14.06.2026 06:14
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: USLOVI U BILJNOM AKVARIJUMU » Prihrana
 Print Thread
CO2 kroz filter?
ambis
Imao bih jedno pitanje dali je izvodljivo sakriti tj ubaciti CO2 difuzor u filter(prelivni)ispod Resun P-700L pumpe koja usisava vodu od dole tako da da CO2 direktno uluazi u pumpu i vec izlazi rastopljen u akvarijum?Ako me iko razume sta hocu da izvedem Smile

Thalassoma
Mislim da te razumem. Ja sam zakacio Co2 crevo na potopnu pumpu i to tako funkcionise vec dve godine. Sasvim pristojno, jednostavno i ekonomicno.
Jedino je lose ako nestane struje. Onda se pumpa napuni gasom i kada dodje struja, moras prvo da je odzracis da bi ponovo radila. Inace, ne vuce vodu tj. ne radi filter.
Thalassoma attached the following image:
filt.jpg

www.njivice.co.rs
ambis
Znaci tebi sljaka super,ja nisam bas tako povezao co2 sa pumpom samo sam komplet crevo sa difuzorom zakacio na dno i postavio pumpu iznad njega,tako da pumpa uvlaci co2 zajedno sa cistom vodom.Nadam se da ce da radi ok.Zato sam pitao dali je neko vec pokusavao nesto slicno.Mislim da se taj problem u mom slucaju nece desiti da se pumpa napuni gasom ali stoji da nece imati kako da se rastapa po akvarijujmu bez pumpe ce ostajati u filteru Smile

bobi
dobro si povrzal ,istiot sistem go imam i ja koga go uklucuvam na kvasec samo sto treba ligata da ja cistis od crevoto znae da zapusi od vreme na vreme.meurite se krsat maksimalno

ambis
A kako ste crevo pricvrstili za pumpu?Kod mene pumpa ima nakacen i filter ispod pumpe takav je model mada mozes da ga raskacis,e mi smo deo filtera prerezali na pola i ostavili samo mali sloj sundjera da bolje rastapa co2.Sad da raskacim difuzor i ubacim crevo direktno u pumpu bas kao i vi ne znam kako bih ga pricvrstio za pumpu?Kontam kroz taj sundjer,probusim ga kroz sredinu i uguram crevo do usisnog ulaza u pumpu jedino tako.

bobi
Vrzi so zica za pumpa ili lasticinja na cevkata

ambis
Provukao sam kroz sunjer od filtera do onog otvora od pumpe sada 100% ulazi ali sada bez difuzora ne znas koliko ima mehurova u sekundi.Jbg kod mene dok sam imao difuzor bilo je 2 mehura u sekundi,ja nisam manometar dirao tako da valjda ide isto i bez difuzora Smile

ambis
Ne vredi direktno crevo u pumpi stvara ne pravilan rad pumpe,verovatno od gasa.Cuje se kao da uhvati vazduha svaki sekund.Vratio sam njegov originalni serin difuzor.Difuzor lepo rastapa co2 a iznad njega sam postavio pumpu i za sada je super pumpa radi normalno.Nadam se da ce se co2 ovako lepo rastopiti.Eto to je neko moje iskustvo.

vuksel
http://www.mojbil...ad_id=1522

Thalassoma
ambis wrote:
Ne vredi direktno crevo u pumpi stvara ne pravilan rad pumpe,verovatno od gasa.Cuje se kao da uhvati vazduha svaki sekund.Vratio sam njegov originalni serin difuzor.Difuzor lepo rastapa co2 a iznad njega sam postavio pumpu i za sada je super pumpa radi normalno.Nadam se da ce se co2 ovako lepo rastopiti.Eto to je neko moje iskustvo.

Ja nemam takva iskustva. U stvari, vec dve godine mi je crevo od Co2 nakacen direktno na pumpu (kao na fotografiji) i nemam nikakvih problema osim ako nestane struja. Onda je malo BZVZ.
E sada... Jedino sto ja ne "gruvam" mnogo gasa vec samo oko 1-2 mehura u sekundi. Mozda zato nema tih simptoma koji se kod tebe javljaju.

www.njivice.co.rs
ambis
I kod mene je podesen 2 mehura u sekundi,bar je tako radilo sa difuzorom u akvarijumu.Radila je pumpa ali se culo nekako svakih sekund kao da vazduh uhvati ja sam pratio to se ne primecuje ona ne prestaje da radi ali takav zvuk ima i iritiralo me.Moguce da ti jmas nekako drugaciju pumpu pa se to ne primecuje kod tebe.Sve dok nisam izvadio crevo.Ali nema veze,sve su to razlicite opcije i ideje samo kako kome sta odgovara,tvoja ideja je dobra ali eto nazalost moja pumpa nije za tu varijantuSmile

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,381 jedinstvenih poseta