Dobrodoao na forum!
Lep je ovaj prednovogodinji akvarijum. Bilje je zdravo, vidi se. Je l' si razmiljao o nekoj niskorastućoj biljci koja bi formirala ''tepih''?
Mislim da E. parvula jako smara sa formiranjem tepiha, tj. treba joj mnogo vie vremena i titranja za isti, u odnosu na glosu, mini glosu, HM, M. hirsuta...
pa probacu sa parvulom ako vidim da ide sporo ili lose pocupacu ga i ubacujem nesto drugo,verovatno cubu...videcu,moram da ubacim jos jednu philips 965 36w pa krecem sa tepihom..
Dobro dosao.
Fin akvarium i zdravo bilje koliko se da primjetiti.
Kao sto rece drug Mandic tepih bi dobro legao od Glosse, Mini glosse ili HM-a, prvenstveno jer nisu toliko zahtjevne biljke. Istina je da eleocharis ide sporije od ovih biljaka i da mu treba ugadjati. Ja bi cubu izbjegao u ovoj postavci jer je prezahtjevna, trazi dosta co2 i jako svjetlo, mislim da ces prije uspjeti sa gore navedenim biljkama. Ali sve se moze probati pa ako neide bacis van i posadis drugo
Sretno
Lepo se razraslo, ali i previse zagustilo. Nista nemoj dodavati, ali predji na sledecu fazu, a to je bastovanstvo. Makaze u ruke i baci se na intezivno trimovanje stabljikastih biljaka zadnjeg plana i uguscivanje i oblikovanje zbunova. Trimovanjem razlicitih zbunova na razlicite visine definisi oblik linije horizonta u zadnjem planu.
Sto se tice sadnje treba da poradis na prednjim coskovima. Ili rasiri postojeci tepih ili posadi neke biljke srednje visine kako bi dobio amfiteatarski oblik postavke.
fenomenalne ribe, sigurno ih je jako zabavno promatrati i uzivati. jedan moj kolega ima desetak barbusa ali u puno manjem akvariju, negdje oko 50-60 litara.
morat cu mu pokazati tvoj video da se urazumi i omoguci ribama vise prostora.
za bilje potpisujem biobia...
P.S. kako bi bilo dobro napraviti jedan makro fotosession kod tebe. hehe