u visinu ( naravno anubie i mikrozorume ) ili par jednostavnijih grana , mozda cak i kombinaciju ta dva. Predlozi o velicini i pozicioniranju su dobrodosli. Hvala.

Pozdrav
Shone Pa attached the following image:
picture_003_large_medium.jpg

Pepi21
Biljke odlično rastu i problem broj jedan je rijeen.Thumb up
E sad da bi se sve to upotpunilo svakako fali hardscape. Vidim da planira ubaciti lava kamen. Odlično bi se uklopio i taman bi zakrpao kariku u lancu koja nedostaje.
Iako pravilo broj jedan kod formiranja postava je, prvo hardscape a onda biljke i sve ostalo.Smile

Shone Pa
Hard je bio i naknadno je izvadjen. Pokusacu ponovo da ubacim a da ne poremetim mnogo tepihe.
Mislim da ce sa nekom brzorastucom oko harda brzo da se dobije kompletna slika.

Akvarijum inace deli dnevni od trpezarijskog dela tako da je pogled moguc sa obe strane. Slede slike i sa druge strana jer kako se da primetiti biljke koje sam nabrojao se ne vide sve sa "ove strane"

zander
Ja bi tu napravio Holandeza, a panjeve i granje bi mozda i zaobisao. Ali takvog Holandeza da moze da se gleda sa obe strane.
Tepih vec imas, jedino sto bi dodao su neke crvene biljke ili bolje samo jednu crvenu, mozda neku Rotalu macrandru veci zbun postavljenu negde po pravilima zlatnog preseka Wink
A ovo sve ostalo da se zeleni... U tu se pricu jedino mozda ne bi uklapao taj Eleocharis.

A ako ces sa hardom, ja bi pre isao na hard sa granjem/panjevima, ali kad ga postavis da vidimo kakvo granje imas onda bi mozda imao neki drugi predlog Thumb up
A evo sad kad se vec Pepi javio pade mi na pamet, mozda da probas sa brezom? Ili breza u kombinaciji sa lavom... Smile

Shone Pa
Ovo sto se vidi od visokih biljaka , rotundifolia , pinatifida i eleocharis visoki su silom prilika tu gde jesu , uglavnom pobodeni u zurbi tamo gde se naziralo podloge I don't know

bobi
Cim se gleda od dvete strani napravi so granki centralna postavka ili edno brdce kako vulkan

HORUS
Ako ti je akvarijum otvoren sa tri strane moe i ovako da formira postavku.
HORUS attached the following image:
picture_003_large_medium_1.jpg

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,471,150 jedinstvenih poseta