14.06.2026 06:14
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: USLOVI U BILJNOM AKVARIJUMU » Prihrana
 Print Thread
NKP djubrivo
ambis
Imam samo jedno pitanje dali je to to djubrivo,koje bih koristio ppp sistemom ili sam se zeznuo?

ambis
Nece da mi nakaci sliku nema veze,evo sastava AZOT (N) 15 / -0,8%,FOSFOR (P2O5) 15 / -0,8%,KALIJUM (K2O) 15 /-1,5 %

ambis
Da pokusam jos jednom da postavim slikeSmile
ambis attached the following images:
imag0611.jpg imag0610.jpg

bobi
ova gubre go staviv na cvekinjata u saksii gi izgorev site do edno, edno da se spasese pa da ne mi bese krivo.u akvarium ako stavis treba da bides pretpazliv ili po tocna merka.

daweed
Idealno đubrivo za TRAVNJAKE i nita sem toga...

http://daweedaqua.tk
ambis
Pa procitao sam ovde na forumu da preko ppp sistema koriste NPK djubrivo,jedino sam ovako nesto nasao kod nas Sapcu.Znaci da ga poklonim nekom Smile Hvala na savetima spasli ste me.

Rainforest
Dobro je i za kukuruz a i za secernu repu. Za vodene biljke ima malo kalijuma, previse azota i prepreprevise fosfora

http://www.rainforestsrbija.com
ambis
Hihi sta ću posejacu kukuruz Smile Pa sta mogu koristiti za ppp sistem?Preko cega ja da ubacujem sve te elemente?Ovo sam do sada video po kojekakvim forumima,sto je potrebno KNO3 kalijum-nitrat,K2SO4 kalijum-sulfat,KH2PO4 kalijum-fosfat,MgSO4 magnezijum-sulfat.To je naj lakse tako napisati Smile Sad to treba znati gde i kako naci.Ako neko zna bilo bi lepo da podeli i sa nama koji ne znamoSmile

vuksel
Poseti sajt od kolege Rainforesta(imas gore baner),tamo ces naci sve sto ti treba Thumb up

ambis
Hvala ti druze pricao sam sa ljudima iz Rainforesta posto sam od njih i narucivao biljke,kako se i sam toga nisam setio Smile I rekao mi je covek da mogu i njihovi makroelemeni da se koriste sa PPP sistemom kroz cevi.Tako da cu pokusati sa tom varijantom.Sta cak vise ne juris sam djubriva ne mesas ne meris jednostavno rastvoris kesicu u litar vode i dnevno 1 ml na 10 l.

Panco
Ovo djubrivo mozes da koristis u PPP sistemu ali mu dodas jos i kalium nitrat. Koji mozes isto kupiti u poljoprivrednoj apoteci pod istim nazivom (2 kg 1000 din) i imaces djubriva dosta za dva zivota.
Jedina mana ovog djubriva je sto nema detaljno sastav N azota (urea, amonijak, nitrati)
Razmutis 250g ovog djubriva u 0,5l vode i dodas ga 40ml jednom nedeljno( to ti dodaje 2ppm-a PO4, 6,6ppm-a NO3-a, 1,2ppm-a K u 100i vode)
U drugu flasicu rastvori 130g KNO3 u 0,5l vode to ti dodaje 40ppm-a NO3-a u 100l vode. Ti smanji ili povecaj oba rastvora u zavisnosti od velicine tvog akvarijuma.
Ako ti se počne pojavljivati zelena praskasta alga smanji kolicinu prvog rastvora!
Sto se tice mikroelemenata i to imas u poljoprivrednoj apoteci samo trazi. I njih doziras veoma malo.
Ovo ti je osnovno upotstvo ako ti je inertna podloga iznad PPP sistema i menjaj ga posle po svom iskustvu!
MORAS DA PRATIS PH RASTVORA U PODLOZI DA BUDE IZMEDJU 6,8ph I 7,6ph !!!!!!
to postizes dodavanjem azotne kiseline ph- ili gradjevinskog kreca ph+.

Svi koji su ti komentarisali djubrivo ne koriste ppp sistem!
P.S.
"Ozbiljnost komentara" na forumu ne zavisi od broja napisanih komentara nego od onoga sta je covek predstavio i o cemu je pisao.Smile

Puno srece Beer u uzgoju biljnog akvarijuma.

Panco
ambis wrote:

Hvala ti druze pricao sam sa ljudima iz Rainforesta posto sam od njih i narucivao biljke,kako se i sam toga nisam setio Smile I rekao mi je covek da mogu i njihovi makroelemeni da se koriste sa PPP sistemom kroz cevi.Tako da cu pokusati sa tom varijantom.Sta cak vise ne juris sam djubriva ne mesas ne meris jednostavno rastvoris kesicu u litar vode i dnevno 1 ml na 10 l.

PPP sistem ne radi sa ovim koncentracijama. To ti je kao da tovis prase sa senomSmileSmileSmile pps-pro sistem djubrenja koji neki ljudi preporucuju samo odrzava neke biljke u zivotu.

bobi
so ova gubre ne smees da igras na suvozemni bilki t.e. ako stavis na treva kako netreba ce pozuti, a toa sto si mu pisal po receptura probana moze a i sam da eksperimentiras ama da ne ti bide muka posle eksperimentot

ambis
Uh ne znam nije mi se igrati sa akvarijumom od 300L,resavam da uzmem manji pa da eksperimentisem.Pa ako nesto pogresim nema veze ali ovaj glavni akvarijum je velika investicija vec sam jednom nagrabusio sve mi stradalo,mada to nema veze sa djubrivom ali kazem mnogo kosta da se igram sa takl velikim akvarijumom.Hocu uzeti manji svega mi.

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,373 jedinstvenih poseta