|
rasformiranje akvarijuma
|
| tripko |
Posted on 13.08.2009 10:45
|

član
|
Treba polako da rasformiram aq dimenzija 70x30x45 pa mi trebaju vasa iskustva i saveti
pocetak mozete videti OVDE
E sad ono sto nameravam je da napravim spolji stakleni filter, samo tu mi treba preporuka koju jacinu pumpe da nabavim koja bih odgovara velicini akvarijuma od 80Lč
Za podlogu sam resio da cu uzeti JBL_u, ali sta preko toga dal da aquaclay iili obican kvarcni sljunak 3 mm ili nesto trece.
I ono najbitnije posto imam jos jedan aq od 40L koji je trenutno prazan pa sam razmisljao dal u njega da prebacim prebacim vodu iz aq unutrasnji atman filteri svu opremu i naravno ribice i kozice a kasnije kad zavrsim sa preuredjenjem da ih vratim sve sa vodom, dal bih morao da ponovo cikliram zbog novog filtera.
Ovo je moje prvo rasformiranje akvarijuma i zeleo bih da novi setup lici na nesto tj da bude bolji sa novim biljkama opremom itd. Pa me zato najvise zanimaju vasa iskustva.
Mozda sam nesto zaporavio ali idem na varijantu da prikupim sve sto mi je potrebno pa onda da se bacim na posao.
Poz |
| |
|
|
| krcko |
Posted on 13.08.2009 11:00
|

član
|
Tu sam naiao na savete kao to je i Tvoje razmiljanje o vraćanju dela iste vode u ponovo formirani akvarijum . Na sve to u temi koju je Moto pokrenuo sa rasformiravanjem svoga akvarijuma i korićenjem već postojeće vode iz njega ( to isto sam i ja uradio , samo nisam ponovo formirao , nego samo na 2 h ispraznio i vratio vodu ) Octopus je napisao da je pogreno i rasformirani akvarijum treba sve od početka . Malo opirno sam objasnio , a ako pronađem temu , staviću link . Pozdrav |
| |
|
|
| tripko |
Posted on 13.08.2009 12:43
|

član
|
Evo kako bih trebao izgledati spoljni filter

Ali i tu se jos uvek razmiljam izmedju toga i kanister filtera, tu bih mozda uzeo neki Eheim Ecco Pro, ali kako je izbor veoma raznolik kod nas tesko cu naci ono sto mi odgovra. A tu ima jos jedna mana od poda do najvise visine akvarijuma ima jedno 1,5m. A da ne pricam sto bih mi se videla creva i kanister ispod tj ispred akvarijuma. |
| |
|
|
| svetac |
Posted on 13.08.2009 13:47
|

član
|
pa sada se ne nalazim razliku po pitaju mehanike su oba dobra,kod mene vrte razni filteri atman f-4,pored njega fluid bed filter za hemiju, maten filter kod malih riba,prelivni u nekom drugom slucaju! ali ako je do estetike a trosio bi nesto para onda mozda sera bio B filter!
http://www.reptil...-200.phtml
Edited by svetac on 13.08.2009 13:49
|
| |
|
|
| tripko |
Posted on 13.08.2009 16:59
|

član
|
i da jos jedno pitanje, npr imam anubias bartri nana sa velikim listovim koji su vremenom prekriveni u tankom sloju ko zna vec cime sada. Kako to ocistiti pre ubacivanja u drugi akvarijum. |
| |
|
|
| krcko |
Posted on 13.08.2009 18:31
|

član
|
Radikalno , otrim predmetom odstrani sve listove , i , samo rizom zavee za drvo ili panj . Ako je rizom zdrav , krenuće novi listovi . Pozdrav |
| |
|
|
| tripko |
Posted on 13.08.2009 22:17
|

član
|
Meni anubia super raste, a od kad sam poceo sa co2 za mesec dana jedno dva ili tri nova lista i to ogromna. ), razmisljam da sa suprotnom stranom kuhinskog sundjera poskidam te naslage. |
| |
|