14.06.2026 06:54
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Juwel Rio 180
dexy
Dimenzije: Juwel Rio 180 (101x41x50)
Zapremina: 180l
Osvetljenje T5: 2x45w Juwel day i nature, T8: 1x30W Philips aquarell. Fotoperiod 10 sati.
Filtracija: kanister Eheim ecco pro 300
Podloga: TROPICA Plant substrat, preko kvarcni pesak granulacije 1-2 mm.
Prihrana: EasyCarbo, ProFito, Easy Life Ferro, DIY makro elementi (KNO3, KH2PO4, K2SO4), Urea i MgSO4+7H2O.
Dekoracija: Lava kamen + Red Moor Wood
CO2: Boca, JBL PH Controller
Voda: RO + cesmovaca (pola-pola), Temperatura 24 C, KH-4, Ph-6,6
Ribe: ancitrusi, otocinclusi, sijamci, gupike, neonke, tetre, Amano kozice, Red Cherry kozice.
Biljke: Anubias nana, Rotala rotundifolia, Ludwigia repens, Alternanthera Reinecki, Pogostemon Octopus, Microsorumi vise vrsta, Echinodorus tenellus, Eleocharis acicularis, Hemianthus micranthemoides,
Hemianthus callitrichoides "cuba", Hydrocotyle leucocephalla, Limnophila sessiliflora, Proserpinaca Palustris Cuba, Fissidens fontanus.

Svi komentari su dobrodosli Smile
dexy attached the following images:
90-4.jpg 90-3.jpg 90-1.jpg

ZoSo
Pozdrav Dexy, dobro doao Beer

Bez obzira to si se tek predstavio, po akvarijumu se vidi da ima već znanja o biljnoj akvaristici, pa bi imao par pitanja Cool
Koliko je stara ova postavka i da li bi moglo par fotografija starijeg datuma?
Da li si u nekoj fazi imao problema sa algama, ako da, kako si se ih reio?
Naveo si da ima sijamske algare, jel prave problema sa mahovinama?

dexy
Pozdrav, hvala Beer

Postavka je stara 90 dana. Imao sa pojavu končaste alge reio se nje delimično čestom promenom vode na svaka 3 dana 30%, onda sam krenuo sa prihranom posle 20 dana i totalno je nestala.
Problem mi pravi crna bradata alga koja se pojavi prilikom i najmanje oscilacije ph vrednosti tipa sa 6.6 na 6.9, poto sam stavio ph controler to se koliko toliko stabilizovalo.
to se tice sijamaca oni su klopali končastu ko ludi, ne diraju mahovinu. Čitao sam da hoće da je diraju ako nemaju da jedu alge. Ako ti jedu mahovinu povremeno poparis listic panaća pod vrelom vodom i ubaci u akvarijum, to im je poslastica.

Evo slika 15 dan od formiranja
dexy attached the following image:
15_10.jpg

deanjmi
Jako lep akvarijum,dal si stavljao reflektore na te dve neonke ili bez i kako ubudzi tu neonku trecu imam juwela pa zato pitam zbog poklopca

Biohazard
Jako lijepo i koliko se da vidjeti zdravo bilje.
I ja imam jedno pitanje. Ovaj tepih je od Cube?
Kako se ponasa u dijelovima gdje je hlad posto vidim da joj visoke biljke u nekim dijelovima zaklanjaju svjetlo. Dali isto raste kao i na osvjetljenom mjestu ili ide sporije?

dexy
Hvala drue.
Imam na sve tri reflektore a da ne bih nista buio i seko neonku sam stavio ovako:
dexy attached the following images:
401.jpg 400.jpg

dexy
Biohazard wrote:

Jako lijepo i koliko se da vidjeti zdravo bilje.
I ja imam jedno pitanje. Ovaj tepih je od Cube?
Kako se ponasa u dijelovima gdje je hlad posto vidim da joj visoke biljke u nekim dijelovima zaklanjaju svjetlo. Dali isto raste kao i na osvjetljenom mjestu ili ide sporije?

Hvala.
Jeste, tepih je od Cube. Kad ima hlada onda malo uspori poto je ona od zahtevnijih biljaka trazi dosta svetla (1w po L).

Djuraa
Lepa vodena batica Applause
Imam pitanje u vezi Tropica podloge... koju količinu si stavio u svoj aq, tj da li si se drao uputstva proizvodjača?
Planiram i ja da je koristim za svoju sledeću postavku.
Hvala Smile

Marinjo
Dobrodosao.... Akvarijum super izgleda Mock imao sam i ja po malo problema sa crnom bradatom algom ali sam je se u vecoj meri resio kada sam poceo dodavati KNO3... i ja dodajem CO2, iz boce, non stop, ali bez kontrolera, pretpostavljam da bi je se skroz resio sa kontrolerom...ako nije frka pusti mi na PM gde si kupio i kolilko platio kontroler

dexy
Djuraa wrote:

Lepa vodena batica Applause
Imam pitanje u vezi Tropica podloge... koju količinu si stavio u svoj aq, tj da li si se drao uputstva proizvodjača?
Planiram i ja da je koristim za svoju sledeću postavku.
Hvala Smile

HvalaSmile
Iao sam po uputstvu. Na 180L ide 4L hranljive podloge

biobiofizicar
POzdrav. Jako lepa bastica.Thumb up
Na prvoj fotki sa pocetka postavke se vidi da je original Juwelov filter u akvarijumu. Da li je jos uvek u akvarijumu? Ako nije kako i zasto si ga izbacio? Zasto si se odlucio da pojacas rasvetu i kakvu si promenu primetio kada si na postojecu Juwelovu dodao novu sijalicu od 30 w?

dexy
biobiofizicar wrote:

POzdrav. Jako lepa bastica.Thumb up
Na prvoj fotki sa pocetka postavke se vidi da je original Juwelov filter u akvarijumu. Da li je jos uvek u akvarijumu? Ako nije kako i zasto si ga izbacio? Zasto si se odlucio da pojacas rasvetu i kakvu si promenu primetio kada si na postojecu Juwelovu dodao novu sijalicu od 30 w?

Pozdrav.
Jos uvek je u akvarijumu Juwelov filter a razlog sto sam ga privremeno isključio je zbog kozica. Dobio sam malce i sve ih potamani. Ovaj kanister sam uzeo kao dodatni i sto mogu da stavim lily pipe, mada mi je i on sam dovoljan 700L/h. to se tiče rasvete zadnji plan akvarijuma je bio uvek pod senkom a i 2x45w nije dovoljno za zahtevnije biljke. Kada sam ubacio tih dodatnih 30w pozadi sve je krenulo da buja jače i boje su dosta izraenije. Inače pre te sijalice one crvene biljke u sredini su bile ute Smile

deanjmi
Kod mene su na juwelu sa dve neonke sa reflektorima limnophilia aromatica bila crvena bas jako.Jos jednom lep tepih.

texotes
Pozdrav, imam juwel rio 180 i ehaim eco pro 300. Dali si kupio liliy pipe, ako da zamolio bi te link...

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,447 jedinstvenih poseta