14.06.2026 06:14
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: OPŠTE AKVARISTIČKE TEME » Forum za početnike
 Print Thread
Pitanja o Neonkama nestaju.
ambis
Pozz svima.Imam jedan problem.Imam biljni akvarijum od 300l.Stanovnici su 2 velika cistaca,15-ak razbora,10-ak ramireza,4 algara,4 botie 1 bikolor i nazalost bilo je oko 25 neonki.Primetio sam da mi u poslednje vreme nestaju neončice.Od 25 ostalo mi je svega 5.To sve u roku nedelju dana.Ako iko zna o čemu se radi neka podeli svoje iskustvo hvala unapred.

VladicaVR
jesi li pronalazio uginule?

bobi
Ili se u filter ili bikolor gi tamani

krcko
Nisu ni Ramirezi za potcenjivanje, posmatraj malo, moda i uoči grabljivce. Pozdrav

http://www.adsrs.org/
ambis
Ovako nisu u filteru, ne mogu da prodju imao sam ranije slučaj sa manjim akvarijumom ali u ovaj ne mogu.Bikolora sam sinoć prebacio u pomoćni akvarijum,jutros kada sam ustao opet ista priča sinoc ih je bilo 5-6 ostale su 2.Ne nadjem ih mrtve samo ih nema.Do due jutros sam jednu naao skoro pojedenu.Imam jednu veliku Botiju i tri male velika je otprilike nekih 6 cm ostale su oko 3 cm.Jedino ako nije ona.Viđao sam mujaka Ramireza da ih pojuri ali on juri i ostale Ramireze.Imam takodje velike čistače ali danju su mirni kao bube a i ne verujem da ih oni diraju.

shone_ns
Na koliko menja vodu?

ambis
Trećinu jednom mesečno.

ambis
I da zaboravio sam da navedem da su verovatno napadane,ledjna perja su im otećena.

VladicaVR
nista ni nije jasno, ja takodje imam jato neonki i 20 odraslih ramireza, ali do sada mi nije nestala nijedna neonka

ambis
Mesec dana je sve bilo normalno.Ugine npr jedna neonka dve,ali ovo to se desava u poslednjih nedeljak dana nestane preko 20-neonki.Tu mi nije neto u redu.

don hose
Da li ti se neko igra sa akvarijumom mozda? ....

shone_ns
Pazi, jedan put mesečno je veoma retko menjanje vode. Mislim da bi sa dva puta mesečno imao manje gubitaka...

ambis
Ne nikako niko se ne igra.Hvala na savetu pokuaću tvoj predlog da čeće menjam vodu.

cvecar
Koji su to veliki cistaci?

ambis
Ovako čistac koji se lepi za staklo me podseća na Ancistrus ako se ne varam crn je.I ima negde oko 7-8 cm ima bodlje tj izrasline na glavi ja mislim da je muzijak.Dok je drugi čistac dna malo manji moda nekih 5 cm i liči mi na Corydoras aeneus.

csubri
Ako moe uslikaj neonke da vidimo ta otećenja na perajima - moda je neka bolest u pitanju!?

ambis
Ok pokusacul

drina
Ancistrus sto ima rogove Jeste muzijak, Zenka ih nema. Ne bi trebalo da ih on dira. Kod mene ih ima 5,6 kom otprilike 7/8cm i 3 zenke.Oni se medjusobno carkaju dok mali oko njih plivaju. Imam i mladji od gupika...
drugar je imao ogromnog (18-20cm)koji se okretao naopacke i jeo sa povrsine hranu al male nije dirao,ako koju slucajno usisa, al ne bi on Smile
Da ga nisi maltretirao dok je bio mali Wink

ambis
Hehe nisam bajka Grin Mislis kao u foliranrima sa kornjacom brm brm hihi.Ja sam njega odgajenog i nabavio.Znam da nije on on samo kulira jedva se i krece.Moguce da ih je neka bolest zakacila ostale su mi 2 ili 3 ali su danima ok nema nikakvih tragova na njima.Pa cu jednom prilikom ako ista primetim uslikati da vidite.

Mandic
Anci od 18-20cm? Shock

Inače, i anci enke ponekad imaju brkove. I neretko se deava da upravo oni jedu malce.

Čisto sumnjam da je ovaj 1 mogao da potamani sve te neonke... Tu je problem voda...

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,379 jedinstvenih poseta